חביתה בטורטייה

נכון, יש אין ספור גרסאות לטרנד סוגר הפינות הזה, אבל חייבים להודות שהוא באמת אחד המוצלחים. עם הזמן הטרנד קיבל שדרוג הכולל, מעבר לבסיס הקבוע של ביצה על מחבת, טורטייה מעליה ו-הופ להפוך, גם חלוקה לארבעה חלקים: על כל רבע מניחים תוספת אחרת, כמו עגבנייה, גבינה, חסה, בצל ירוק או כל מה שעולה על דעתכם, מקפלים ואוכלים.

אומלט עננים

בניגוד לחביתה בטורטייה, הטרנד הזה דווקא מיועד למשקיענים. כפי שמעיד עליה שמה, מדובר בחביתה אוורירית במיוחד, ותוצאה מושלמת דורשת הפרדת ביצים והקצפת חלבונים. זה לא לכל אחד ובטח לא בכל יום, אבל אם בא לכם להתפנק, זו אופציה שווה, ואפשר גם לשדרג עם תוספות.

גרסה פלאפית יותר, ממש כמו סופלה, מתקבלת באותה טכניקה אבל בלי תוספות ועם זמן טיגון ארוך יותר, על חום נמוך יותר ועם מכסה.

@miyyo_ware ! Only 3-Eggs Souffle Omelette☁️ A soufflé omelette made with just three eggs typically has a light, fluffy, and with a melt-in-your-mouth quality Ingredient 3 eggs Sugar Salt Lemon juice Cook for a 7-9 minutes, until the bottom is set and lightly golden. #foodie #recipe #simple #souffleomelette #soufflepancake #sweet #dessert #trend #healthy #bake #nonstickpans #egg #tiktok #fyp #fypシ  #cookforlove #love #reel #duangduang ♬ Feather - Sped Up - Sabrina Carpenter

כמו של גורדון רמזי

זוכרים שלא מזמן צנים עם מקושקשת ואולי קצת עירית היה ה-דבר? אז הטרנד הזה חייב הרבה לשף גורדון רמזי, שהפך את הכנת המקושקשת לאומנות של ממש, עם תאוריה שלמה מאחוריה שקשורה לאיזון טמפרטורות. בפועל, מדובר במקושקשת עם הרבה חמאה שמסירים מהכיריים ומחזירים אליהן כמה וכמה פעמים, והתוצאה – רכה וקטיפתית. ככה עושים את זה (ויש גם טיפ לקיצור דרך בסוף).

@rubimichael1 מקושקשת של גורדון רמזי - הסוד הוא באופן ההכנה, ספויילר הסבלנות משתלמת. ברמן ואני החלטנו להכין לכם מתכון מנחם ומרגיע כזה שיגרום לכם לשכוח שנייה מהמציאות ולהתרכז במקושקשת אלוהית וחמאתית!  מקווים שהצלחנו לתת לכם קצת אסקפיזם והלוואי שנדע ימים טובים יותר מצרכים: 4 ביצים  35 גרם חמאה רבע כפית מלח קורט פלפל שחור  2 פרוסות לחם ברמן כף גבינת שמנת להגשה (לא חובה) עירית או בצל ירוק אופן הכנה: בקלחת או מחבת (לא לעלות לאש עדיין!) שוברים 4 ביצים יחד עם החמאה. מיד מעלים לאש בינונית את המחבת ובעזרת לקקן מערבבים בלי סוף. ברגע שהחמאה נמסה ואתם רואים שמתחיל ״להדבק״ הביצים למחבת, מורידים מהאש ובעזרת הלקקן מערבבים היטב בדגש על דפנות במחבת. מחזירים לאש, שתנועת הערבוב וגירוד הדפנות תמידית. ברקע שאתם מזהים הדבקות נוספת מורידים מהאש וממשיכים לערבב מחוץ למקור החום. מחזירים שוב עד לקבל מרקם צמיגי ולח (לא מייבשים את המקושקשת) ברקע שקיבלנו את המרקם הנכון (דוגמא בסרטון) מורידים מהאש מתבלים ומוסיפים עירית. מיד מורחים את הלחם בשמנת ומניחים בזהירות את המקושקשות מעל. מוכן! בתאבון. למקצוענים שבנינו אין לעבור את ה78 מעלות בבישול הביצים על מנת לשמור על הרכות בתהליך דנטורציה מבוקר. #אוכל #טעים #מתכון  פרסום במימון @מאפיית ברמן ♬ GASLIGHT - INJI

ויש גם את הגרסה של שף תומס קלר, אותו עיקרון, תוספת כיפית של קרם פרש בבלילה:

@maxiskitchen How to make eggs like Michelin star chef Thomas Keller✨ . . . . . #tiktokfood #cookingtiktok #scrambledeggs #foodies #homecook #lovestocook #eggs #breakfast #besteggs #bestbreakfast ♬ Amélie - Andrea Vanzo

קריספית

כשמה כן היא, מדובר בחביתה שלוקחת את הקריספיות שלב אחד קדימה. חייבים לציין שמי שמככבת כאן בתפקיד הראשי היא בכלל הגבינה, שמטוגנת על המחבת עד לקריספיות, ואילו החביתה עצמה נותרת לא-קריספית כדרכן של חביתות. אבל התוצאה כל כך מפתה, שזה לא באמת משנה.

@mor_lederman נכון הגבינה מסביב לטוסט שמתקשה והופכת לקריספית?  אז הכנתי את הגבינה הזאת בחביתה. * לא צריך שמן, עשיתי על מחבת נון סטיק. * אחרי שאתם מוציאים תחכו דקה שיתקרר ויתקשה. . . #omlet #cheese #חביתה #גבינהצהובה ♬ צליל מקורי - mor_lederman

המושחתת

אז מה הופך אותה למושחתת? בשתי מילים: חמאה ופרמזן. אנחנו לא חושבים שצריך להוסיף הסברים, אבל אם אתם מתעקשים, אז דעו לכם שהחביתה הזו גם נכנסת לביקור קצר בתנור. חייבים להודות שאנחנו חושדים שזה יעבוד מעולה גם רק על המחבת.  

@mayagi5 חביתה מושחתת לארוחת בוקר 3 ביצים 30-40 גרם חמאה קצת מלח פרמז׳ן מערבבים את הביצים בקערה עם המלח, מחממת מחבת, מניחה את החמאה ומוסיפה את הביצים, מערבבת טיפה מהצדדים ומוסיפה פרמזן (החביתה צריכה להשאר רכה ועדיין לא מוכנה)  מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו ונותנת לכל הפרמזן להינמס, בתיאבון  #ארוחתבוקר #חביתה #מושחת #viral #TikTokPromote #foryou ♬ snowman - ‍r7ptor

לחם חביתה

בואו נגיד את זה בקול רם וברור: אין צורך להגיע לנתניה (אם כי אפשר). לחם חביתה זה אחד הטריקים המוכרים בספר, אבל מתוך כבוד לטרנד הזה, שבאמת עשה פה מיני-היסטוריה, קבלו שתי דרכים להכין אותו: בראשונה החביתה היא רגילה, ומוסיפים תוספות-סנדוויץ' קלאסיות כמו פרוסות עגבנייה ברגע האחרון, בשנייה החביתה היא חביתת ירק מפנקת עם עשבים, בצל וכל טוב.

@miri_cohenn

סנדוויץ חביתה

♬ צליל מקורי - Lehemhavita

@deliciousfooodie

Bread Omelette

♬ Baby (Justin Bieber Tribute) - Popstarz

אומלט צרפתי

נכון שבסוף זו בסך הכל חביתה, אבל בשביל להכין אומלט צרפתי אמיתי יש בכל זאת כמה דברים שצריך לדעת: מתי מערבבים, מתי משטחים על המחבת, איך מקפלים ומה בעצם עושים עם החמאה? אל דאגה, כל התשובות ועוד בסרטון הקצר והיעיל הזה. 

@flavorsbyale The art of the French omelette This classic French dish only requires three ingredients (eggs, salt and butter) and some finesse to make an extraordinary and delicious breakfast. It is perhaps one of my favorite recipes that I’ve learned to make in culinary school and one that I make very often. Whenever I make this for someone (especially my mom who absolutely LOVES it) they can not believe there is no added cream in this silky omelette. They key is cooking on low heat and using the proper technique. Here are some key tips:  ⭐️ A nonstick pan is a MUST!! I can’t tell you how many ruin omelettes happened due to not using a nonstick pan . ⭐️ Keep the heat on LOW! The eggs will go from beautiful and silky to over cooked in no time. Keeping the heat low allows you to better control it and gives you more wiggle room, especially for beginners.  ⭐️ Use a nonstick silicone SPATULA! This will allow you to best manipulate the eggs in the pan. It helps form the soft curds, gently scrap the bottom of the nonstick pan and then roll the omelette in the end.  ⭐️ Keep the fillings LIGHT! A key characteristic of a French omelette is how simple and delicate it is. Adding a ton of fillings will make it difficult to stay together. Stick to herbs or a soft cheese. Save the mushrooms, peppers, etc for an American style omelette.  Now, it’s time to get cracking . . . #frenchomelette #omelette #cookingtechniques #learntocook ♬ Happy Day in Paris - French Cafe 24 x 7

אומנותית

בסופו של דבר, כשחושבים על זה – ביצה היא דבר יפה. עם קצת יצירתיות אפשר להפוך כל מנת ביצים למשהו ששווה תמונה (לאינסטוש לפחות), ויש אינסוף אפשרויות ודרכים להכין ביצים שייראו לא פחות ממדהים, אבל אם אתם צריכים רעיונות אז בבקשה: 

@my_kitchen_menus #egg #thailand #thaifood #eggpost #omelette ♬ Getup - Goodmorning Pancake

והנה אחת מסובכת יותר אבל וואו, כמה שהיא יפה. בהצלחה!

@omuraisupuro #omelette #tiktokfood #Food ♬ いのちの名前(千と千尋の神隠し) - Kazumi Tateishi Trio

מקושקשת מקופלת

מדובר במקושקשת רכה וקטיפתית שפשוט דורשת עדינות. לא "מקשקשים", לא מערבבים ובטח שלא הופכים. רק מקפלים בזהירות מהצדדים. והטיפ שהכי אהבנו בסרטון הזה: גם אם נראה לכם שלא מוכן – זה מוכן. תורידו מהמחבת.

עין מפנקת

את הרשימה שלנו סוגרת אחת האפשרויות המקוריות ברשימה: מדובר בשילוב של החביתה הקריספית, רק עם ביצי עין ופרוסות עגבנייה שמתקפלות להן ביחד עם הביצים. על הצלחת תקבלו גבינה מתפצחת בפה וחלמונים עשויים בול במידה. מבחינתנו זו הפסגה.

בתיאבון!