אם גם אתם אחוזי בעתה מהרגע שהקורונה תדפוק על דלתכם, או לחלופין תגיע מספיק קרוב כדי שתצטרכו להסתגר בתוך הבית, אתם ממש ממש לא לבד. מסביבנו כבר ראינו לא אחד ולא שניים שמצטיידים בשישיות מים מינרליים בלי הכרה, או סתם מכפילים את כמות הקניות שלהם בסופר בלי להודות בזה אפילו בפני עצמם. מה שאנחנו הולכים לעשות עכשיו זה לעזור לכם לנתב את החרדה, אם קיימת, לקניות. אנחנו לא מפצירים בכם לצייד את המטבח, ומצד שני גם לא טוענים שמדובר בשטות גמורה. אם אתם רוצים למלא את הבית באופן מושכל לכבוד הגברת קורונה - ככה אתם צריכים לעשות את זה, לפי המומחה להיערכות חירום ג'ושוע פיבן ולורי אושר-פינס, חוקרת בכירה בתאגיד המחקר האמריקאי RAND ומחברת הספר "Citizen Preparedness for Disasters: Disaster Medicine and Public Health Preparedness".
העיקרון הראשון שצריך להנחות את המצטיידים הוא לדאוג לאוכל שיספיק לשבועיים, בדגש על מוצרים בעלי תוקף ארוך, וכאלה שאתם אוהבים - כי לא משנה כמה המזון שבביתכם מזין, מותאם לאגירה או לא משנה מה, אם הוא לא טעים לכם אז אין בזה כל טעם.
את רוב מאמצי הקניות, אומרים פיבן ואושר-פינס, כדאי להשקיע במוצרי מזווה, כאלה שאינם זקוקים לקירור, הם זולים ופשוטים להכנה והתוקף שלהם כמעט אינסופי - כמו אורז, קינואה, עדשים ושאר קטניות. אוהבים שעועית ברוטב עגבניות? אל תקנו אותה מוכנה בקופסת שימורים אלא הכינו לבד, זה לא שתהיה לכם בעיה של זמן. עוד כדאי שיהיו לכם במזווה חבילות של פסטה בכל הצורות והגדלים והרבה עגבניות משומרות (מרוסקות או שלמות) להכנת רוטב.
קטגוריה נוספת שכדאי להתייחס אליה היא זאת של ארוחות הבוקר: הצטיידו בכמות יפה של שיבולת שועל, שתוכלו להכין ממנה דייסות טעימות או גרנולה, וגם בפירות יבשים ואגוזים, בשביל לשדרג ולגוון את השתיים האלה. גם דגני בוקר הם אופציה טובה - אבל השתדלו לבחור כאלה שתכולת הסוכר בהם אינה מפלצתית.
הקטגוריה הבאה: חלבונים. אם יש לכם מקום במקפיא, רכשו בשר (טחון או אחר), שיוכל לשמש אתכם אחר כך לשלל מאכלים. עוד מוטב להצטייד בביצים, טופו ודגים משומרים - בדגש על טונה וסרדינים - ואפשר גם בחטיפי חלבון. ונכון שדיברנו קודם על אגוזים? אז תוסיפו מהם עוד קצת, גם בשביל הקטגוריה הזאת.
>> הנה כמה ממתכוני הבשר הטחון המומלצים שלנו
מבחינת פירות וירקות, המומחים ממליצים על פירות שאורך המדף שלהם ארוך יחסית, כמו תפוחי עץ, וגם על בננות - שתמיד אפשר להקפיא לשימוש בהמשך (מכירים את גלידת הבננות הגאונית הזאת?). גם פירות הדר יחזיקו מעמד יפה, וגם ירקות עמילניים יותר כמו תפוחי אדמה ובטטות. אפשר כמובן גם לעקוף את סוגיית הטריות עם ירקות מוקפאים - יש המון סוגים כאלה היום, של ירקות בודדים ושל לקטים, והם טובים ומזינים. וכמובן, אל תשכחו בצל ושום (טרי או קפוא), שבלעדיהם כל תבשיל הוא קצת פחות טעים.
קטגוריה נוספת ולא פחות חשובה היא קטגוריית הנשנושים: כאן הטעם וההנאה הם המאפיינים החשובים ביותר, כי אדם שסגור שבועיים בבית חייב גם קצת אוכל לנשמה. אז בקרו גם באגף החטיפים, והצטיידו בכאלה שאתם אוהבים. אם הכיף שלכם הוא חטיפי גרנולה יש פה ניצחון כפול, אבל גם אם לא, תרשו לעצמכם להתפנק.
>> והנה מתכונים לאוכל מנחם במיוחד
ומה עוד? כדאי לחשוב על אפשרות שתהיו חולים, או אפילו רק מצוננים, ולדאוג לצייד את המטבח במצרכים להכנת מרק עוף, למשל (אפשר להקפיא אותו במנות, ותמיד להיות מוכנים), קרקרים ולחם, שיהיה במקפיא, וגם דבש, לימונים ושורש ג'ינג'ר, שתמיד גורמים להרגיש טוב יותר.