אוכל
mako אוכל
05.12.21

13 מתכוני כרוב מומלצים

בסלט או במרק, מבושל או חי, סגול או לבן - הגיע הזמן להכניס יותר כרוב לתפריט

צילום: אסף אמברם, mako אוכל
צילום: יעל קצב, mako אוכל

סטייק כרוב הפך כבר מזמן ללהיט, ולא רק בקרב טבעונים. השנה גילינו עוד דרך מעולה להכין אותו וכולם חייבים לדעת. למתכון: סטייק כרוב משודרג

צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

אחד הסלטים הכי קלים ואהובים שיש - כרוב, סויה, שומשום ותוספות. טעים ברגע ההכנה וגם אחרי ישיבה במקרר. למתכון: סלט כרוב אסייתי

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שדרוג של סלט הכרוב האסייתי הפשוט, עם קולרבי, גזרים ורוטב שמבוסס על סויה, צ'ילי מתוק, שומשום וחמאת בוטנים. אש. למתכון: סלט ירקות שורש אינדונזי

צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

בוויניגרט שמוגש עם סלט הכרוב הזה יש כמה מרכיבים חורפיים מפתיעים, שהופכים אותו למאוד לא שגרתי - ומלא בעניין. למתכון: סלט כרוב סגול

צילום: אסף אמברם, mako אוכל

בורשט! המיטב של המטבח האוקראיני, שמתאים בדיוק להיום. למתכון: מרק חמצמץ וטעים של סלק, כרוב וירקות שורש

צילום: Charles Islander, Istock

הסלט המושלם לכל ארוחה באשר היא, עם טריק פשוט שמונע מהרוטב להפוך לשלולית מבאסת. למתכון: סלט כרוב ומיונז

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אוהבים קולסלאו? אוהבים ולדורף? מה דעתכם להפגיש את שני הסלטים המיתולוגיים האלה? למתכון: סלט כרוב ותפוחי עץ

צילום: פאני דוד, mako אוכל

מנה מעולה שלא עושה הפרד ומשול בין הידידים כרוב וכרובית, אלא מאחדת ביניהם בצלייה משותפת שהופכת למנה פריכה מטריפה. למתכון: כרוב וכרובית בתנור

צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף

במתכון הזה יש רק מרכיב אחד (אם לא סופרים את המלח והשמן), והיופי זה שהוא לא צריך יותר מזה. מה שהוא כן צריך זה 4 שעות בתנור. למתכון: כרוב סגול צלוי

צילום: יהודית אביב, הלוחשת לאוכל

סלט שהוא ארוחה שלמה, קלה ומהירה, עם כרוב, חזה עוף ורוטב משגע. למתכון: סלט עוף וכרוב ברוטב בלסמי

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

גרסה שווה במיוחד לכרוב ממולא: יש בו רק חמישה מרכיבים (ועוד קצת מלח-פלפל), הוא רך ועסיסי ונמס בפה ומושלם אפילו בפיתה. למתכון: כרוב ממולא

צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מכירים את המנות שברגע שמניחים אותן על השולחן כולם משמיעים קריאת התפעלות? עוגת הכרוב הזו היא בדיוק אחת מאלה. למתכון: עוגת כרוב עם בשר ואורז

צילום: Ahanov Michael, ShutterStock

הכי קל, הכי קלאסי: רצועות כרוב מבושלות ברוטב אדום, כמו שהיינו אוכלים כשהיינו ילדים. למתכון: כרוב ברוטב עגבניות