מרק עגבניות של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בצעדים קטנים. מרק עגבניות אמיתי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל


מרק עגבניות אמיתי
מרק עגבניות הוא אולי הדרך הטובה ביותר להשלים עם כל העניין הזה של החורף שמגיע. למרות החום והאדים, העגבניות לנצח ישמרו בהן איזו קלילות של קיץ. החורף היא עונה שיש לגשת אליה בצעדים קטנים, וצעד קטן זה להיזרק על הספה עם קערת מרק עגבניות. כשיגיעו הימים הקרים באמת, תוכלו לזרוק פנימה גם חופן גריסים ולצלול לכבדות מבורכת. 

מתכון: מרק עגבניות

>> הפסקות חשמל? לא אצלנו בפייסבוק

מרק ראמן
זה לקח קצת זמן אבל בסוף הראמן הגיע גם לישראל. יש היום לא מעט מסעדות שמגישות ראמן מצוין, אבל כל העניין בגשם הראשון הוא שאף אחד לא רוצה ללכת למסעדה. ברגע שמזיזים את השעון שעה אחורה הישראלים מאבדים את העשתונות ומסתגרים בבית. גם אם בחוץ 24 מעלות, שזה שיא החום לעומת ה-18 מעלות שהמזגנים כאן רגילים לפלוט בקיץ. אז לכל המסתגרים בבית - מתכון למרק ראמן יפני שיזכיר לכם שהכל בחיים זה עניין של איזון. 

מרק ראמן (צילום: בועז לביא, ifeel)
מרק ראמן. חורף זה עניין של איזון|צילום: בועז לביא, ifeel

מתכון: מרק ראמן

מרק שעועית 
טוב, מודים שגם אנחנו נסחפנו קצת. אבל אם כבר מעירים את החשק למרק אז אי אפשר לא לדבר על מרק שעועית. הנימוחות של השעועית הלבנה המבושלת, החמימות השואבת של החוואיג', העייפות המתוקה שמשתלטת על הגוף. ואם בתודעה שלכם עדיין חם מדי למרק שעועית, פשוט תחשבו על זה כעל ארוחת צהרים כבדה במיוחד.

מתכון: מרק שעועית

מרק ארטישוק ירושלמי קרמי
קודם כל, תפסיקו לפחד מארטישוק ירושלמי. נכון, זה לא תפוח אדמה, בטח שלא ארטישוק, ובהחלט יש פה איזה משבר זהות לא פתור. אבל מדובר באחד הירקות הכיפיים ביותר שאפשר להכין מהם מרק, כזה שאף פעם לא נמאס ממנו. במתכון הזה של עז תלם הארטישוק משתדך לחלב קוקוס והניחוח שהמרק יפיץ בבית ישכיח מכם את כל העננים האפורים שבחוץ. 

מתכון: מרק ארטישוק ירושלמי

מרק ארטישוק ירושלמי עם זרעי חמניה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מרק ארטישוק ירושלמי עם זרעי חמניה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים בכמון וכוסברה
אחד היתרונות העצומים של מרק עדשים כתומות הוא שזה כנראה המרק שלוקח הכי מעט זמן להכין. דמיינו שהחורף רק התחיל, עדיין לא הבנתם איך בדיוק אתם אמורים להתלבש, ואתם חוזרים הביתה קפואים ורטובים כי החלטתם שעדיין אפשר לצאתה מהבית עם שורטס וכפכפים. קפצו לתוך טרנינג, תקתקו סיר של מרק עדשים בחצי שעה ותשכחו שלפני רגע הייתם ההתגלמות של שיקול הדעת הלקוי. 

מתכון: מרק עדשים

עוד באוכל טוב:

מרק עדשים בכמון וכוסברה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מפעילים שיקול דעת. מרק עדשים בכמון וכוסברה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל


מרק עוף יווני עם אורז ולימון
נכון שאתם כבר חולים? תודו שכן. בשנייה שהחורף מראה סימני הגעה החיידקים פותחים את הקרקס שלהם לפעילות. טיפה אחת של גשם וכולם כבר בשיעול ובנזלת. זה כאילו שגם לחיידקים יש אפליקציות של מזג אוויר והם אף פעם לא מפספסים את היום הראשון של החורף. אז לכל מי שכבר חולה - הנה גרסה מעניינת של רות אוליבר למרק שיבריא אתכם בשנייה. 

מתכון: מרק עוף יווני

מרק כרובית עם תפוחי אדמה וקרם קוקוס
באמת שלא צריך יותר מדי מילים כדי למכור את המרק הזה. קרם תפוחי אדמה חמים ונעים, אווריריות של כרובית וחלב קוקוס מלטף. זו כמעט גרסת המבוגרים לחלב חם ועוגיות. ואין דבר כיפי מזה בערב סתווי וקריר. 

מתכון: מרק כרובית ותפוחי אדמה

מרק כרובית ותפוחי אדמה עם קרם קוקוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מרק כרובית ותפוחי אדמה עם קרם קוקוס|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל


מרק טום יאם עוף
טום יאם הוא אולי אחד המרקים שהכי מתאימים לימים האלה שבא לכם כבר על מרק אבל אתם לא בטוחים שטמפרטורת הגוף שלכם מסכימה איתכם. תחשבו כמה חם בתאילנד, ועדיין אוכלים שם טום יאם כל השנה. 

מתכון: מרק טום יאם

מרק טום יאם (צילום: אבי כהן,  יחסי ציבור )
מרק טום יאם|צילום: אבי כהן, יחסי ציבור


מרק בצל צרפתי
ככל שמעמיקים לתוך החורף אנחנו מתחילים להיות מיוסרים מהרגיל. כל חודש קר שעובר וכל שכבה נוספת שאנחנו לובשים מעודדים אותנו לאכול כמו דובים שנכנסים לשנת חורף. אבל עכשיו בסוף הקיץ, כשהמשקל עוד תקין, זה בדיוק הזמן לפרגן לעצמנו שחיתות מספקת כמו מרק בצל צרפתי עם בגט וגבינה מותכת. ייסורי המצפון של אמצע החורף כבר לא יאפשרו לנו ליהנות ממנה כזאת. 

מתכון: מרק בצל

>> והנה עוד המון מתכונים למרקים. כי החורף רק מתחיל