אצבעות פולנטה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אצבעות פולנטה. כמו שניצל תירס, רק בערך פי 200 יותר טעים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אצבעות פולנטה פריכות עם איולי פיקנטי

המצרכים (8-10 מנות):
1 כוס גרגירי תירס טרי
1 כוס קמח תירס באיכות טובה
4 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
¼ כוס פרמזן מגורד
קליפה מגוררת מלימון אחד
שמן עמוק לטיגון

לציפוי:
3 ביצים
½ כוס קמח לבן
1 כוס פירורי לחם

לאיולי:
3 חלמונים
½ חבילה כוסברה, קצוצה
½ פלפל אדום חריף, קצוץ
1 כף חרדל
2 שיני שום, קצוצות
½ כוס שמן זית
½ כוס שמן קנולה
מיץ מלימון אחד
מלח

אופן ההכנה:

1. להכנת האיולי: מערבבים במעבד מזון את כל חומרי האיולי מלבד השמנים, מיץ הלימון והמלח. מוסיפים תוך כדי טחינה את השמנים עד לקבלת מרקם של מיונז. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח.

2. טורפים יחד את כל מרכיבי הפולנטה מלבד הפרמזן בסיר, על אש נמוכה, עד שכל הנוזלים נספגים בפולנטה ומתקבל מרקם סמיך מאוד.

3. מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים פרמזן ויוצקים לתבנית. גובה המסה צריך להיות 3 ס"מ. מקררים ל-6 שעות לפחות.

4. מוציאים את הפולנטה מהמקרר וחותכים ל"אצבעות" של 6 על 2 ס"מ.

5. מצפים את האצבעות בקמח, ביצה ופירורי לחם (בדומה לשניצל) ומטגנים בשמן עמוק.

>> עוד מתכונים שווים עם תירס טרי

לחם תירס ואורגנו טרי

המצרכים:
כוס וחצי קמח תירס
1 כוס גרגירי תירס
½ כוס קמח רגיל
4 כפות סוכר
כפית וחצי אבקת אפייה
¾ כפית מלח
½ כוס עלי אורגנו טריים, קטנים
2 כוסות חלב
2 ביצים
90 גרם חמאה מומסת

לחם תירס ואורגנו טרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לחם תירס ואורגנו טרי. פדיחה כמה שזה קל|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל הנוזלים יחד בקערה (חלב, ביצים, חמאה מומסת). בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים. יוצקים את הנוזלים על החומרים היבשים, ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה.

2. משמנים תבנית אפייה מוארכת (תבנית לחם) בחמאה ויוצקים לתוכה את התערובת.

3. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

4. מוציאים מהתנור, מקררים, ורק לאחר מכן פורסים.

מאפינס תירס טרי וגבינת גאודה

המצרכים (10-12 מנות):
400 גרם גרגירי תירס טרי (גרגירים מ-5 קלחים)
¼ כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם גאודה מגורדת
מלח

אופן הכנה:

1. חולטים את גרגירי התירס בסיר עם מי מלח רותחים למשך 5 דקות. מוציאים ומקררים.

2. מערבבים בקערה את הקמח ואבקת האפייה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם שאר החומרים.

4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הביצים, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

5. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-15 דקות.

מאפינס תירס טרי וגבינת גאודה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מאפינס תירס וגאודה. מעולה גם לשבועות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק תירס טרי עם פטריות יער

המצרכים (8 מנות):
למרק:
גרגירים מ-5 קלחי תירס
½ בצל, פרוס דק
1 כרשה, פרוסה דק
50 גרם חמאה
3 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה

לפטריות:
150 גרם פטריות ירדן (שני חופנים)
1 שן שום פרוסה
20 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור
1 כף עירית קצוצה

מרק תירס טרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מרק תירס עם שמנת מתוקה. לא דיאטטי, אבל טעים לאללה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מקפיצים במחבת את הפטריות והשום עם החמאה. מתבלים במלח, פלפל ועירית ומניחים בצד.

2. מאדים את הבצל והכרשה בחמאה עד שקיפות.

3. מוסיפים את התירס וממשיכים לטגן במשך 5 דקות על להבה נמוכה.

4. מוסיפים את החלב והשמנת ומגבירים את הלהבה.

5. מבשלים כ-25 דקות על סף רתיחה, ומורידים מהאש.

6. טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק.

7. יוצקים את המרק לקערות הגשה ומניחים מעל את הפטריות.

כל המתכונים באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!

>> לכל המתכונים לשבועות