מרק פלפלים צהובים וקצח

היופי במרק הזה שכל חומרי הגלם שלו נכנסים ביחד לתנור, כולל התבלינים. הם נצלים ביחד, נמסים ביחד ומפיצים ריח מתוק של תימין ופלפל קלוי ושום צלוי בכל הבית. אפשר להכין את המרק הזה גם מפלפלים אדומים, ולהמתיק לפי הטעם.

המרכיבים:
6 פלפלים צהובים, ללא הגבעול והגרעינים, חצויים
2-3 בצלצלי שאלוט, קלופים וחצויים
15 עגבניות שרי שלמות
4 שיני שום קלופות
20 ענפים של תימין
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל אנגלי
כפית זרעי כוסברה שלמים
2 כפיות קצח
כף וחצי מלח ים
קורט פלפל שחור
3 כפיות סוכר
חצי כוס שמן זית
כוס מים או ציר ירקות
3 כפות שמנת לקצפת (או לפי הטעם)

להגשה:
שמנת חמוצה
ענפי עשבי תיבול טריים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).

2. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מסדרים את הפלפלים ומעליהם מפזרים את העגבניות, השום, בצלצלי השאלוט, התימין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, זרעי הכוסברה, הקצח, מלח הים, הפלפל השחור, הסוכר ושמן הזית. מערבבים מעט עם הידיים. מכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה או עד שהפלפלים והירקות נחרכים מעט.

3. מוציאים את התימין ועלי הדפנה ומעבירים את כל תכולת התבנית לבלנדר (אם צריך - בשתי נגלות). טוחנים עם כוס מים או ציר ירקות ושמנת לקצפת, מתקנים תיבול ומקררים. אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף לו עוד קצת מים או ציר ירקות.

4. מגישים עם שמנת חמוצה וענף תבלין טרי.

גספצ'ו בצנצנות אישיות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
אל תיתנו לעגבניות השרי המדהימות שלנו להתבזבז|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

גספצ'ו עגבניות שרי

המרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג עגבניות שרי מהזן המתוק ביותר שתמצאו
300 גרם מלון כתום, מתוק, קלוף וללא גרעינים, חתוך לקוביות (או אפרסק לבן טרי ועסיסי)
חצי פלפל חריף (או לפי הטעם), ללא גרעינים
2 שיני שום
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
240 מ”ל (1 כוס) שמן זית טוב, עדיף מזן עדין יחסית

להגשה:
חצי אבוקדו בשל, חתוך לפרוסות
יוגורט
בצל סגול, פרוס
סומאק
שמן זית

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל החומרים למעט שמן הזית בבלנדר טוב, יד לקבלת מחית כמה שיותר חלקה.

2. מעבירים את הנוזל דרך מסננת דקה. אם צריך, נפטרים משאריות קליפות שמונעות מהמרק לעבור בה.

3. מוזגים את שמן הזית למרק המסונן בקילוח דק תוך כדי ערבוב במטרפה - ממש כמו שמכינים ויניגרט (תסתכלו בסרטון, זה חשוב). המרק מסמיך, מתעדן והופך קטיפתי.

4. מוזגים מהמרק לקערות הגשה ומוסיפים קצת אבוקדו, בצל סגול, יוגורט, שמן זית וסומאק.

5. שומרים בקירור ומערבבים היטב לפני ההגשה.

מרק בשני צבעים

המרכיבים:

למרק הסלק:
5 סלקים בינוניים, שטופים היטב
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
קצת מיץ לימון
כמה טיפות טבסקו
רבע בצל
מלח
פלפל שחור
מעט מים לפי הצורך

למרק השורשים:
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
1 שורש סלרי, קלוף
3-4 פקעות של ארטישוק ירושלמי, קלופות
1 קולרבי, קלוף
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל שחור שלם
4 כפות שמן זית
מלח

להגשה:
עלים טריים של כוסברה
50 גרם גבינה טולום טורקית או גבינת המאירי (או אפילו צפתית)
100 גרם אגוזי מלך
קצת שמן זית
קצח (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מרק הסלק: מחממים את התנור לחום הכי גבוה. עוטפים את הסלקים הנקיים בשתי שכבות של נייר אלומיניום ושולחים אותם לתנור ל-45 דקות, או עד שהם רכים.

2. מקלפים את הסלקים ומעבירים לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים (שמן הזית יהפוך את הסלקים למרק עשיר וסמיך). אם המרק סמיך מדי, מוסיפים 2 כפות מים או לפי הצורך.

3. מעבירים את המרק לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

4. מרק השורשים הלבנים: שמים את כל הפקעות בסיר ומכסים במים. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים סגור עוד 20 דקות, או עד שכל הפקעות מתרככות לחלוטין.

5. מסננים את הפקעות ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את שמן הזית ועוד מלח, וטוחנים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

6. הגשה: יוצקים את מרק הסלק לקערות הגשה, ולצידו יוצקים את המרק הלבן. מוסיפים חריץ גבינה או מפוררים אותה, מוסיפים עלי של כוסברה וקצת אגוזי מלך ובוזקים מעט קצח.

צזיקי (צילום: minadezhda, ShutterStock)
צזיקי. זה לא חטא להשמיט את השמיר!|צילום: minadezhda, ShutterStock

צזיקי

ההבדל בין צזיקי מעולה לצזיקי מעאפן הוא באיכות היוגורט, וגם באחוזי השומן שלו. יש דרך פשוטה להעלות את אחוז השומן ביוגורט שלכם, והיא לסנן אותו דרך חיתול בד. בכל מקרה, כדאי להתחיל מראש עם יוגורט טוב ובשום אופן לא כזה דל שומן או דיאטטי.

המרכיבים:
3 כוסות יוגורט איכותי
1 מכל שמנת חמוצה עשירה
1 מכל שמנת לקצפת
6 מלפפונים בגודל רגיל או 10 קטנים, קלופים, חצויים לאורך ומנוקים מגרעינים
2 שיני שום בינוניות, קלופות (או לפי הטעם)
3 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (לא חייב להיות שמיר!)
3 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. פורסים חיתול בד או מגבות אל בד בשתי שכבות על מסננת. שופכים את היוגורט. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שליוגורט יש מרקם של שמנת חמוצה.

2. חותכים את המלפפונים לגפרורים דקיקים עם סכין, פומפייה (על החורים הגדולים) או להב הג'וליאן שבמעבד המזון.

3. מערבבים את היוגורט עם המלפפונים, כותשים פנימה את השום ומוסיפים את עשב התיבול שבחרתם ו-2 כפות שמן זית. ממליחים ומפלפלים.

4. מוסיפים את השמנת החמוצה והשמנת המתוקה ומערבבים.

5. מגישים את המרק בגביעים, בכוסות או בקעריות שקופות, עם זילוף נוסף של שמן זית.

*אפשר להגיש עם עשבי תיבול, מלפפונים טריים, פלפל צ'ילי, פרוסות צנונית או מה שבא.

"מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.