ביצה בבאגט

נתחיל בשתי מנות של ביצה בבאגט, שאת שתיהן אנחנו אוהבים אהבת אמת. בראשונה מרוקנים לחמניות באגט ושופכים פנימה תערובת של ביצים, שמנת מתוקה וגבינה צהובה (ואז לתנור, כן?), ובשנייה יוצרים בבאגט שלם כמה שקעים, ולתוכם שוברים ביצים שלמות, כמו בביצה בקן. את שתיהן, את שתיהן נאהב יותר.

>> למתכון: ביצה בבאגט

>> למתכון: ביצה בקן בבאגט

ביצה בקן בבאגט (צילום: עידית נרקיס כ
ביצה בקן בבאגט|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
ביצה בבאגט (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
ביצה בבאגט|צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן

הגרסה הירושלמית

מתכון נוסף ופיגוזי לביצה בקן, פה בגרסה מפנקת מאוד: בייגלה ירושלמי של קרן אגם ממולא בגבינה. במקור זאת ארוחת בוקר קלאסית, אבל אין שום סיבה לא לאכול את זה גם לארוחת ערב. 

> למתכון: ביצה בקן בגרסה ירושלמית

תבחרו אתם את מידת העשייה של הביצים  (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
תבחרו אתם את מידת העשייה של הביצים |צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

גרסת תפוחי האדמה

ולמי שמחפש לוותר על על הלחם - עוד דרך מעניינת וטעימה לאכול ביצה בקן: בתוך קן שעשוי מתפוחי אדמה מגוררים. זה פשוט, זריז וממש ממש טעים.

>> למתכון: ביצה בקן - גרסת תפוחי האדמה

ביצה בקן תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק, mako אוכל)
ביצה בקן תפוחי אדמה|צילום: שרית נובק, mako אוכל

פריטטה

אחרי הבאגטים והבייגלה יעלו ויבואו שתי גרסאות של פריטטה, שהיא חביתה שמחוזקת בתפודים ושאר ירקות לכדי מעין פשטידה. המתכון הראשון הוא של יוגב ירוס, ויש בו קישואים, עשבי תיבול ופלפל חריף, ואילו השני - מתכון שאפילו ילדים יכולים להכין, שהוא הבסיס של הבסיס של הפריטטות, ואנחנו פשוט הרוסים עליו.

>> למתכון: פריטטה של יוגב ירוס

>> למתכון: פריטטה למתחילים

פריטטה מנצחת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פריטטה מנצחת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
מאפה ביצים ותפוחי אדמה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פריטטה אפויה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

ביצים על ענן

כאן יש לנו לא מתכון אלא שיטת הכנה - שהתוצאה שלה כל כך מגניבה שפשוט כואב הלב לא לנסות. השיטה היא להפריד את החלבון מהחלמון, להקציף את החלבון טוב טוב וליצור ממנו צורת ענן, ואז לשבץ את החלמון באמצע ולדחוף לכמה דקות בתנור.

>> למתכון: ביצים על ענן

ביצים על ענן (תמונת AVI: צילום מסך youtube, CME Network™)
ביצים על ענן|תמונת AVI: צילום מסך youtube, CME Network™

שקשוקה

אתם לא צריכים אותנו בשביל לספר לכם כמה כיף לאכול שקשוקה לארוחת ערב, אתם אולי כן צריכים אותנו בשביל המתכון הכל כך פשוט, בסיסי וטוב הזה, שעובד מצוין אצל מבוגרים וילדים כאחד.

>> למתכון: שקשוקה

שקשוקה לילדים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שקשוקה לילדים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שקשוקה בקן

פשוט, טעים, מהיר - אין שום סיבה לא לנסות את המתכון הזה. גג חצי שעה ויש לכם ארוחת ערב שמשלבת את כל מה שצריך: בצק, ביצים, רוטב עגבניות וגבינות.

>> למתכון: שקשוקה בקן

שקשוקה בקן (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako)
שקשוקה בקן|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako

מקושקשת עם טריק

מקושקשת כולנו יודעים להכין, אבל מקושקשת מעולה? זאת כבר מנת חלקם של מתי מעט בלבד. אז מהיום אתם מתבקשים להוסיף לביצים במקושקשת שלכם שמנת חמוצה - ואולי תיכנסו למועדון.

>> למתכון: מקושקשת עם טריק

ביצה בקן בפטרייה

עוד שיטה כיפית מאין כמוה לצרוך את הביצה של ארוחת הערב: שוברים אותה לתוך פטרייה גדולה (פורטובלו למשל) וצולים תחת גריל התנור. מקסים.

>> למתכון: ביצה בקן בפטרייה

ביצייה בנוסח אבולעפיה

עוד סוג של ביצה בקן - והפעם בקן של פיתה, כמו שמוכרים באבולעפיה.

>> למתכון: ביצייה בנוסח אבולעפיה

מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בצק עלים עם גבינות וביצה

זה כבר מאפה אמיתי, כלומר מצריך טיפה יותר התעסקות, אבל התוצאה חמודה וטעימה לאללה.

>> למתכון: בצק עלים עם גבינות וביצה 

מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל