לאטה אפלחורס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
מאוהב? לך על ריבת חלב. לאטה אלפחורס|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לאטה אלפחורס

כוס קפה שהיא לגמרי קינוח (כי לפעמים הקפה הוא רק תירוץ). לאטה בטעם וניל מודגש, ממותק בריבת חלב, מועשר בחלב קוקוס ומעוטר בקוקוס קלוי. משקה מפנק שגם מי שפחות חובב קפה ילגום בהנאה.

המצרכים (לכוס 300 מ"ל):
2 כפות שטוחות ריבת חלב
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
60 מ"ל (רבע כוס) חלב קוקוס
100 מ"ל אספרסו בטעם וניל
2 כפיות קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

1. יוצקים לתחתית הכוס 2 כפות שטוחות של ריבת חלב.

2. מחממים ומקציפים את החלב וחלב הקוקוס, ומוזגים את הקציפה החמה לתוך הכוס.

3. מוזגים מעל את האספרסו, מפזרים קוקוס קלוי ומגישים.

צ'אי שוקולד לבן (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
רמיזות של ציפורן, פלפל ואגוז מוסקט. צ'אי קפה ושוקולד לבן|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

צ'אי קפה ושוקולד לבן

מי אמר שחייבים להכין צ'אי על בסיס תה? הוא טעים כל כך בשילוב עם קפה, ולתוספת השחיתות, הפעם הוא ממותק בשוקולד לבן לקבלת משקה חורף מפנק במיוחד.

המצרכים (לכוס של 350 מ"ל):
30 גרם שוקולד לבן, קצוץ
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כפית הל טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
45 מ"ל (3 כפות) מים רותחים
80 מ"ל (שליש כוס) חלב
100 מ"ל אספרסו מתערובת בעלת מרירות טובה, גוף מאוד מלא וטעם יחסית מורכב

לקצפת הווניל:
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל
מעט קינמון טחון לעיטור

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד הלבן ויוצקים לתחתית הכוס.

2. מעבירים לקערית את התבלינים הטחונים, יוצקים מעל מים רותחים, מערבבים ומוזגים את התערובת באטיות לתוך הכוס.

3. מחממים ומקציפים את החלב ומוזגים את הקציפה החמה לכוס. מוזגים מעל את האספרסו.

4. מקציפים במקצף חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה, מעטרים כל כוס ומפזרים קינמון לקישוט.

טירמיסו מוקה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
טעם קפה עשיר ומלא עם ארומה מעודנת וניחוחות קלייה. מוקה טירמיסו|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

קפה מוקה טירמיסו

החומרים (ל-2 ספלים של 150 מ"ל):
40 גרם שוקולד מריר 70%, קצוץ
100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) חלב
80 מ"ל אספרסו מתערובת מאוזנת וקצת פירותית (40 לכל מנה)
2 כפות אמרטו או ליקר קפה (לא חובה)

לקצפת מסקרפונה:
60 גרם (רבע גביע) מסקרפונה
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
קקאו לפידור
עוגיות בישקוטי להגשה

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד המריר ומחלקים בין הספלים.

2. מחממים ומקציפים את החלב ומוזגים את הקציפה החמה לשתי הכוסות.

3. מוזגים לכל כוס 40 מ"ל אספרסו, ומוסיפים כף של אמרטו או קלואה.

4. מקציפים במקצף חשמלי מסקרפונה עם שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם יציב, מעטרים כל כוס, מנפים מעל קקאו בנדיבות ומגישים לצד עוגיות בישקוטי לטבילה.

 

* להכנת הקפה מוקה-טירמיסו השתמשנו בקפסולה רומא, ללאטה אלפחורס בקפה וניל ולצ'אי שוקולד לבן באינדריה.