כשהיינו צעירים היינו שותים כל יין שהוגש לנו והרגשנו הכי בקלאס, כאילו אנחנו מינימום חלק מהאצולה הבריטית. עם השנים התברגנו ופיתחנו יכולת סינון - אנחנו מעדיפים יין טוב ולפעמים גם משקיעים באחד איכותי, אבל מה קורה עם חצי הבקבוק הזה שנשאר אצלנו במקרר? עד מתי בעצם אפשר להגיש אותו?
באתר POPSUGAR החליטו לפנות למישהו שבאמת מבין בנושא, והגיעו אל קולין לילי, מומחה יינות קליפורני, שסיפק את התשובה הכי מבאסת שיש: אין תשובה אחת. זה סובייקטיבי. אוקיי, פוסט-מודרניזם והכל, אבל אם בכל זאת אין לנו מושג ממשי ביין ואנחנו רוצים לדעת מה לעשות?
אז ככה: האמת היא שבקבוק יין נשמר כפי שהוא למשך 4-6 שעות מרגע פתיחתו, ואז הוא מתחיל להשתנות. נכון, הוא עדיין לא מתקלקל, אבל הוא בהחלט משתנה ומתיישן בקצב מואץ מרגע פתיחתו. מבחינתו של לילי יין מבוקבק כשהוא בשיאו, ולכן הוא ממליץ לפתוח בקבוק ובמידת האפשר לנסות ולסיים אותו באותו אירוע.
ובכל זאת - מה אם לא? אז ככה: כשאתם משאירים בקבוק חצי ריק - הוא מתמלא באוויר. לאורך זמן האוויר הזה משפיע על המרכיבים שאחראים על טעמו של היין, כך שהטעמים המורכבים והשונים הולכים ונעלמים עם הזמן, עד שבשלב מסוים הם כבר משפיעים על טעם היין לרעה. מכאן זו שאלה של רגישות: לילי טוען שמבחינתו כעבור יום או שניים היין כבר לא שווה את הסכום שהושקע בו, אך כל עוד היין נשמר בקירור ייקח זמן רב עד שהוא יתקלקל לחלוטין.
אז מה עם הבקבוק הזה שיושב אצלכם במקרר? כל עוד הוא טעים לכם - הכל בסדר. שתו ותיהנו. חשוב רק לדעת שטעם היין השתנה, כך שאם השקעתם ביין טוב באמת - הקפידו לסיים אותו באותו היום בו הוא נפתח. פשוט לא?