זה לא שחשבנו שפסטרמה, נקניקיות ושניצל קפוא הם העפרונות הכי בריאים בקלמר, ובכל זאת התבאסנו רצח מידיעה שיצאה השבוע, שלפיה בשר מעובד מגביר את הסיכוי לחלות בסרטן. התבאסנו רצח, כי יש הבדל בין רשרוש קל של "זה נורא לא בריא" לבין זעקת "זה מסרטן" מחרישת אוזניים, שלא גוועת עד שמניחים את הג'אנק פוד מהיד. למעשה, נראה שאפילו המעשנים הכבדים ביותר יחשבו עכשיו פעמיים לפני שיכניסו פרוסת פסטרמה לפיתה. כלומר, אלא אם כן הם יכינו אותה בעצמם.
כן כן, יכינו אותה בעצמם. למה לא בעצם? רובם המכריע של המתכונים הבאים לא מצריכים מיומנות גבוהה, וכולם יניבו תוצאה בריאה בערך פי זיליון מהמקבילה הקנויה. אנחנו יודעים שאתם מתעצלים, אבל תחשבו מה זה לנעוץ שיניים בהמבורגר בלי שום רגש אשמה (טוב, אם מתעלמים מעניין הפרה וזה). אז הנה הם: התוצאה אמנם לא מיידית, אבל ההרגשה - א-מחייה.
פסטרמה ביתית
ובכן, הנה לכם סוגיה שלא מטרידה אתכם כשאתם עומדים מול הוויטרינה של הנקניקים בסופר: עוף או הודו? בהודו יש יותר ברזל, אבל יש כאלה שמעדיפים את הטעם של העוף. אנחנו מתים על שניהם.
>> פסטרמה חזה עוף עם רוטב צ'ילי
>> פסטרמה חזה עוף של אבי ביטון ובני סיידא
>> ופסטרמה הודו דיאטטית ומעולה
המבורגר ביתי
יודעים מה מגניב בהמבורגרים? שהם נחשבים איכותיים יותר ככל שמכניסים בהם פחות מרכיבים. המשמעות: הולכים לסופר, קונים בשר (רצוי עד 30 אחוז שומן, זה כל מה שצריך לדעת), ממליחים, מפלפלים ויוצרים קציצות - וזהו. רוצים בכל זאת להתעמק? הנה.
>> אויש, כמה שאנחנו מתגעגעים להמבורגר של אלבה מנוחתה עדן
>> והנה המבורגר ביתי דל קלוריות!
נקניקיות ביתיות
לא יודעים מה אתכם, אנחנו כשאומרים לנו "נקניקיות ביתיות" נזכרים בפרק של מאסטר שף, ובעיקר במתכון של מסימיליאנו המלך, שדחס ביחד אנטרקוט, מוח, כבד ומוח עצם.
ומה אם אין לכם מכונת נקניקיות? בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם רשימה של המקומות המגישים את הנקניקיות הכי טעימות בישראל. שיהיה בתיאבון.