כפי שהחיים אולי כבר לימדו אתכם על בשרכם, גם אוכל לא משמין יכול להיות משמין לאללה. קחו את החציל, למשל: ירק נהדר ועשיר בסיבים תזונתיים, לא מי יודע מה משמין, אבל מה - הוא מתפקד כמו ספוג; בשלו או טגנו אותו עם שמן - והוא ישתה באהבה כל טיפה. גם תפוח אדמה, אחת התוספות הקלאסיות לארוחת הצהריים שלנו - מפסיד לא פעם את כל מה שטוב בו כשאנחנו מכינים ממנו פירה או צ'יפס וזורקים את קליפותיו לפח. לא מעט מאכלים יכולים להיות משמינים פחות ומזינים יותר אם רק נבשל אותם בדרך המתאימה, ולא תאמינו כמה זה פשוט. הנה הרשימה, באדיבות ידידינו מה-Daily Meal:
מעבר לזה שהיא יוצאת רכה ודביקה ולא סבבה בעליל, גם תזונתית - עדיף לבשל פסטה רק עד רמת אל דנטה. בפסטה שמתבשלת יותר מדי רמת הסיבים מידלדלת והיא הופכת לפחמימה מזוקקת - שהופכת בתוך הגוף שלכם לסוכר במהירות גבוהה יותר. בישול עד רמת אל דנטה גם ישמור על הפסטה שלכם משביעה יותר - כך שתאכלו פחות.
עוד באוכל טוב:
- ביצה עלומה בדק את הרברט סמואל החדשה והכשרה בירושלים
- מיכל לויט הכינה לחם מחמצת שלוקח 13 יום
- חייבים קצת לנוח מאוכל? נסו את המשקה הזה
התנסו עם תבלינים
תבלינים ועשבי תיבול מוסיפים טעם וצבע לאוכל שלכם בלי להוסיף קלוריות. רוזמרין, למשל, או כמה עלי בזיליקום יכולים להקפיץ את הטעמים במנה שלכם פלאים. מעבר לזה, תבלינים כמו פלפל שחור גרוס וכורכום הם לא רק טעימים אלא גם בריאים, ויכולים למשל לחזק לכם את המערכת החיסונית.
השאירו את הקליפות
בתפוחי עץ וגם בתפוחי אדמה - רוב הסיבים והערכים התזונתיים נמצאים בקליפות, והן אכילות לחלוטין ואפילו טעימות. מעבר לערך הבריאותי, אם תוותרו עליהן - תשבעו פחות ותנשנשו יותר.
אדו דגים
דגים הם מקור מצוין לחלבון, אך רבים מאיתנו חוששים להתעסק איתם, ואם כבר מכינים דג - פשוט מטגנים אותו במחבת, וחבל. אידוי של דג במעט מים או בציר דגים (ואפילו בסלסלת אידוי) הוא גם דרך פשוטה מאוד להכנה, גם לא כוללת שום תוספת של שמן וגם שומרת על המרקם של הדג.
בשלו בשר בסיר לחץ
גם בכם בישול בסיר לחץ מעורר רתיעה? אין לזה שום סיבה הגיונית. השימוש בסיר לחץ, שלמעשה כולא את האדים מהבישול בפנים ולא מאפשר להם להשתחרר, מקצר את זמן הבישול ומחדיר לבשר טעמים ממש כמו בבישול ארוך, מינוס האפקט המבאס של בישול ארוך - פגיעה בערכים התזונתיים של המזון.
הכינו ירקות במיקרוגל
אידוי במיקרוגל הוא דרך נהדרת לשמירה על הערכים התזונתיים של הירקות. זמן הבישול הוא אחד הגורמים המשמעותיים בירידה בערך התזונתי של ירקות מבושלים - ואידוי במיקרוגל עם מעט מים מאפשר את זמן הבישול הקצר ביותר, כל כך קצר שהירקות לא מספיקים להתפרק. ניסוי מצא ובדק שברוקולי, למשל, שומר על ערכי ויטמין C גבוהים ביותר כשהוא מתבשל במיקרוגל ולא בסיר או במאדה.
צולים בשר? לא ישירות על מהחבת
כשאתם צולים בשר הקפידו להניח סורג-גריל בין הבשר למחבת, כך הוא לא ייטגן בתוך השומן שהוא עצמו מגיר. כדי למנוע מהבשר להתייבש אתם יכולים להוסיף לחות באמצעים משמינים פחות כמו יין, מיץ לימון או ציר.
בלנדר מוט
עדיין אין לכם? לכו לקנות אחד. בעזרת בלנדר מוט תוכלו להכין רטבים ומרקים מירקות - כמו עגבניות, דלעת או כרובית - מבלי להוסיף שמנת או שמן.
תחתכו גדול
כשחותכים את הירקות לחתיכות גדולות - יש להם פחות שטח פנים שיכול לספוג את השמן. כמה פשוט ככה קל.