מוכנים לארוחת ראש השנה? הצלי כבר בתנור, העוף מוכן בסיר והסלטים במקרר? גם אם כן וגם אם לא - בוודאי גם אתם סובלים מהתסמונת המוכרת של שכרון מעמקי החג, ואתם כל כך עסוקים באירוח של הערב ששכחתם לגמרי שגם עכשיו אתם צריכים לאכול משהו, ואם אפשר משהו פשוט, שישאיר לכם זמן לנשום עמוק לפני הפאס הגדול שעוד מחכה היום.

שני המתכונים שלהלן הם בדיוק מה שאתם צריכים ביום כזה: מאפים מהירים וטעימים שמתאימים פיקס לזמן שאין בו זמן לאכול. מתוך הספר החדש של פסקל פרץ-רובין, "פסקל אופה".

מאפינס גבינה וגמבה של פסקל פרץ רובין (צילום: דרור כץ, פסקל אופה - מאפים ומתוקים)
מאפינס גבינה עם זיתים ובזיליקום. שנייה עבודה|צילום: דרור כץ, פסקל אופה - מאפים ומתוקים

מאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום

פשטידות אישיות ולבביות, שיופיין אינו מעיד על מהירות הכנתן. הניחוח המציף את הבית מזמין את כולם לבדוק מה ההפתעה.

החומרים (ל-25 יחידות):
70 גרם מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
100 גרם קוטג' 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח, מנופה
קורט מלח
1 כף סוכר
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 גמבות קלויות, קצוצות דק
3-4 גבעולי בזיליקום, קצוצים
2 כפות זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
2 ביצים
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

2 יוצקים לתבנית שקעים משומנת ואופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש ונקי.

3 מצננים ומשחררים בזהירות מהשקעים.

טיפסקל

במקום תבנית שקעים אפשר להשתמש במנז'טים מיוחדים למאפינס או בתבניות אישיות. תבניות שקעים מסיליקון יקלו עליכם את החיים – אין צורך לשמן אותן והמאפים יישלפו מהן בקלות.

פיצות מבצק עלים

בפעם הראשונה קניתי עבור הילדים שבלולי בצק קפואים במרכול. בפעם השנייה החלטתי שעדיף להפוך את ההכנה לחגיגה קטנה עם הילדים.

החומרים (ל-40-35 שבלולי פיצות):
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים קנוי
1 צנצנת רוטב מוכן לפיצה או לפסטה
1/2 כוס זיתים ירוקים, מגולענים וקצוצים
1 כף אורגנו יבש
1 כוס גבינה צהובה, מגוררת

פיצות מבצק עלים של פסקל פרץ רובין (צילום: דרור כץ, פסקל אופה - מאפים ומתוקים)
פיצות מבצק עלים. תשקיעו בעצמכם 10 דקות, אז מה אם חג|צילום: דרור כץ, פסקל אופה - מאפים ומתוקים

אופן ההכנה:

1. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

2. מורחים את הבצק ברוטב המוכן, מפזרים מעל זיתים, אורגנו וגבינה ומגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אל המרוחק.

3. פורסים את הגלילה בעובי 1 ס"מ, ומניחים את הפרוסות בתבנית אפייה משומנת, כך שיראו את צורת השבלול.

4. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד הזהבה. מצננים קלות.

פסקל אופה - כריכת הספר של פסקל פרץ רובין (צילום: דרור כץ, פסקל אופה - מאפים ומתוקים)
פסקל אופה - הכריכה|צילום: דרור כץ, פסקל אופה - מאפים ומתוקים
>> מה הלחץ? בואו לוודא שהכל מוכן לארוחת החג
>> והנה משהו קטן ומקסים להכין ולאכול עם הילדים