אם אתם מגויסים, עובדים, מסייעים או פשוט לא פנויים רגשית בימים אלה – זה מובן, והעובדה שהילדים כל הזמן רעבים לא ממש מקילה על המצב. אנחנו יודעים שיש ילדים שמבשלים כמו גדולים, שמכינים מתכונים מסובכים וידעים לתפעל בעצמם לא מעט מכשירים במטבח. הילדים שלנו לא כאלה, רחוק מזה, אבל גם הם יכולים לעקוב אחרי מתכון פשוט ולהכין לעצמם ארוחה מלאה, מזינה, שהם גם ישמחו לאכול.

המתכונים הבאים לא מתאימים לקטנטנים שזקוקים להשגחה צמודה, אבל הם כן מתאימים לילדים שכבר יכולים לקרוא מתכון ולבצע פעולות פשוטות במטבח בעצמם. בחלק מהמתכונים נדרשים הפעלת תנור או חיתוך בסכין – אם זה מוקדם מדי, מבוגר יכול לסייע בפעולות מסוימות.

שימו לב שחלק מהמתכונים מכילים מרכיבים שאולי הילדים פחות אוהבים, כמו בצל. כשאתם מכינים את האוכל הם בכלל לא מרגישים בטעמו, אבל לחתוך ולהכניס אותו לתבשיל בעצמם – זה כבר סיפור אחר. ההמלצה שלנו: שחררו מהבצל. אם הילדים לא אוהבים, לא חייבים. מה שכן, כדאי להסביר שכדי להגיע לתוצאות חשוב להיצמד למתכון, ולא כל רכיב אפשר להשמיט. מזל שבצל אפשר.

מאפינס בננה וקוואקר

ילדים אוהבים מאפינס ואנחנו מנצלים את העובדה הזו לא פעם כדי להכניס לתפריט ירקות כמו זוקיני או מנגולד, אבל כשהילדים מכינים בעצמם – המרכיבים צריכים לעשות להם חשק. עם שילוב מנצח של בננות ושוקולד צ'יפס, אנחנו מאמינים שהמתכון הזה יעשה את העבודה.

שימו לב: 
דרושה הפעלת תנור.

למתכון: מאפינס בננה וקוואקר

מאפינס בננה וקוואקר  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מאפינס בננה וקוואקר |צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מוזלי

לא צריך מתכון: אם יש לכם בבית גרנולה, יוגורט וכמה פירות הילדים יכולים לפתוח את הבוקר (או לסגור את היום) עם מנה בריאה ומרעננת. לאחרונה קערות הבריאות (bowls כמו שאומרים) הפכו לטרנד שמקבל הרבה חשיפה ברשתות, ויש סיכוי טוב שגם הילדים שלכם כבר נתקלו בו וישמחו לעצב לעצמם קערה מרשימה וצבעונית. אם הילדים קטנים מדי בשביל לחתוך בעצמם אפשר לקשט בפירות יער, דבש, או כל דבר שלא דורש חיתוך. אם הם יכולים לחתוך בסכין פלסטיק אפשר להוסיף בננות ופירות רכים. ילדים גדולים יותר יכולים לחתוך ולהוסיף איזה פרי שהם אוהבים.

מוזלי (צילום: AnjelikaGr, Shutterstock)
מוזלי|צילום: AnjelikaGr, Shutterstock

סלט טונה בכוסות

גם אם הילדים שלכם לא אוכלים את סלט הטונה שאתם מכינים, את הסלט הזה הם יאכלו. המרכיבים הפשוטים, המשחקיות והיצירתיות הופכים את המתכון הזה למנצח, והילדים ישמחו להכין אותו בעצמם גם כשבכלל לא צריך.

שימו לב:
- המתכון מכיל פסטה מבושלת, אפשר להכין מראש ולהשאיר לילדים.
- המתכון דורש חיתוך בסכין.

למתכון: סלט טונה בכוסות

סלט טונה בכוסות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
סלט טונה בכוסות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פשטידת פסטה וגבינות

הפשטידה הזו מככבת אצלנו בבית כסוגרת פינות רשמית. הילדים אוהבים אותה וגם הגדולים. מדובר במתכון סופר פשוט (הפעולה העיקרית פה היא ערבוב), אבל דורש הכנה מראש של פסטה, וגם אפייה בתנור. מתאים לילדים גדולים יותר, או בסיוע מבוגר.

שימו לב:
אפשר להכין בכמות קטנה יותר ולאפות בכלי קטן יותר או בכלים אישיים בטוסטר אובן, שהוא ידידותי יותר לילדים.

למתכון: פשטידת פסטה וגבינות

פשטידת פסטה וגבינות בקערה אחת (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פשטידת פסטה וגבינות בקערה אחת|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פתיתים ונקניקיות

מתכון שמתאים לילדים קצת יותר גדולים. הוא כולל בישול, הפעלה של הכיריים וחיתוך, אבל אם הילדים כבר בגיל המתאים – זה יופי של מתכון להתחיל איתו. הוא פשוט ומהיר, קשה לפספס איתו וילדים מתים עליו. סוגר פינה של ארוחה בסיר אחד.

למתכון: פתיתים ונקניקיות בסיר אחד

פתיתים ונקניקיות בסיר אחד (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
פתיתים ונקניקיות בסיר אחד|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

טחינה

גם כאן – אין ממש מתכון, אבל טחינה גולמית היא יופי של חומר לילדים במטבח. אפשר להכין טחינה למריחה, או ממרח מתוק אם מערבבים אותה עם דבש או סילאן. מורחים על פרוסה של לחם ויש לילדים נשנוש בריא ומזין.

מתכון בסיסי לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
מלח

אופן ההכנה: מערבבים הכל בקערה לפי הסדר, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף שום כתוש ו/או פטרוזיליה, אם אוהבים.

סלט אורז

אם נשאר לכם אורז מאתמול – זה כנראה הדבר הכי כיפי שאפשר לעשות איתו: סלט עשיר וצבעוני ומלא בכל טוב! זאת דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול ירקות, וגם לנצל שאריות.

שימו לב:
המתכון דורש חיתוך בסכין. אם הילדים קטנים אפשר להוסיף רק גרעיני תירס, בוטנים, שקדים, אפונה או כל ירק אחר שלא דורש חיתוך.

למתכון: סלט אורז

סלט אורז (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט אורז|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

ביצה בקן בתנור

ביצה בקן היא אחת מארוחות הערב היותר משמחות שיש, וזה נחוץ בימים אלו. ילדים שכבר יכולים להפעיל כיריים יכולים להכין את הגרסה הקלאסית, אנחנו צירפנו כאן מתכון לביצה בקן בתנור (אפשר גם בטוסטר אובן). שימו לב שיש במתכון שדרוג של בצל מטוגן. רוב הילדים יעדיפו לדלג על השלב וזה בסדר (חבל כי זה שדרוג מושלם, אבל בסדר). אפשר להחליף את הבצל בגבינה צהובה מגוררת.

שימו לב:
המתכון דורש הפעלת תנור או טוסטר אובן.

למתכון: ביצה בקן בתנור

מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מאפינס גבינה

את המאפינס האלה כולם אוהבים, ולמרות שיש בהם גבינות ויוגורט וביצים הילדים שלנו מכנים אותם "מאפינס בלי כלום", שזה נהדר כי אין שם שום דבר שמישהו יכול לא לאהוב. עוד יתרון של המאפינס האלה הוא שלא חייבים לאכול אותם ישר, הם טעימים גם קרים, ככה שאפשר להכין אותם מתי שההורים פנויים לעזור עם התנור, ולאכול מתי שרעבים.

שימו לב:
המתכון דורש הפעלת תנור.

למתכון: מאפינס גבינה

מאפינס גבינה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מאפינס גבינה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סלט ביצים

סלט ביצים כמו של הגן ישמח גם ילדים שכבר מזמן עלו לבית הספר. המתכון הזה מכיל שני דברים שילדים פחות מחבבים: הראשון הוא בצל ואנחנו ממליצים לוותר עליו אם הילדים מכינים את הסלט בעצמם. לא קל לחתוך אותו, ומניסיון – הסלט הזה יכול לחיות גם בלעדיו. השני הוא חרדל, שילדים נוטים לצאת נגדו אבל לדעתנו הוא באמת מרכיב חובה במתכון הזה. החריפות שלו לא תורגש, והוא ישדרג את הטעמים. שכנעו אותם לנסות (אבל אם לא תצליחו לא נורא, אפשר גם בלי).

שימו לב:
- יש להכין מראש ביצים קשות.
- ממש לא חייבים להשתמש בפומפייה. אפשר לחתוך את הביצים שתי וערב בחותך ביצים, ואז למעוך עוד קצת תוך כדי ערבוב.

למתכון: סלט ביצים עם מיונז

סלט פסטה ניסואז

סלט עשיר ומזין שלא דורש כמעט חיתוך. חוץ מהפסטה שיש להכין מראש – שאר המרכיבים מגיעים מוכנים (או יכולים להגיע מוכנים), ושימורים זו לא מילה גסה. התיבול פשוט אבל מקפיץ הכל, תמליצו לילדים לא לוותר עליו. אפשר לעשות קצת שינויים – להוסיף תפוחי אדמה מבושלים אם יש, ואפילו תירס.

שימו לב:
דורש בישול של פסטה וביצים קשות, אפשר מראש.

למתכון: סלט פסטה ניסואז

עוגת ביסקוויטים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
עוגת ביסקוויטים|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים

קודם כל, מדובר במתכון המוצלח בעולם לעוגת ביסקוויטים, ואנחנו מכינים אותה בקביעות גם בימי שגרה. אין פה הקצפות, אין אפייה, אין הפרדת ביצים – בעצם אין בכלל ביצים. רק לערבב, לטבול ולסדר יפה בתבנית. את ציפוי השוקולד מלמעלה אפשר להכין במיקרוגל, כך שהילדים באמת יכולים להכין הכל הכל, מא' ועד ת'. התוצאה, כאמור, היא עוגה של ממש, לא קינוח שהילדים הכינו ואתם מזייפים התלהבות למענם. הסוד של העוגה הוא נגיעת הלימון, שמקפיצה את הטעמים.

למתכון: עוגת ביסקוויטים בקלי קלות

עוגת מייפל במיקרו (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עוגת מייפל במיקרו|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת מייפל בכוס

ובניגוד לעוגה פה למעלה – עוגת מייפל שמכינים במיקרו היא לא העוגה הכי מתוחכמת שתטעמו, אבל היא סבבה לגמרי יחסית לז'אנר. בשביל הילדים זה אירוע מגניב לכל הדעות, וגם עבור לא מעט מבוגרים מדובר בלא פחות בנס מדעי.

למתכון: עוגת מייפל במיקרו

בהצלחה ובתיאבון!