דייסות קוואקר ללא בישול מוגשות קרות. הן קלות מאוד להכנה, אידיאליות לימי הקיץ החמים או לבקרים בהם אנחנו ממהרים, ורוצים לקחת משהו מהמקרר בלי להתעסק עם הכנות.

יתרון בריאותי של דייסת שיבולת שועל קרה הוא העושר בסיבים עמידים לעיכול. סיבים אלו מהווים מזון מועדף על ידי החיידקים הידידותיים במעי, עוזרים לאיזון הסוכר בדם ומשרים תחושת שובע.

תשעים אחוז בריא, כריכת הספר (צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה)
תשעים אחוז בריא, כריכת הספר|צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה

טיפים להכנה מוצלחת:

* למרקם אידיאלי תנו לדייסה לשהות במקרר לפחות 8 שעות. שיבולת השועל תספוג את כל הנוזלים ותתרכך.

* כדאי להשתמש בשיבולת שועל גסה. הימנעו משיבולת שועל להכנה מהירה (אינסטנט) - המרקם של הדייסה יהיה נוזלי מדי.

* היחס הקבוע הוא 1 כוס נוזלים ל-1 כוס שיבולת שועל + 1 כף זרעים טחונים. אם אתם אוהבים את הדייסה שלכם במרקם מעט יותר נוזלי הוסיפו עוד רבע כוס נוזלים.

* כדאי להוסיף לדייסה פירות חתוכים - אפשר להוסיף את הפירות להשריה במשך הלילה או להוסיף אותם ממש לפני ההגשה. הרגישו חופשי להחליף את הפירות המוצעים במתכונים בפירות העונה שזמינים לכם, או בכל פרי אחר שאתם אוהבים.

* תוספות פריכות כגון אגוזים/שקדים כדאי להוסיף ממש לפני ההגשה.

* הדייסה יכולה להישמר במקרר עד 3 ימים.

דייסת שיבולת שועל ללא בישול (צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה)
דייסת שיבולת שועל ללא בישול|צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה

דייסה קרה עם שזיפים מיובשים, פתיתי קוקוס ואגוזי לוז

המרכיבים (4 מנות):
1 כוס פתיתי שיבולת שועל גסה
1 כף זרעי צ'יה
חצי כוס יוגורט עיזים אורגני (אפשר להחליף בחלב ביתי אחר או חלב פרה אורגני)
חצי כוס צ'אי תבלינים מחמם (אפשר להחליף בעוד חצי כוס חלב שקדים)
5 שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
1 כפית דבש
1 כפית תמצית וניל
קןרט מלח

להגשה: 2 כפות פתיתי קוקוס טחונים, רבע כפית קינמון ו-2 כפות אגוזי לוז קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים ל-4 כלי הגשה.

2. מכסים ומצננים במקרר למשך 8 שעות או יותר.

3. מוציאים מהמקרר.

4. מערבבים קוקוס טחון, קינמון ואגוזי לוז, מפזרים כף מהתערובת על כל מנת דייסה ומגישים.

דייסת שיבולת שועל ללא בישול (צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה)
השתמשו בשיבולת שועל שלמה ולא גרוסה|צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה

דייסה קרה עם פירות יער, חמאת שקדים וזרעי פשתן

המרכיבים (4 מנות):
1 כוס פתיתי שיבולת שועל גסה
1 כף זרעי פשתן
1 כף שקדייה (או חמאת אגוזים אחרת)
1 כוס חלב שקדים ביתי (אפשר להחליף בחלב ביתי אחר או חלב פרה אורגני)
חצי כוס פירות יער קפואים או טריים (אוכמניות/פטל)
1 כפית תמצית וניל ביתית
1 כף סירופ מייפל או דבש
קורט מלח

להגשה: 4 כפות תערובת אגוזים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים ל-4 כלי הגשה.

2. מכסים ומצננים במקרר למשך 8 שעות או יותר.

3. מוציאים מהמקרר.

4. מפזרים כף מתערובת האגוזים על כל מנת דייסה ומגישים.

דייסת שיבולת שועל ללא בישול (צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה)
תוספות פריכות כדאי להוסיף רק לפני ההגשה|צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה

דייסה קרה עם תפוח ופקאנים

המרכיבים (4 מנות):
1 כוס פתיתי שיבולת שועל גסה
1 כף זרעי צ'יה
1 כוס חלב קוקוס ביתי (אפשר להחליף בחלב ביתי אחר או חלב פרה אורגני)
רבע כפית קינמון
1 כף דבש
קורט מלח

להגשה:1 תפוח קצוץ לקוביות קטנות, 4 כפות פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים ל-4 כלי הגשה.

2. מכסים ומצננים במקרר למשך 8 שעות או יותר.

3. מוציאים מהמקרר.

4. מפזרים מעל כל מנה קוביות תפוח וכף פקאנים קצוצים.

דייסת שיבולת שועל ללא בישול (צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה)
עשירה בסיבים עמידים לעיכול|צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה

דייסת אספרסו עם בננה, קקאו ואגוזי ברזיל

המרכיבים (4 מנות):
1 כוס פתיתי שיבולת שועל גסה
1 כף זרעי פשתן
1 כוס חלב שקדים ביתי (אפשר להחליף בחלב ביתי אחר או חלב פרה אורגני)
1 כפית תמצית וניל ביתית
1 שוט אספרסו
1 כף סירופ מייפל
1 כפית אבקת קקאו 100%
קורט מלח

להגשה: בננה פרוסה לפרוסות דקות, 4 אגוזי ברזיל קצוצים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים ל-4 כלי הגשה.

2. מכסים ומצננים במקרר למשך 8 שעות או יותר.

3. מוציאים מהמקרר.

4. מפזרים מעל כל מנה פרוסות בננה וכף פקאנים קצוצים.

 

"תשעים אחוז בריא" של שרון בר-גיל הוא ספר בישול בריא שכולל, מלבד מתכונים, הרבה מידע מדעי ומחקרי על הקשר המשמעותי שבין תזונה לסרטן (ועוד מחלות כרוניות), ועל האפשרות הפשוטה להשתמש בתזונה שלנו ככלי תרופתי שנמצא בהרבה מחקרים כמפחית את הסיכון לתחלואה (ארגונים עולמיים מדברים על שימוש בתזונה ושאר אורחות חיים כבעלי יכולת למנוע 30-50 אחוז מהתחלואה בסרטן).

לרכישת הספר