ההמלצה של אהרוני: שראביכ בכפר ראמה
אהרוני ממליץ על מסעדת שראביכ בכפר ראמה. המסעדה הקטנה הזו, של יעקוב חיאט, היא מסעדה ערבית מהסוג שמאוד קשה למצוא אצלנו, הכי רחוק שאפשר מז'אנר החומוס-צ'יפס-סלט. יעקוב מבשל אוכל גלילי בפרשנות מעניינת עם שימוש נרחב בעשבי בר רבים, ואנחנו חייבים להסכים עם אהרוני - מדובר במקום פשוט עם אוכל טעים; אפילו מנות מוכרות ושחוקות כמו כרובית בטחינה או חציל מטוגן בטחינה (שמגיע פה עם רכז רימונים) הופכות ליצירת מופת ולא מרגישות כמו מנות של שום מקום אחר. יש פה גם קובה מעולה עם ציפוי דק כמעט כמו נייר, וזה עוד לפני שדיברנו על מנות מפתיעות באמת, כאלה שכוללות כל מיני ירוקים טריים שמשיגים רק בצפון כמו עולש או זעתר טרי. הבונוס בסוף? המחירים פה נמוכים בהרבה מהממוצע, ואפשר לאכול פה ארוחה מלאה, מגוונת וסופר משביעה בפחות מ-100 שקלים לאדם.
ההמלצה של מאיר אדוני: טיביס בורד הגליל
מאיר אדוני ממליץ על טיביס, המסעדה של השף חיים טיבי בוורד הגליל. במסעדת הבשר הכפרית הזו, הוא מספר, מגישים נתחים שטיבי בוחר בעצמו ומיישן בחוכמה רבה. המסעדה מתאימה גם לערב רומנטי, והיא מאוד נגישה במחיר ביחס למחירי הבשר לחג, מה שמתאים בדיוק למשפחות שנוסעות לטייל בחופש הקרוב. חוץ מבשר, התפריט בטיביס כולל גם מנות פסטה וסלטים, ככה שכל אחד ימצא פה בדיוק מה שהוא אוהב, גם אם הוא לא קרניבור מושבע.
ההמלצה של אסף גרניט: אורי בורי בעכו
אסף גרניט ממליץ על מסעדת אורי בורי בעכו. המסעדה הוותיקה של אורי ירמיאס עברה שיפוץ בשנה שעברה ועכשיו סוף סוף העיצוב והאווירה מתאימים לאוכל המעולה. גרניט אוהב את המסעדה בזכות הטריות של חומרי הגלם, שהם דגים ופירות ים ברמה הגבוהה ביותר, ובזכות הגישה הלא מתיימרת של המסעדה, שכבר שנים כמעט לא משנה את התפריט ולא מנסה להתחכם עם המנות. אל אורי בורי מגיעים בעיקר כדי לאכול מנות של דגים ופירות ים שעוברים בדרך כלל טיפול מינימלי ונותנים לחומרי הגלם את מרכז הבמה. אפשר גם להזמין פה כמעט את כל המנות בגודל חצי מנה, וככה לטעום הרבה יותר דברים.
ההמלצה של אביבית פריאל: פסקדו באשדוד
אביבית פריאל, השפית של האוזריה, ממליצה על מסעדת פסקדו באשדוד. מסעדת הדגים הכשרה של השף יחי זינו תגרום לכם לשכוח את כל מה שאתם חושבים על מסעדות כשרות. הקרבה של המסעדה לנמל אשדוד מספקת לה את הדגים הכי טריים שיש, ופריאל אוהבת את המקום במיוחד בזכות האוכל הטעים והמוקפד שמחובר למקום שבו הוא נמצא, בישראל וליד הים.
ההמלצה של מעוז אלונים: המעדניה של סוידאן בחיפה
מעוז אלונים, השף של מסעדת הבסטה, ממליץ על המעדנייה של מישל סוידאן בחיפה. מדובר בסוג של שילוב נדיר בין מכולת ישנה למעדנייה מעודכנת ורב תרבותית. מאכלים פלסטיניים לצד גבינות מצרפת, תזקיקים גליליים ובירות מנזרים, תבלינים מקומיים וכאלה שהפליגו ממקומות רחוקים. את כל הטוב הזה מנהל בחיוך אחד גדול ואוהב מישל, שרק עבורו שווה להגיע לפה. המעדנייה של מישל עובדת כבר מאז שנות ה-70 וחוץ מגבינות, נקניקים ותבלינים אפשר לקנות פה ממתקים ביתיים ואפילו עוגיות ומתוקים שמיובאים ממקומות כמו צרפת או סקוטלנד.
המעדנייה של סוידאן. דרך אלנבי 39, חיפה. 04-8526891. לא כשר
ההמלצה של תומר אגאי: עזבה בכפר ראמה
תומר אגאי, השף של מסעדת סנטה קטרינה, ממליץ על מסעדת עזבה, גם היא (כמו שראביכ) בכפר ראמה. אגאי מכריז שעזבה היא מסעדה שבכל מקום אחר הייתה מקבלת כוכב מישלן על שימוש בחומרי גלם מקומיים, הבנה היסטורית של הבישול המקומי ושליטה בכל הטכניקות שלו, ממש כמו מקומות בדרום צרפת שמביאים את הבישול המקומי לדרגת אמנות. זו מסעדה משפחתית ופשוטה אבל בלתי נשכחת וחד פעמית. עזבה היא מסעדה קטנה שאולי לא תגיעו אליה בשביל ארוחת פאר, אבל בהחלט שווה להגיע בשביל אוכל מיוחד שלא אוכלים בכל מקום.
ההמלצה של סבינה ולדמן: חוות קורנמל בטללים
סבינה ולדמן, פיינליסטית "משחקי השף" והשפית של מסעדת A23, ממליצה על חוות קורנמל בטללים. חוות קורנמל היא חווה בדרום הארץ שמייצרת גבינות עזים מסוגים שונים, שנחשבות בין הטובות בארץ. חוץ מהמשק יש בקורנמל מסעדה קטנה שמגישה מנות המבוססות על הגבינות של המשק. דני קורנמל הוא יצרן שלא מתפשר על איכות, ולמרות ששמה של החווה יצא למרחוק, היא נשארת קטנה ובוטיקית. התפריט של המסעדה כולל מנות כמו בצק פילו ממולא גבינה, ולכל גבינה של המשק יש מנה משלה. אולי לא מדובר במסעדה של ממש לארוחה מלאה, אבל לשבת במדבר ולאכול את הגבינות של דני, מבטיחה וולדמן, זו חוויה ששווה לנסות.
ההמלצה של משה בדישי: רפאלו קריון
משה בדישי, השף של מינה טומיי, ממליץ על המסעדה האיטלקית רפאלו שבקריית ביאליק. רפאלו היא מסעדה משפחתית במיוחד ומתאימה לחג כי היא גם כשרה לפסח וגם יש בה אווירה שילדים אוהבים. מי שמטייל בחג בגליל המערבי יכול להתרשם בעצמו מהאוכל האיטלקי הטרי שמוכן במקום ומהשירות המעולה, וגם המחירים פה מתונים יחסית, ככה שאפשר בכיף להגיע בהרכב גדול.
ההמלצה של מתן אברהמס - 1910 בדגניה א'
מתן אברהמס, השף של מסעדת הדסון, ממליץ על מסעדת 1910 שנמצאת בקיבוץ דגניה א'. המסעדה הכפרית הזו מיד תרגיש לכם כמו מסעדה בכפר באיטליה או בצרפת, עם מבנה האבן והגינה הירוקה. באזור שבו רוב המסעדות הן מסעדות בשר או מסעדות עם אוכל אזורי, 1910 היא מסעדה עם אוכל אירופי מהוקצע שיתרום להרגשת החו"ל שלכם עם פסטות בעבודת יד, פיצות בטאבון ומנות קלאסיות של דגים ופירות ים. הדובדבן שבקצפת? קינוחים מפוארים של הקונדיטור ערן שוורצברד.
ההמלצה של רן שמואלי: המטבח של דורון בר און בקיבוץ היוגב (icook)
רן שמואלי, השף של מסעדת קלארו, ממליץ על המטבח של דורון בר און בקיבוץ היוגב, ובמיוחד על בראנץ' הסופ"ש שמוגש שם. המקום של דורון הוא אחד המקומות הראשונים בארץ שאימץ את מסורת ה-Farm to Table. דורון אוסף את כל המוצרים מיצרנים מקומיים, מפירות וירקות ועד דבש, שמן ומוצרי החלב. כולם מגיעים אך ורק ממגדלים וספקים מעמק יזרעאל. בבראנץ' יחכה לכם אוכל לא שגרתי שמשתנה מדי פעם, ובמקום החביתה המוכרת תוכלו לטעום שקשוקה מקסיקנית, בורקס בנדיקט או קרפ צרפתי, עם עוד המון מנות שמכינים פה. שמואלי מבטיח שענת ודורון הם מארחים מקסימים, שמציעים אירוח כפרי לא ממוסד, בסטייל אמיתי ופשוט.