כולם יודעים שעוגי פלצת אוהב עוגיות, אבל מתברר שהמפלצת הכחולה והחמודה גם יודעת לאפות. בימים האחרונים צץ ברשת מתכון סרוק לעוגיות של עוגי פלצת, שהופיעו לראשונה בספר הפנאי של ציפורת "Big Bird's Busy Book", שיצא בשנת 1975.

העוגיות, יש לציין, די פושטיות אבל מי אנחנו שנתווכח עם המתכון של חובב העוגיות מספר אחד בעולם.

העוגיות של עוגי פלצת (צילום: thekitchn.com)
העוגיות של עוגי פלצת. פושטיות, אבל בטוח טעימות|צילום: thekitchn.com

העוגיות של עוגי פלצת

המרכיבים:
180 גרם חמאה רכה, או מרגרינה
1 כוס סוכר
2 ביצים, טרופות
1 כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. שמים את החמאה או המרגרינה הרכה בקערה.

2. מודדים כוס אחת של סוכר.

3. שופכים את הסוכר על החמאה.

4. בעזרת מזלג, מועכים את החמאה והסוכר, עד שהם מתאחים.

5. שופכים את הביצים הטרופות אל תוך הקערה.

6. מודדים כפית אחת של תמצית וניל, ושופכים אל תוך הקערה.

7. מערבבים את כל תכולת הקערה בעזרת מזלג.

8. מודדים 2 וחצי כוסות קמח ומעבירים לקערה עם התערובת הנוזלית.

9. מודדים כפית אבקת אפייה ומפזרים מעל הקמח.

10. מודדים כפית אחת של מלח ומפזרים גם מעל הקמח.

11. מערבבים הכל ביחד במזלג, או בעזרת היידים.

12. שמים את הקערה במקפיא עד שהתערובת מתקררת.

אין המשך למתכון המצויר בנוגע לאופן האפייה, אך אפשר לנחש שמגלגלים את בצק העוגיות לנקניק, חותכים אותו לעוגיות בעובי כחצי ס"מ, מפזרים מעל כל עוגייה מעט סוכר ואופים בחום של 200 מעלות עד שהן מזהיבות מעט. אנחנו באופן אישי, גם ממליצים להכין את העוגיות בעזרת מיקסר, אם יש. 

ואם כבר עוגי פלצת ועוגיות, הנה משהו קצת יותר עדכני.

שתפו את העוגיות של עוגי פלצת

>> עונג שבת: חזה עוף ברוטב ברביקיו בבישול איטי
>> חלב אגוזים ושקדים טעים וטבעוני