הן פרווה וטבעוניות, ועושות יחסי ציבור מעולים לקינוחים טבעוניים. באמת שלא תרגישו בחסרונן של החמאה או הביצים, ובשביל הבונוס הן גם יפהפיות.

>> למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז פרווה

כמה שהן קלות להכנה: פותים בצק עלים, מפזרים עליו סוכר, מורחים שוקולד וגלגלים משני הצדדים עד שהבצק נראה כמו ספר תורה. חותכים, אופים ושלום על ישראל.

>> למתכון: אוזני פיל עם שוקולד

אוזני פיל עם שוקולד (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
אוזני פיל עם שוקולד|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

ובאותם עולמות - גם פה נשתמש בבצק מוכן - בכל זאת מדובר במתכונים טעימים לעצלנים. משתמשים בבצק מלאווח שעליו מורחים נוטלה ומפזרים שיערות חלווה, קצת עבודה חיתוך וליפוף, אפייה קצרה וקיבלתם קינוח מהמם בכלום עבודה.

>> למתכון: קינוח מלאווח ושוקולד

קינוח מלאווח ושוקולד  (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קינוח מלאווח ושוקולד|צילום: יעל קצב, mako אוכל

חצי שעה? לבראוניז? ועוד כאלה מהממים, עם קוביות שלמות של שוקולד עליהם? כן, חברים, חצי שעה.

>> למתכון: בראוניז קוביות שוקולד

בראוניז קוביות שוקולד (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
בראוניז קוביות שוקולד|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

הקינוח הזה אכן זריז, אבל קחו בחשבון שהוא כולל קצת בלגן: פירורי חלה, מריחות נוטלה וכו'. ועדיין, לא האמנו שנמצא בטיקטוק כזה מתכון מגניב שאשכרה גם טעים.

>> למתכון: פרנץ' טוסט נוטלה מגולגל

פרנץ' טוסט נוטלה מגולגל (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
פרנץ' טוסט נוטלה מגולגל|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

אין כמו עוגייה במרקם רך שמזכיר מאפין או עוגה. בתוך העגלגלות האלה יש בננה, קוואקר וקצת שוקולד צ'יפס ואנחנו הכי אוהבים לאכול איתן עם כוס חלב שקדים צמודה. תענוג מהיר.

>> למתכון: עוגיות קוואקר בננה ושוקולד צ'יפס

עוגיות קוואקר בננה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגיות קוואקר בננה|צילום: נופר צור, mako אוכל

פריכות, מצופות בקינמון וסוכר, ומבלי ששמים לב מחסלים את כל הקופסה. קלי קלות של מתכון.

>> למתכון: עוגיות קינמון

עוגיות קינמון  (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
עוגיות קינמון |צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קינוחי שוקולד מהירים תמיד באים לנו טוב, והקינוח הזה הוא אחד מהם - חצי שעה להכנה ולאפייה, ויש גם תוספת קטנה לאקסטרה פינוק אם רוצים.

>> למתכון: פינוק שוקולד מהיר

פינוק שוקולד (צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE)
פינוק שוקולד|צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE

מערבבים חמאה ממומסת, טחינה ואת שאר החומרים ואופים אפייה סופר קצרה. עד כדי כך זה פשוט לספק את הקריז המתוק. 

>> למתכון: עוגיות טחינה ברבע שעה

עוגיות טחינה נימוחות ברבע שעה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
עוגיות טחינה נימוחות ברבע שעה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

בעוגיות האלה אין קמח, וזה הדבר הראשון שמגניב בהן. השני הוא שילובי הצבעים, שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם בשיעור אומנות שאיכשהו, בסוף, גם יוצאות ממנו עוגיות ממש טעימות.

למתכון: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

חולים על עוגות שוקולד, מתים על עוגות שוקולד חמות, מטורפים על עוגות שוקולד עם מפל קטן של לוטוס בפנים.

למתכון: עוגת שוקולד חמה במילוי ממרח לוטוס

עוגת שוקולד חמה במילוי ממרח לוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
עוגת שוקולד חמה במילוי ממרח לוטוס|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

הייתם חושבים שעוגיות עם כל כך הרבה אלמנטים בריאים - גם טחינה, גם שקדים וגם קמח מלא - יתקשו לענות על הקרייב למתוק, נכון? אז הייתם טועים.

למתכון: עוגיות טחינה מקמח מלא

עוגיות טחינה ושקדים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
עוגיות טחינה ושקדים|צילום: נטלי לוין, mako אוכל

איזה פינוק המאפינס האלה, יא אללה. הם מצופים בסוכר ומתובלים בקינמון, מה שכבר הופך אותם למושלמים, אבל בנוסף לכל זה הם טומנים בפנים הפתעת לוטוס רכה ומשובבת נפש.

למתכון: מאפינס סוכר וקינמון עם הפתעה

מאפינס סוכר וקינמון עם הפתעה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מאפינס סוכר וקינמון עם הפתעה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגיות החמאה האלה הן לא בדיוק מה שמדמיינים כשחושבים על עוגיות חמאה. הן לבנות וצחורות, ואין בהן ביצים בכלל. מה שכן יש זה ציפוי מתוק ונעים של אבקת סוכר.

למתכון: עוגיות חמאה ושוקולד צ'יפס

כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

חלה מטוגנת לא נתפסת אצלנו כמאכל אצילי במיוחד. כלומר לא נתפסה, עד שהתחלנו להכין אותה ככה. שיק, שיק ועוד הפעם שיק.

למתכון: פרנץ' טוסט עם ריקוטה ושוקולד צ'יפס

פרנץ' טוסט קנולי (צילום: Two Peas and Their Pod)
פרנץ' טוסט קנולי|צילום: Two Peas and Their Pod

העוגיות האלה כשרות לפסח, כך שאפשר להאשים אותנו בכך שאנחנו קצת מקדימים את זמננו, אבל מה לעשות שהן טעימות לנו גם בכל ימי השנה האחרים.

למתכון: עוגיות שקדים

עוגיות שקדים לפסח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגיות שקדים לפסח|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

את הרוגלך החמודים האלה אפשר להכין בשני מרכיבים (בצק עלים, נוטלה, מי צריך יותר?), אבל אנחנו השקענו והלכנו על 5. זה עדיין לקח לנו דקה וחצי.

למתכון: רוגלך נוטלה מהירים

רוגלך נוטלה מהירים (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
רוגלך נוטלה מהירים|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

לפני שאתם מזדעקים על הנטייה שלנו לברוח ישר לשוקולד, שומן רווי או גם וגם - הנה הצעה אחת מתונה יותר, ועדיין מאוד מאוד טעימה. מאפינס תפוחים עם קמח כוסמין מלא ושמן זית, שהם על הדרך גם טבעוניים.

למתכון: מאפינס תפוחים בריאים

מאפינס תפוחים טבעוניים מקמח כוסמין מלא (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
מאפינס תפוחים טבעוניים מקמח כוסמין מלא|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

והנה מתכון למאפינס שהם קצת (הרבה) פחות בריאים, אבל הם יפים וטעימים ברמות אחרות, ויש בהם שמנת מתוקה במקום שמן או חמאה, מה שגורם לנו לחבב אותם אפילו יותר.

למתכון: מאפינס מייפל, קינמון ופקאן

מאפינס מייפל, קינמון ופקאן (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
מאפינס מייפל, קינמון ופקאן|צילום: נטלי לוין, mako אוכל

המתכון הזה מתבסס על - נחשו! - ממרח נוטלה, ועושה איתו קסמים בעזרתם האדיבה של קמח תופח וביצים בלבד.

למתכון: בראוניז ב-3 מרכיבים

בראוניז ב-3 מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
בראוניז ב-3 מרכיבים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

מוס שוקולד בלי ביצים ובלי שמנת, איכותי וטעים ובריא, והכל בהכנה סופר פשוטה. אהבנו.

למתכון: מוס שוקולד ממכר בדקה

מוס שוקולד (צילום: הילה וייס, אהבה יומיומית)
מוס שוקולד |צילום: הילה וייס, אהבה יומיומית

אנחנו יודעים שהבידוד הזה רק עושה לכם חשק לאכול כל הזמן, אבל בואו, יש גם משקאות שיכולים לעשות את אותה העבודה. למשל שוקולטה עם מרשמלו.

למתכון: שוקולטה

שוקולטה (צילום: Liv friis-larsen, ShutterStock)
שוקולטה|צילום: Liv friis-larsen, ShutterStock

את המנה הזו אנחנו לא מגדירים כקינוח אלא כארוחת ערב לגיטימית, למרות שהיא מתוקה מתוקה. נו, כמו שהיו עושים לנו בגן.

למתכון: לביבות גבינה כמו בגן

אמרנו מרשמלו? לא יכולנו שלא להיזכר בממתק הקטן והקליל הזה, שמכינים מפצפוצי אורז (יש בסופר), מרשמלו, ממרח שוקולד וקצת חמאה.

למתכון: חיתוכיות שוקולד ופצפוצי אורז

לביבות גבינה מתוקות (צילום: Nataliia Fedori, Istock)
לביבות גבינה מתוקות|צילום: Nataliia Fedori, Istock

ולסיום סיומת, עוד אחד טבעוני: סופלה שוקולד על בסיס של שוקולד מריר ושמן קוקוס, שמוכיח שכל העניין הזה של ביצים הוא די אובר רייטד. 

למתכון: סופלה שוקולד טבעוני

פצפוצי אורז עם מרשמלו ושוקולד (צילום: Africa Studio, Shutterstock)
פצפוצי אורז עם מרשמלו ושוקולד|צילום: Africa Studio, Shutterstock