כולם יודעים שכשרוצים לאכול דג טוב כדאי לנסוע לאשדוד, לאידי. לקראת ראש השנה החלטנו שאנחנו רוצים לא דג טוב אחד אלא 4, וחילצנו ממנו את המתכונים הכי שווים שלו. חריימה, סלמון בחרדל ופילטים עם ירקות: לגזור ולשמור
רובנו אוכלים בראש השנה חריימה, דג מרוקאי או גפילטע פיש. רובנו מכריזים שלא נסכים לוותר על המנה הזו לעולם, ושבהקשר של אוכל אנחנו לא באמת צריכים שינויים, כי העיקר זה המסורת. מצד שני - מתערבים איתכם שכל אחד ואחד מכם ישמח מאוד אם יגישו לו השנה את אחת ממנות הדגים האלה, של אידי מאשדוד. אז מה אתם אומרים? מוכנים לאתגר?
המרכיבים (6 מנות): 1.200 ק"ג סלמון (6 יחידות) שמן זית מלח פלפל שחור 2 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים 2 בצלים לבנים, קצוצים דק 3 שיני שום, קצוצות דק 2 צרורות עירית, קצוצים דק 3/4 כוס מים, או ציר ירקות
אופן ההכנה:
1. מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני, עם העור) מונח על תחתית הצלחת, ומשמנים את בשרו.
2. זורים על הדג המשומן מלח ופלפל, ובטפיחות מצמידים את גרגרי המלח והפלפל לבשר הדג.
3. מכסים את הדג בחרדל, ושוב– בטפיחות קלות מצמידים את גרגרי החרדל לדג. אותו דבר עושים גם עם הבצל, השום ולבסוף העירית הקצוצה – מקפידים שכל המרכיבים הקצוצים יהיו צמודים לבשר הדג על ידי טפיחות יד קלות.
4. מניחים את הדג העטוף בתבלינים ובירקות במרכז תבנית אישית חסינת חום. מוסיפים לתבנית 1/4 כוס ציר דגים, או ציר ירקות, אבל לא שופכים את הנוזלים על הדג, אלא מסביבו.
5. מכניסים את התבנית עם הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות.
6. מוציאים מהתנור ומגישים מיד: הדג סופח את הנוזלים, את טעמי התבלינים ושאר ירקות שציפו אותו, וחלקו הפנימי נשאר מעט נא וספוג טעמים.
פילה בורי עם ירקות גינה. חצי שעה והכל מוכן|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פילה בורי עם ירקות גינה
המרכיבים (6 מנות): 1,200 ק"ג פילה בורי (6 יחידות) 3 שיני שום פרוס 2 בצלים סגולים, פרוסים 2 שורש פטרוזיליה 2 גבעול סלרי קלוף 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ 2 גזרים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ 2 קישואים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ 2 חופנים של שעועית ירוקה 2 פלפל שאטה אדום 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) ציר דגים מלח פלפל שחור 1 כוס שמן זית 2 צרורות עירית קצוצה 2 צרורות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. שופכים למחבת את כוס שמן הזית ומחממים.
2. מוסיפים את השום והבצל הסגול ומטגנים מעט.
3. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומערבבים, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את פלפל השאטה. מניחים את פילה הבורי על הירקות למשך 5 דקות. מוסיפים את ציר הדגים, מבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה סגור ומביאים לרתיחה.