רוטב עגבניות בסיסי (צילום: דניאל לילה. סגנון: דיאנה לינדר, מגזין טעימות)
רוטב עגבניות בסיסי|צילום: דניאל לילה. סגנון: דיאנה לינדר, מגזין טעימות

רוטב עגבניות בסיסי

זה המתכון הביתי שלי לרוטב עגבניות, שמשמש אותי בבית לכל הבישולים לילדים. הכנתו אורכת חמש דקות בדיוק, ואני משתמש בו בהכנת המון מנות נפלאות. אין צורך לבשל את הרוטב כי הוא משתלב במנות שעוברות בישול או אפייה, והוא מתבשל כבר אז.

מרכיבים:
לרוטב עגבניות בסיסי:
400 גרם (פחית קטנה) עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית איכותי
2-1 כפיות מלח (לפי הטעם)
כפית גדושה סוכר חום (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
כפית פפריקה מתוקה
כפית אורגנו/בזיליקום יבש
קורט פפריקה חריפה - לחובבי הפיקנטי - לא חובה!

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומשהים עד השימוש במנה. אין צורך בבישול נפרד, די בבישול או באפייה של הרוטב בהכנת המנה.

זיטי אפוי (צילום: דניאל לילה. סגנון: דיאנה לינדר, מגזין טעימות)
זיטי אפוי. קלאסיקה איטלקית בקלי קלות|צילום: דניאל לילה. סגנון: דיאנה לינדר, מגזין טעימות

זיטי אפוי - Baked Ziti

מנה נהדרת מהמטבח האמריקאי בהשראה איטלקית: מאפה פסטה. נשתמש בפסטה פנה או צינורות מבושלת, נעביר אותה לתבנית משומנת בשמן זית עם רוטב העגבניות שלנו ונוסיף מעל המון גבינה מגוררת. המנה נאפית בתנור זמן לא ארוך, כך שכל הטעמים מתערבבים יחד. מוגש בפיירקס ישר לשולחן לצד סלט - ארוחת צהריים או ערב נהדרת.

חלבי I דרגת קושי - קל מאוד I זמן הכנה - 20 דקות לבישול הפסטה, 10 דקות להכנה, 20 דקות בתנור
פיירקס משפחתי - 4-6 מנות

מרכיבים: 
מנה וחצי עד 2 רוטב עגבניות בסיסי (תלוי בצורת הפסטה)
חבילת פסטה פנה או מקרוני מבושלת על פי ההוראות
שמן זית בנדיבות (רבע-שליש כוס)
300 גרם גבינה מגוררת אהובה שמתאימה להקרמה (אני משתמש במוצרלה)

אופן ההכנה:

1. משמנים תבנית פיירקס בשמן זית ויוצקים 4 כפות רוטב על פני התבנית. מפזרים חצי מכמות הפסטה המבושלת מעל. מפזרים חצי מכמות הרוטב מעל ומערבבים, כך שהפסטה תצופה ברוטב.

2. מפזרים חצי מכמות הגבינה המגוררת. מפזרים מעל את שאר הפסטה, יוצקים את שאר הרוטב כך שיצפה את הפסטה, מפזרים את שאר הגבינה המגוררת מעל ויוצקים שמן זית.

3. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים כ-3-2 דקות נוספות עד להקרמת הגבינה והשחמתה. מגישים חם לשולחן עם סלט ירוק או ירקות טרי.

קציצות (צילום: דניאל לילה. סגנון: דיאנה לינדר, מגזין טעימות)
קציצות ברוטב עגבניות על קוסקוס. לעולם לא נסרב למנה הזאת|צילום: דניאל לילה. סגנון: דיאנה לינדר, מגזין טעימות

קציצות עוף והודו אפויות, מוגשות ברוטב עגבניות על מצע קוסקוס

אני לא חושב שיש ילד שלא אוהב קציצות ברוטב אדום עם קוסקוס. זו באמת אחת הקלאסיקות כאן בישראל, ואני מגיש לכם אותה בדיוק בדרך שאני מכין לילדיי, שזו הדרך הבריאה ביותר לדעתי - הקציצות אפויות ומתבשלות ברוטב, ואין שום טיפת טיגון במנה הזו. אני מכין אותה עם קוסקוס מלא, וכמובן אתם מוזמנים להגיש עם מה שאתם אוהבים: אפשר גם עם פתיתים, אורז או פירה. כך או כך, הילדים יתענגו.

בשרי I דרגת קושי - קל I זמן הכנה - 45 דקות להכנת הקציצות (כולל אפייה) + 25 דקות בישול
6-4 מנות

לקציצות:
500 גרם תערובת עוף והודו טחון
1 ביצה
רבע כפית אבקת שום
3 כפות שמן זית או חמניות
3 כפות פירורי לחם
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
ספריי שמן
1 מנת רוטב עגבניות

להגשה:
שקית (350 גרם) קוסקוס, מוכנה על פי הוראות שעל גבי השקית

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את העוף הטחון, הביצה, השום, השמן ופירורי הלחם. מתבלים במלח ופלפל (ניתן להוסיף תבלינים אהובים נוספים). מקררים לרבע שעה, יוצרים כדורים בעזרת ידיים רטובות, מניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקרר לרבע שעה.

2. מרססים מעט ספריי שמן על הקציצות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-20-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות יפה.

3. לפני ההגשה, מעבירים את רוטב העגבניות לסוטאז' (מחבת בעלת שוליים גבוהים), מחממים ומוסיפים פנימה את הקציצות האפויות. מניחים להן להתבשל ברוטב כ-10 דקות אחרי רתיחה. אפשר להוסיף רבע עד חצי כוס מים, לטעום ולתקן תיבול.

4. מגישים 4-3 קציצות על גבי מצע של קוסקוס חם.

פסטה בולונז טונה (צילום: דניאל לילה. סגנון: דיאנה לינדר, מגזין טעימות)
בולונז טונה. טוויסט קטן ומרענן למנה מוכרת ואהובה|צילום: דניאל לילה. סגנון: דיאנה לינדר, מגזין טעימות

בולונז טונה

התחלתי להכין את המנה הזו כשהתחלתי לשמור כשרות. חיפשתי רעיון במה להחליף את הבשר וניסיתי טונה. התוצאה הייתה טעימה כל כך, שעד היום אני מכין את המנה הזו גם לילדים שלי וכולם מאוד אוהבים אותה. היא קלה מאוד להכנה ומוצלחת מאוד.

פרווה I דרגת קושי - קל I זמן הכנה - 25 דקות לבישול הרוטב והפסטה במקביל
6-4 מנות

מרכיבים: 
חבילת ספגטי מבושלת לפי ההוראות שעל גבי האריזה
3-2 קופסאות טונה בשמן
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
כוס מים
חבילת רסק עגבניות קטנה
מנת רוטב עגבניות בסיסי
פרמזן להגשה (למערבבים דג ומוצרי חלב)

אופן ההכנה:

1. פותחים את קופסאות הטונה, ובמקום לסנן את השמן לפח יוצקים אותו למחבת גדולה. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ. מטגנים עד להזהבה יפה כ-10 דקות. מוסיפים את שיני השום ומערבבים יחד כ-2 דקות נוספות.

2. מוסיפים את הטונה ומפוררים אותה במחבת בעזרת מזלג. מוסיפים מים, רסק עגבניות ואת רוטב העגבניות. מערבבים. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כ-10 דקות נוספות אחרי הרתיחה על אש נמוכה.

3. מניחים מנת פסטה על צלחת קעורה ויוצקים מעל כמה כפות מהרוטב. מקשטים בעשבי תיבול קצוצים אם אוהבים - עלי פטרוזיליה או בזיליקום - ובפרמזן מגורר.

 

טעימות  (צילום: בועז לביא. סגנון: ענת לבל, מגזין טעימות)
מגזין טעימות|צילום: בועז לביא. סגנון: ענת לבל, מגזין טעימות

את הכתבה המלאה ועוד המון מתכונים נהדרים שילדים אוהבים ניתן למצוא במגזין הקיץ של "טעימות":
הקונדיטורית שרה לוי מקשטת עוגות יומולדת מרהיבות וענת לבל מעצבת שולחן יומולדת מדהים * מרילין איילון מציעה לשחק באוכל: מנות שאפשר ליצור יחד וגם לאכול * תמי פיליפ מגשימה לילדים חלומות ומכינה עבורם ארוחות צהריים שאפשר לאכול עם הידיים * שף ישראל דודק אופה פיצות מכל הסוגים * תהילה סיטון יצאה עם הילדים לפיקניק והכינה מתכונים קלים לשינוע * תום פרנץ מגיש שש מנות מעולות שהוכנו בעזרת שני רטבי בסיס * מנות עולמיות: מרילין איילון בכתבה על ארוחות בוקר בעולם * מתכונים מהספרים: פרויקט מתכונים בהשראת ספרי ילדים אהובים * ועוד הרבה הפתעות טעימות לילדים!

מגזין "טעימות" הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-8 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ. ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.

לעמוד הפייסבוק של מגזין טעימות

לבירור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520