אז הראשון ברשימה הוא שניצל שעורר מחלוקת ב"סברי מרנן", כשכולם רצו לטרוף משהו לפני הקידוש ואז גילו שמדובר בשניצל דג! אז יש לנו משהו לומר לכם: ההפסד כולו שלכם. אולי ריקי רוזן לא השתמשה במתכון המדהים שלנו וזאת בכלל הסיבה לבאסה? בכל מקרה, לפני שאתם מוותרים עליו, תנו לו צ'אנס.
לנו שניצל זה אוטומטית חזה עוף, אבל בשביל לא מעט אנשים שניצל זה בכלל שניצל מבשר עגל. אז אם כבר רוצים ללכת על גרסת הבקר של שניצל, אנחנו ממליצים על מתכון של אנשים שמבינים בבשר - ופה אנשי מעדניית דלישס שסיפקו לנו את המתכון נכנסים לתמונה, כי אם כבר ללכת על גרסה אחרת, אז ללכת על בטוח. בתיאבון.
האמת היא שהמנה הזאת מזכירה פיצה יותר משהיא מזכירה שניצל, זאת בזכות מילוי גבינה וזיתים. למה בכל זאת שניצל? כי יש כאן ציפוי פריך של פירורי לחם, אבל השוס הוא שלא מטגנים, אלא אופים. ארוחת ערב לילדים - יש.
עוד גרסה אפויה נהדרת לשניצל היא כמובן שניצל כרובית. נכון שזה מתכון שלוקח זמן: אידוי, קירו, קיצוץ וכולי, אבל אם מתארגנים מספיק זמן מראש ומכינים את הרוב יום לפני זה כבר ממש קלי קלות והתוצאה היא שניצל מעולה (ויש שם גם קשקבל, שלא תגידו שלא פינקנו).
ולפני שחוזרים לטיגונים, עוד מתכון אחד של אפייה: שניצל תירס. למי שמרגיש אשם לחמם שניצל תירס קנוי - הנה דרך להכין שניצל תירס בלי שום רגשות אשם.
ומשניצל תירס אחר לשני - הפעם מדובר במתכון טבעוני פשוט ביותר (לא להיבהל - מי שאין לו מטחנת תבלינים לגמרי יכול להשתמש בקמח עדשים מוכן) וטעים מאוד מאוד. אם בא לכם שניצלונים קטנים יותר - לכו על זה.
>> למתכון: שניצל תירס בשני רכיבים
ואחרון חביב, מתכון של יוסי שטרית למה שאנחנו קוראים לו "שניצל תירס לבוגרים". עצה שלנו - אל תוותרו על האיולי, מדובר בשדרוג מעולה.