סלט גזר מרוקאי חריף (צילום: צלשף, מתכוני אוכל מסביב לעולם)
סלט גזר חריף. המרוקאים מעולים בזה|צילום: צלשף, מתכוני אוכל מסביב לעולם

סלט גזר מרוקאי

כוכב שולחן הסלטים המרוקאי, והפעם בגרסת הגזר המבושל. מתכון של צלשף, מהבלוג מתכוני אוכל מסביב לעולם

המרכיבים:
8 גזרים קלופים ומבושלים אל דנטה
4 שיני שום כתוש
1/4 זר כוסברה, קצוץ
1/2 כפית צ׳ילי גרוס חריף
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית סוכר
5 כפות שמן צמחי
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. פורסים את הגזרים ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים היטב ומגישים.

דג מרוקאי חריף (צילום: ד
מה זה טובים, מעולים. דג חריף|צילום: ד"ר אורית ארבל, קואלה מבשלת

 דג חריף מרוקאי

סלמון חריף חריף, עם הרבה כוסברה ותבלינים. מתכון של bali26, מהבלוג קואלה מבשלת

המצרכים:
4 חתיכות עסיסיות של דג סלמון
גרגירי חומוס
3-4 שיני שום, 2 כתושות והשאר חתוכות לפרוסות
חבילת כוסברה, קצוצה (עם הגבעולים)
2 פלפלים אדומים חריפים, חתוכים לאורך (אפשר יותר אם אוהבים מאוד חריף)

לתערובת התיבול:
1 כף חוואייג' תימני
½ כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
¾ כוס שמן קנולה
שום כתוש
פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי תערובת התיבול בקערה ומניחים בצד.

2. מניחים בסיר את החומוס, השום וחלק מהכוסברה (כל אלה יהיו מתחת לדג).

3. מורחים את הדגים היטב ומכל הכיוונים בתערובת התבלינים, ומסדרים בסיר.

4. מניחים מלמעלה את הפלפלים החריפים ומפזרים בנדיבות כוסברה מעל הכל.

5. ממלאים את הסיר מים בזהירות - כדאי לעשות את זה מהצד, כדי שהתיבול לא יישטף מהדג. שימו לב, המים צריכים להגיע רק עד מחצית מגובה הדגים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כרבע שעה. אחרי רבע שעה מסירים את המכסה וממשיכים בבישול על אש נמוכה.

* חשוב מאוד: לאורך כל זמן הבישול צריך לערבב את הרוטב על ידי סיבוב וטלטול הסיר מצד לצד בעדינות. מדי פעם יש להטות את הסיר הצדה, לקחת רוטב בעזרת כף ולצקת בעדינות רבה בצדי הדג (לא לגעת בדג מלמעלה כדי לא לפגוע בתיבול).

7. מבשלים עד לצמצום המים במידה הרצויה. אפשר לסיים את הבישול בשלב הזה, או לחכות שהנוזלים יצטמצמו והרוטב יתמעט. 

מקושקשת חריפה בסגנון הודי (צילום: פנינת המטבח)
מקושקשת חריפה. תכניסו קצת עוקץ לארוחת הערב, מה קרה|צילום: פנינת המטבח

מקושקשת חריפה בנוסח הודי

גיוון חריף אך נהדר לחביתה השגרתית. לחמניה טרייה, קצת ירקות, ויש לכם יופי של ארוחה. מתכון של פנינת המטבח

המצרכים:
כ-20 גרם חמאה
בצל בינוני, קצוץ דק
1 פלפל חריף ירוק, קצוץ דק
כף כוסברה, קצוצה דק
רבע כפית כורכום
חצי כפית כמון
כחצי כפית ג'ינג'ר, טחון או טרי
מלח ופלפל שחור
1 עגבנייה, חתוכה קוביות קטנות
6 ביצים טרופות

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שיתרכך.

2. מוסיפים את הפלפל, הכוסברה, התבלינים והעגבנייה ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.

3. מוסיפים ביצים טרופות ומבשלים עד שמוכן.

חזה עוף ברוטב עגבניות חריף (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
לא הייתם מאמינים כמה חריף חזה עוף יכול להיות|צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב

חזה עוף ברוטב עגבניות חריף

תבשיל טעים עם רוטב סמיך וחריף אש. מתכון של מוטי בר און, מהבלוג אוכל מכל הלב

המרכיבים:
נתחי חזה עוף (פרוסות שניצלים)
מלח ופלפל שחור
כמון
מעט קמח
שמן זית
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
2 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות (ללא גרעינים)
3 שיני שום, קצוצות
3 עגבניות בשלות, חתוכות לפרוסות
פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
אפונה ירוקה סנפרוסט

אופן ההכנה:

1. חותכים את החזה לנתחים לא קטנים, ומתבלים במלח, פלפל וכמון. מקמחים קלות, מנערים את עודפי הקמח ומטגנים כדקה מכל צד, רק לצורך סגירה (כדי שהעוף לא יתייבש במהלך הבישול).

2. מטגנים את הבצל ומוסיפים את שני סוגי הפלפל. מטגנים עד שהבצל מזהיב והפלפלים מתרככים. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

3. מוסיפים את פרוסות העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור, הרבה פפריקה וכמון.

4. מניחים לעגבניות להתבשל עד שהן מתרככות מאוד, מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים וכף רסק עגבניות.

5. מבשלים את הרוטב כחמש דקות, מוסיפים את נתחי החזה והאפונה ומבשלים עוד כ-40 דקות על אש נמוכה. מגישים עם אורז לבן.

מרק סיני חמוץ חריף (צילום: ayeletgazit, איילת מטיילת)
מרק סיני חמוץ-חריף. הכי חשוב להקפיא מרק עוף כל פעם שמכינים|צילום: ayeletgazit, איילת מטיילת

מרק סיני חמוץ-חריף

קלי קלות: הבסיס הוא מרק עוף שאותו אני מכינה בסיר גדול מיד עם פרוץ החורף, מקפיאה בקופסאות ומחדשת את המלאי כל שבועיים בערך. מתכון של ayeletgazit, מהבלוג איילת מטיילת

המצרכים (4 מנות):
ליטר מרק עוף מוכן
1/4 כוס סויה
1/4 כוס חומץ אורז
2 כפיות סוכר
4 טבליות צ'ילי קפוא
1/4 כרוב, פרוס לרצועות דקות
5 פטריות שמפיניון פרוסות
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
חופן נבטים

אופן ההכנה:

1. מביאים את מרק העוף לרתיחה.

2. מוסיפים את הסויה, חומץ האורז, הסוכר והצ'ילי, ומביאים שוב לרתיחה.

3. מוסיפים את הכרוב, הפטריות, הבצל הירוק והנבטים. מבשלים רק עוד שתי דקות, כדי לשמור את הירקות פריכים, ומסירים מהאש.

תודה לכל הבלוגרים של תפוז שהשתתפו בפרויקט

>> איך מכינים את הצ'יפס של מקדונלד'ס?
>> והנה מתכון ללזניה פשוטה ונהדרת, שגם ילדים אוהבים להכין