עוף צלוי על בירה (צילום: מרי מוסקוביץ', 48 מתכונים מנצחים)
עוף צלוי על בירה. רוצה לשבת על כוס בירה?|צילום: מרי מוסקוביץ', 48 מתכונים מנצחים

עוף צלוי על בירה

המרכיבים (6 מנות):
עוף שלם גדול
פחית בירה גדולה
כף סומק
כף פפריקה מתוקה
כף כמון
כף תערובת לגריל
כמה גבעולי רוזמרין
כמה גבעולי תימין
4 כפות שמן
כף דבש

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-250 מעלות ופותחים את הבירה (רק פותחים, לא שופכים. הבירה נשארת בפחית).

2. מערבבים את התבלינים עם השמן והדבש ומורחים את העוף בנדיבות. "מושיבים" את העוף על הפחית ומעמידים על התבנית.

3. מכניסים לתנור הלוהט ואופים 15 דקות. לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 30-40 דקות נוספות (דוקרים את העוף בסכין. אם יוצא נוזל - הוא עדיין לא מוכן). מדי פעם מורחים את העוף במיצי הבישול שמתנקזים בתבנית.

פסטרמה ביתית (צילום: מרי מוסקוביץ', 48 מתכונים מנצחים)
פסטרמה ביתית. לזה אנחנו קוראים: בלי חומרים משמרים|צילום: מרי מוסקוביץ', 48 מתכונים מנצחים

פסטרמה ביתית

המרכיבים:
שווארמה הודו במשקל 1 ק''ג
מעט שמן זית
2-3 שיני שום, מרוסקות
ממרח שאוהבים: צ'ימיצ'ורי, דבש או אחר
2 כפות פפריקה

כף כמון
אופציה: צ'ימיצ'ורי, דבש או ממרח אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום מקסימלי (275 מעלות).

2. מורחים את הבשר במעט שמן זית או שמן אחר, מצפים בשום המרוסק ובממרח אחר, אם רוצים, ומפזרים פפריקה וכמון בנדיבות.

3. עוטפים את הנתח בנייר אלומיניום, סוגרים היטב ומכניסים לתנור. אופים 15 דקות ומורידים את החום ל-150. אופים עוד 15 דקות, פותחים את נייר האלומיניום ומחזירים את החום למקסימום ל-5 דקות נוספות, כדי לקבל צבע יפה.

4. מכבים את התנור ומשאירים את הפסטרמה להצטנן בתוכו. שומרים במקרר.

סלט תפוחי אדמה מפתיע (צילום: מרי מוסקוביץ', 48 מתכונים מנצחים)
סלט תפוחי אדמה. לא מיונז כי אם גבינה לבנה|צילום: מרי מוסקוביץ', 48 מתכונים מנצחים

סלט תפוחי אדמה מפתיע

המרכיבים:
6 תפוחי אדמה, מבושלים
1 גמבה כתומה
2 כוסות שעועית ירוקה מבושלת
1/2 צרור כוסברה
1 כוס גבינה לבנה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים לקוביות את תפוחי האדמה ואת הגמבה.

2. מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים לפי הטעם.

3. מקשטים בכמה עלי כוסברה ומגישים.

48 מתכונים מנצחים - מארז המתכונים של פאולין שובל (צילום: מרי מוסקוביץ', 48 מתכונים מנצחים)
המארז. פאולין לשירותכם|צילום: מרי מוסקוביץ', 48 מתכונים מנצחים
>> קובה סלק או קובה דלעת? כבר לא צריך לבחור
>> והנה לחמניות שוקולד הורסות