סמבוסק גבינות

אין כמו סמבוסק חם שנופל עליך בדיוק ברגע הנכון, ואצלנו הרגע הנכון הזה הוא לא פעם גם ארוחת ערב (סמבוסק גבינות וירקות חתוכים ליד, זה הכל). הבצק פה הוא בצק שמרים ומצריך התפחה כך שזה לא עסק לספונטנים, אבל התכנון משתלם. מתחילים בצהריים, ויש למה לחכות עד הערב. אל דאגה, מרגע שהבצק מוכן מדובר בעבודה קלילה ואפשר גם לגייס את הילדים לעזרה.

למתכון: סמבוסק גבינות

לחמניות יוגורט וזיתים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחמניות יוגורט וזיתים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לחמניות יוגורט וזיתים של קרן אגם

עוד מתכון עם בצק שמרים שדורש התפחה, אבל הפעם מדובר בלחמניות כל כך טעימות שאתם כנראה הולכים לאמץ לתמיד. היוגורט והזיתים בתוך הבצק הם יציאה מוצלחת ממש, ואנחנו פשוט מנשנשים אותן ככה, כמו שהן. גג חמאה.

למתכון: לחמניות יוגורט וזיתים

מקלות זיתים באדיבות מאפיית לחמים (צילום: דניאל לילה)
מקלות זיתים ופרמזן|צילום: דניאל לילה

מקלות זיתים של מאפיית לחמים

מעבר לעובדה שמדובר באחד הנשנושים הכיפיים והממכרים, יש משהו פשוט אלגנטי במקלות מלוחים, מה שהופך אותם לטעמנו לאופציה שווה ביותר אם אתם רוצים להכין משהו מפנק למישהו. כאן הם בגרסה של אורי שפט ממאפיית לחמים, וכוללים חיזוק של זיתים.

למתכון: מקלות זיתים של לחמים

מקלות פרמזן ואורגנו (צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור)
מקלות פרמזן ואורגנו|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מקלות פרמזן ואורגנו

עוד אפשרות מצוינת למקלות מלוחים, והפעם עם מתכון מושלם של מיקי שמו. חדשות טובות למי שלא באמת מתחשק לו להתעסק עם בצק: משתמשים בבצק עלים מוכן. חדשות פחות טובות למי שמשתדל לשמור על דיאטה: אתם לא תצליחו לעצור אחרי אחד או שניים. זה בסדר, כולנו בני אדם.

למתכון: מקלות פרמזן ואורגנו

שבלולי חמאת שום ומוצרלה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
שבלולי חמאת שום ומוצרלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

שבלולי חמאת שום ומוצרלה

אחד המתכונים המפנקים של קרן אגם, כזה שאנחנו מכינים כשבאמת בא לנו לעשות למישהו טוב על הלב.  לא לוותר על השומשום מלמעלה, הוא מוסיף טעם והופך את השבלולים האלה ליפיופים אמיתיים.

למתכון: שבלולי חמאת שום ומוצרלה

קובניות בציפוי שום ועשבי תיבול (צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako)
קובניות בציפוי שום ועשבי תיבול|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

קובניות שום ועשבי תיבול

מתכון מעולה ללחמניות מבצק של קובנה שמכינים בתבנית תנור רגילה (ולא בסיר של הג'חנון). הן יוצאות יפות וטעימות כמו שהן, אבל אם רוצים אפשר להבריש אותן בחמאה מתובלת בשום ועשבי תיבול, זה מקפיץ אותן שתי רמות למעלה, והן התחילו גבוה אז תעשו את החשבון.

למתכון: קובניות בציפוי שום ועשבי תיבול

בואיקוס – לחמניות בלקניות  (צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים)
בואיקוס – לחמניות בלקניות |צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים

בואיקוס

לחמניות גבינה בלקניות ומהירות שמכינים ללא התפחה ועניינים. שלושת רבעי שעה כולל הכל, ועוד כמה דקות של איפוק עד שהן טיפה יצטננו (ממש טיפה כי הן טעימות גם כשהן חמימות). מושלמות עם חמאה, אפשר גם חמאה מתובלת, או כל ממרח אחר שאוהבים.

למתכון: בואיקוס

עוגיות קשקבל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עוגיות קשקבל|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות קשקבל

אנחנו לגמרי בקטע של עוגיות מלוחות, והמתכון המצוין הזה של מיס פטל לעוגיות קשקבל עם ציפוי פרג בצדדים מככב אצלנו בקביעות. הוא קל להכנה ובאמת שאין איפה לפשל פה, אבל קחו בחשבון שהבצק צריך שעתיים במקרר, אז דרושה סבלנות.

למתכון: עוגיות קשקבל מלוחות

עוגיות פרמזן ואגוזים מלוחות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוגיות פרמזן ואגוזים מלוחות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות פרמזן ואגוזים

עוגיות פרמזן מלוחות מהסוג שמתחסל ממש מהר. יש הרבה עוגיות פרמזן, אבל אלה של נטלי לוין חביבות עלינו במיוחד בזכות תוספת האגוזים המפנקת, ובזכות נגיעת טעם מפתיעה וכיפית של פפריקה מעושנת.

למתכון: עוגיות פרמזן ואגוזים

_OBJ

בהצלחה ובתיאבון!