אנשים נוטים להיות קנאים לאורז שלהם. אלה שמכינים אותו בשיטת הכוס-אורז-שתי-כוסות-מים לעולם לא יסכימו לנסות משהו אחר, אלה שטוענים שאורז צריך לבשל כמו פסטה - בהמון מים - בטוחים שהאמת המוחלטת נמצאת אצלם, ולאחרונה פגשנו גם זן של אנשים שסבורים שאורז מבושל בלי מלח ובלי שמן הוא הדרך אל האושר. אז לכל המקובעים אין לנו אלא לומר: תיהנו בקיבעון שלכם. לכל השאר אנחנו רוצים להציג דרך חדשה לבשל אורז - דרך שלמדנו מעמוד הפייסבוק של אהובה אלפרון, שהיא בשלנית שאנחנו אוהבים ומעריכים במיוחד.
אנחנו חייבים לומר - מדובר בשיטה שמעולם לא שמענו עליה בעבר, אבל אנחנו סומכים על אהובה אלפרון, ואם היא אומרת שמדובר באורז הכי טוב שיש - פלאפי, אוורירי ולא דביק - אנחנו הראשונים להתייצב המטבח ולנסות. ובכן, זה הולך כך:
המרכיבים:
חצי קילו אורז, איזה שרוצים
מים
כף מחוקה מלח
5 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז שטיפה קלה. מעבירים לסיר.
2. מוסיפים מים עד גובה של חצי אצבע מעל האורז (בערך 3 ס"מ).
3. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שלא נשארים נוזלים בסיר.
4. שוטפים את האורז היטב, ומחזירים לסיר (כדאי לשטוף גם את הסיר קודם, משאריות העמילן שבו).
5. מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים.
6. מכסים את הסיר ומחזירים לאש הכי קטנה שיש ל-45 דקות.
שימו לב, אהובה הגישה את האורז עם סלט מלפפונים וגמבה מטריף - רוצים לדעת איך מכינים אותו? תצפו. כדאי לכם.