אוכל
mako אוכל
24.05.18

המתכונים שהכי אהבתם השבוע

הקוסקוס של מאיר אדוני, פשטידה משאריות הנודלס שלכם, חלה טעימה קלה להכנה ועוגה מרעננת

צילום: אמיר מנחם, סן פלגרינו
צילום: אמיר מנחם

מאיר אדוני פירגן לנו את המתכון שלו לקוסקוס, שמוגש עם צלעות אלה, טרשי דלעת וסלט חומוס. לנו נותר רק לתהות מה עוד הוא מכין בבית, לילדים, ולמרבה השמחה גם את זה הוא חולק איתנו. למתכון: הקוסקוס של מאיר אדוני

צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

את ממרח החומוס הזה לא מכינים מחומוס אלא מאפונה צהובה, וזה עושה חתיכת הבדל: פחות זמן, פחות עבודה, בלי השריה, מרקם קרמי וטעם מעודן ומטריף. מנה צמחונית-טבעונית שאנחנו ממליצים לכולם ללא יוצא מן הכלל לנסות. למתכון: חומוס אפונה צהובה עם ראגו פטריות

צילום: לירון אלמוג, פשוט לגדל בריא, הוצאת מודן

שאריות של נודלס בצד אחד של המקרר ובטטות צלויות בצד השני הולידו את הפשטידה הזאת, שהיא למעשה סוג של קוגל, רק בריא ומזין פי מיליון. משהו מתוק וטוב מתוך ספר חדש. למתכון: פשטידת נודלס מתוקה

צילום: ענבל לביא, mako אוכל

כל כך חמים ומתישים הימים האלה, שכל מה שאנחנו מחפשים זה דרכים להתרענן - ופה בדיוק מגיעה העוגה הזאת. פחות מתחברים לנענע? אין שום בעיה, ותרו עליה ותקבלו עוגת לימון רכה וטעימה. למתכון: עוגת לימונענע

צילום: בבושקה הפקות

אם עד היום חששתם להכין חלה לארוחת שבת, מהיום אתם מסודרים. קבלו מתכון לחלת חסידים הכי פשוטה ובסיסית שיש, עם מינימום מרכיבים ותוצאה פגז. נשאר לכם רק לחשוב באיזה רוטב תרצו לטבול אותה. למתכון: חלת חסידים

צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

רק עברנו את שבועות, והנה אנחנו שוב נדרשים להרים ארוחה שתהיה גם חגיגית, גם טעימה וגם לא יותר מדי מורכבת להכנה, כי איך אומרים: איננו יכולים עוד. אם אתם מזדהים, בוודאי תשמחו לאמץ גם אתם את התפריט הזה לשבת הקרובה: סיר אחד שהוא הלב של הארוחה, עוד שני סלטים, משקה שיחזיר לכם את רוח החיים וקינוח פרווה קל ומטריף. למתכונים לשבת