אוכל
mako אוכל
05.02.17

דברים שלא ידעתם על תמרים

מי נהג להפיק מהם יין, ומה הקשר בין עץ תמר ללווייתן?

צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
צילום: Sergei25, Shutterstock

התמר תורבת כבר לפני 4,000 שנה ומוצאו ממש פה, במזרח התיכון.

צילום: ntdanai, Shutterstock

לפי פרשנויות מסוימות, פרי עץ הדעת בגן העדן לא היה תפוח אלא תמר.

צילום: Ievgenii Meyer, Shutterstock

במצרים העתיקה השתמשו בתמרים להפקת יין.

צילום: Dream79, Shutterstock

בניגוד לפירות אחרים, אין כמעט אנשים שאלרגים לתמרים.

צילום: udra, Thinkstock

כשהם מאוחסנים כהלכה, תמרים יכולים להחזיק מעמד במצב מעולה כמה שנים טובות. לכן הם מושלמים למסעות ובכלל לשימוש ארוך טווח.

צילום: TalyaAL, Shutterstock

הזרעים של עץ התמר יכולים להישאר רדומים למשך עשרות שנים, עד שיש להם את התנאים המתאימים לנביטה.

צילום: Brent Hofacker, Shutterstock

תמרים מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, בעיקר בלתי מסיסים, השומרים על מערכת עיכול בריאה ומתפקדת. בנוסף, הם מכילים נוגדי חמצון חזקים היכולים לסייע במניעת מחלות.

צילום: Nataliya Arzamasova, Shutterstock

התמרים עשירים במינרלים כגון אשלגן ומגנזיום התורמים למניעת יתר לחץ דם ולחוזק העצם.

צילום: SAPhotog, Shutterstock

גובהו המרבי של עץ תמר במטע מסחרי הוא כ-20 מטר – כאורכו של לווייתן מצוי.

צילום: Oleg Zaslavsky, Shutterstock

בכל העולם מייצרים 7 מיליון טון תמרים בשנה.

צילום: דניאל לילה, אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן

דקל התמר משמש את האנושות בכל חלקיו: הפרי משמש לאכילה וליצירת סילאן, הסנסנים שעליהם תלויים הפירות משמשים לקליעת סלים, הענפים ליצירת סככות והגזע לבניית מבנים.