חביתת סושי

הנה מנה שמשלבת מקורות לחלבון, פחמימה וירק טרי בביס אחד. כמו כן, היא מספקת מגוון ויטמינים ומינרלים, ומכילה את כל אבות המזון. מספר הגיוונים למתכון הזה הוא אינסופי, ואם הילד הפרטי שלכם בררן במיוחד, הזמינו אותו להכין את המנה המגולגלת בעצמו - רמת הביטחון שלו והרצון להתנסות עשויים להפתיע אפילו אתכם בבחירות התזונתיות שלו. את הקמח הרגיל תוכלו תמיד להמיר בקמח כוסמין שטעמו עדין, או בשיבולת שועל טחונה (2 כפות על כל כף קמח).  

המצרכים:
2 ביצים
1 כף קמח לבן
2 כפות פרמזן, מגורר
3 כפות חלב
1 כפית עירית קצוצה
מעט מלח

למילוי:
100 גרם גבינה לבנה
1 בטטה, מבושלת וחתוכה לרצועות
1 מלפפון, חתוך לרצועות דקות
1 גזר, חתוך לרצועות דקות
1 גבעול ירוק של בצל ירוק או עירית (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה היטב את כל מרכיבי החביתה.

2. משמנים מחבת  ומטגנים 2 חביתות.

3. מניחים את החביתות על צלחת שטוחה ורחבה, ומורחים כל חביתה בגבינה לבנה.

4. מסדרים בקצה כל חביתה את הירקות ומגלגלים. חותכים לחצי ומגישים.

מאפינס גבינות ופצפוצי אורז (צילום: אפיק גבאי, מועצת החלב)
הנה דרך חדשה להכין מאפינס|צילום: אפיק גבאי, מועצת החלב

מאפינס גבינות ופצפוצי אורז (תבנית סיליקון של 12 יחידות):

מינרלים הנמצאים בירקות ופירות אינם נהרסים באפייה. ויטמין C לעומת זאת, נהרס לחלוטין. כדי להשלים את ההרכב התזונתי הגישו לצד המנה הזו ירקות טריים מגורדים, פרוסים עם קולפן לתלתלים או קצוצים לסלט. הילד שלכם נמנע מירקות? הגישו לצד המנה פרי חתוך. למרות זאת, כדאי לא לוותר על ההצעה החוזרת כי אף פעם לא תדעו מתי הילד יפתיע ויביע עניין בירקות.

המצרכים:
3 ביצים
1 כפית מלח
250 גרם גבינה לבנה
2 כוסות פצפוצי אורז ללא סוכר
100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
5 כפות גבינה צהובה מגוררת
1 בצל בינוני, קצוץ דק
חצי כוס זיתים מגולענים

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה את הביצים עם המלח והגבינה הלבנה. מוסיפים את כל שאר המצרכים למעט הזיתים.

2. משמנים מעט את השקעים בתבנית.

3. ממלאים מחצית מכל שקע, מכניסים זית למרכז ומכסים בעוד מלית (המסה היא ללא חומרי התפחה ולכן היא לא תגבה).

4. מקשטים בעוד זיתים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.

לביבות גבינה עם בטטה וגזר  (צילום: אפיק גבאי, מועצת החלב)
תמיד עדיף לאפות מאשר לטגן. לביבות גבינה עם בטטה וגזר|צילום: אפיק גבאי, מועצת החלב

לביבות גבינה עם בטטה וגזר (20 לביבות קטנות):

גם המתכון הזה הוא הצלחה בכל פרמטר - אפיית הלביבות תספק לביבה בריאה יותר ובעלת מעטפת פריכה. תינוקות וילדים נהנים ממגע של מזון במרקם חיצוני יבש, ויוכלו להשתמש בלביבה ככפית ולטבול באמצעותה טחינה, עגבנייה מרוסקת או יוגורט.

המצרכים:
2 בטטות גדולות, קלופות ומבושלות
1 גזר, מגורר דק
3 כפות בצל ירוק, קצוץ
חצי כפית מלח
מעט קינמון
100 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינה קשה, מגוררת
2 ביצים
2 כפות קוואקר
ספריי שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות

2. מרסקים את הבטטות בקערה גדולה ומוסיפים את כל שאר המצרכים.

3. מערבבים היטב וממתינים כ-10 דקות.  

4. יוצרים לביבות קטנות, מתיזין עליהן מעט מספריי השמן ואופים כחצי שעה.

שבלולי גבינה ופטריות (צילום: אפיק גבאי, מועצת החלב)
בשבת בבוקר או מתי שרק תבחרו. שבלולי גבינה ופטריות|צילום: אפיק גבאי, מועצת החלב

שבלולי גבינה ופטריות

בצק פילו הוא תגלית אמיתית לכל מי שמתנסה בו בפעם הראשונה - העובדה כי ניתן לבחור את סוג השומן בו משתמשים, והמרקם שמתקבל הוא פריך בדיוק כמו שילדים אוהבים, הופך אותו לכוכב אמיתי. אל תחששו לשנות את מרכיבי המלית ולשלב במידה גם ירקות שהילדים "נזהרים" מהם ביום יום. תרד קצוץ או מעט סלק מגורד יצבעו את השבלולים באופן מפתיע, וכדי להשלים את המנה, הגישו לצדה סלט טרי או עגבניות שרי.

המצרכים:
300 גרם גבינה המיועדת לאפייה (כנען או טוב טעם לדוגמה)
1 כוס פטריות טריות, מרוסקות במעבד מזון
1 בצל בינוני, מרוסק במעבד מזון (שימו לב לסנן את הנוזלים)
1 כפית מלח
1 חבילת פילו
שמן זית 

לציפוי:
1 ביצה טרופה 
מעט שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את חומרי המלית.

2. פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים במעט שמן זית. מקפלים אותו לחצי ומברישים שוב. מורחים שורה מהמלית בחלקו העליון של העלה ומגלגלים בזהירות, מגלגלים לאחר מכן לצורת שבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

4. אופים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות או עד שהשבלולים מזהיבים.

 

הניסיון האינסופי לגוון את תזונתם של הילדים ולספק להם בסיס תזונתי עשיר ומגוון, לצד העומס שהחיים מייצרים, מוביל לא פעם לארוחה שגרתית שלא תמיד נאכלת בשמחה. תזונתם של תינוקות וילדים מהווה בסיס משמעותי לגדילתם, ולצד הרכבים תזונתיים חשובים הכוללים את כל אבות המזון (פחמימות, שומנים וחלבונים), אכילה משותפת ורגועה סביב השולחן המשפחתי היא זו שתהפוך את התזונה של הילדים למזינה הרבה יותר. ההשפעות הרבות של אכילה משותפת נחקרו לא מעט, ומצביעות על מערכות יחסים בריאות יותר בין ההורים לילדים, שמירה על משקל תקין ויכולת טובה יותר מצד הילד לעשות בחירות תזונתיות.

הנה שלושה עקרונות ליצירת מנה מנצחת:

1.קלות ההכנה: מתכון שידרוש ליקוט פטריות יער או חיפוש אחר מרכיבים סודיים יזכה לדירוג נמוך כמובן.

2.הרכב המנה: כדאי לבחור במנה שתאפשר לילד לקבל את כל המרכיבים בביס אחד - מנה כזו היא בעלת צפיפות תזונתית גבוהה ותזכה לדירוג גבוה.

3. צבעוניות: צלחת המכילה בין 3 ל-5 צבעים תוכתר כצלחת מוצלחת ותעודד את שיתוף הפעולה מצד הילדים.

* עדי אפרתי רסולי היא דיאטנית קלינית ומקימת קבוצת הפייסבוק המתכוניה – מתכונים לתינוקות.

 

* כל המתכונים באדיבות מועצת החלב ואינס שילת ינאי