זוכרים את שף בוקס? אלה מהצנצנות להכנת עוגיות? אז יש להם משהו חדש עכשיו, והמשהו הזה מגניב, אבל ממש. קוראים לזה "סודות התיבול", ומדובר באריזה שבמקומותינו נהוג לקרוא לה מהודרת, שבתוכה 16 צנצנות תבלינים קטנות וחפיסת כרטיסיות עם מתכונים, רובם של שפים מוכרים. מקבל המתנה המאושר צריך לבחור לו מתכון מבין הכרטיסיות, להצטייד במרכיבים (מלבד התבלינים), ולבשל במטבחו הפרטי מנה לתפארת.
מכיוון שבימים אלה כל חפץ, רעיון או אידיאה נמדד דבר ראשון ביכולתו להוות מתנה לפסח – בדקנו גם אנחנו את המוצר החדש תחת הקריטריונים המתאימים. אז דבר ראשון התשובה היא כן. כל איש שמטבח בביתו ישמח לקבל את המתנה הזו. מדובר במארז מרשים לגמרי, שעולה 169 שקלים ובהחלט משדר יוקרה. מבחוץ הוא נראה כמו ספר, כשפותחים אותו מגלים שמדובר במעין קופסה ענקית, והמקום היחיד שנראה שחסכו בו הוא הדבק שמחבר את הכרטיסיות לדופן הפנימית שלו (בערך רבע שעה אחרי הפתיחה הן הרפו מאחיזתן והתפזרו לנו על הרצפה).
עלעלנו במתכונים ומיד בחרנו לנו שניים: שוקי עוף ופתיתים בראס אל חנות של עומר מילר, כי זה נראה לנו טעים, ואורז הודי של יונתן רושפלד, כי הוא היה המתכון הכי קל בחבילה, וכי הוא של רושפלד. בשני המתכונים הצטווינו להכין תערובות תיבול מהצנצנות הקטנטנות המצורפות (רבע כפית צנצנת 1, חצי כפית צנצנת 10, קורט צנצנת 2 וכו'), ואנחנו חייבים להודות שאפילו לנו, שבתולי הבישול שלנו כבר בותקו חזור ובתק, היה משהו מרגש ברקיחת הטעמים הזו. מה שכן, הצטערנו לראות שהמתכונים אינם מציינים את שמות התבלינים שיש לערבב, אלא רק את מספריהם לפי הצנצנות. למעשה, הבחירה הזו הכעיסה אותנו ממש. אם אתם רוצים לעורר באנשים חדוות בישול ולצייד אותם לקראת כניסתם לעולם הבשלנים הביתיים – למה אתם נמנעים מללמד אותם את הבסיס? מדוע אינכם מגלים לנו שתערובת ראס אל חנות מורכבת מכמון, אגוז מוסקט, גרגרי הל, כוסברה יבשה וכורכום – אלא רק שולחים אותנו לפשפש בצנצנות לפי מספריהן? הזעם שכך מעט כשגילינו שבצד האחורי של הצנצנות בכל זאת כתובים שמות התבלינים שהן מכילות. אז כן, בעודך מערבב חצי כפית מכל צנצנת אתה יכול לסובב אותן ולבדוק באילו תבלינים מדובר, אבל היינו שמחים אם גם במתכון התבלינים היו זוכים להופיע בשמותיהם.
אם לחזור לעיקר – אחרי שעה וחצי יצאנו כשבידינו שתי מנות ריחניות. העוף עם הפתיתים יצא טעים מאוד, אם כי דל מלח באופן מטריד (המתכון דורש להמליח רק את שוקי העוף, ואילו הפתיתים מופקרים לחסדי הראס אל חנות בלבד). דווקא האורז של רושפלד אכזב, ויצא יבשושי משדמיינו. ואם אנחנו צריכים לתת לשף בוקס הצעות לשיפור: עזבו את קונספט הכרטיסיות וכרכו את המתכונים יחד בצורה מכובדת יותר, השקיעו עוד קצת בתמונות שבצדן האחורי של הכרטיסיות, שברובן אינן מגרות, ובעיקר – תנו כבוד לתבלינים שהביאו אתכם עד הלום. הם הרוויחו את זה ביושר.
סודות התיבול, מארז שפים לפסח, 169 שקלים. להשיג באתר שף בוקס או בדף הפייסבוק chef box bake it easy. ועוד דבר שחשוב לדעת: את הספר מייצרים אנשים המתמודדים עם אתגרים נפשיים מקבוצת שכולו טוב, כחלק מתהליך שיקומי.