ברוסקטה עם טרטר בקר וקרם גזר

המרכיבים (4 מנות):
בגט פרוס
מעט שמן זית

לטרטר:
300 גרם פילה בקר נקי משומן, קצוץ דק
30 גרם צלפים
כפית חרדל
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון

קוקטייל מקאלן (צילום: בר כהן, יחסי ציבור)
קוקטייל מקאלן|צילום: בר כהן, יחסי ציבור

לקרם:
300 גרם גזר קלוף
10 מ''ל חומץ בלסמי לבן
100 מ''ל חלב
100 מ''ל שמנת
130 מ''ל מים
מלח
פלפל לבן
2 עלי מרווה

אופן ההכנה:

1. מורחים את פרוסות הבאגט בשמן זית וצורבים על מחבת משני הצדדים.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטרטר.

3. מבשלים את כל מרכיבי הקרם על אש נמוכה עד שהגזר רך. טוחנים הכל ומסננים.

4. מרכיבים את המנה: מסדרים את הטרטר על הברוסקטה ומקשטים בנקודות של קרם גזר. 

>> מתכונים לאוזני המן

קוקטייל אולד פאשן (צילום: בר כהן, יחסי ציבור)
קוקטייל אולד פאשן|צילום: בר כהן, יחסי ציבור

מרק ארטישוק ירושלמי עם ביצה עלומה וקצפת ערמונים

המרכיבים:
למרק:
חצי קילו ארטישוק ירושלמי, קלוף
100 גרם גזר, קלוף וחתוך לקוביות
100 גרם בצל, קצוץ
4 שיני שום
2 ענפי תימין
2 ליטר מים
מלח
פלפל לבן

לביצים:
1 ליטר מים
90 גרם חומץ סינתטי
3 ביצים גודל M

לקצפת:
300 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם ערמונים
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את כל מרכיבי המרק כ-40 דקות, עד שהירקות רכים. טוחנים היטב ומתבלים במלח ופלפל.

2. הביצים: מרתיחים בסיר את המים והחומץ. שוברים ביצה לתוך כלי, מנמיכים את האש, מערבבים את המים ומכניסים את הביצה לסיר בעדינות, למשך כדקה וחצי. מוציאים ומעבירים למי קרח. חוזרים על הפעולה עם שאר הביצים.

3. הקצפת: קוצצים את הערמונים דק אבל לא יותר מדי. מקציפים את השמנת למרקם יציב ומערבבים פנימה את הערמונים. מוסיפים קורט מלח.

4. להגשה: יוצקים מהמרק לקערה, מניחים את הביצה באמצע ומקשטים בכף מהקצפת.

טטאקי טונה וקרם מקדמיה  (צילום: בר כהן, יחסי ציבור)
טטאקי טונה וקרם מקדמיה |צילום: בר כהן, יחסי ציבור

טטאקי טונה וקרם מקדמיה

המרכיבים (4 מנות):
300 גרם פילה טונה אדומה נקי
מלח
פלפל שחור
50 גרם קינואה
שמן לטיגון
שמן זית, להגשה

לקרם:
400 גרם אגוזי מקדמיה
400 גרם מים
כפית דבש
כפית מחית וניל
40 גרם חומץ בלסמי לבן
מלח

אופן ההכנה:

1. לטטאקי: מחממים מחבת ברזל על אש גבוהה, מפזרים מלח ופלפל על הטונה וצורבים כחצי דקה מכל צד, עד לקבלת מסגרת צרובה בצדדים ואדום באמצע. מקררים ופורסים לפרוסות דקות.

2. לקרם מקדמיה: טוחנים ביחד מקדמיה, מים, דבש ווניל למרקם של קרם. מוסיפים עוד מים במידת הצורך. מסננים דרך מסננת דקה ומוסיפים חומץ בלסמי ומלח לפי הטעם.

3. מכינים את הקינואה: מבשלים את הקינואה במים עד שהיא מוכנה ומייבשים בתנור שחומם ל-80 מעלות עד שהיא יבשה. מחממים סיר עם שמן ל-200 מעלות ומטגנים את הקינואה בכמויות קטנות לכמה שניות בכל פעם, עד שהיא מתנפחת. מוציאים למגש עם נייר סופג.

4. מרכיבים את המנה: מורחים קרם בתחתית הצלחת, מסדרים פרוסות של טונה, מפזרים קינואה פריכה וזולפים מעט שמן זית.

אוראל קמחי: "המנות שהוגשו לצד הוויסקי באירוע מאופיינות בעושר ועומק של טעמים, שמשתלבים היטב עם המורכבות של וויסקי מקאלן - ובמיוחד עם מהדורה 4, שמאופיינת בשילוב טעמים ממספר חביות שונות עד ליצירת בלנד מושלם. ממש כמו הוויסקי הזה, גם המנות מאופיינות בטעמים מאוזנים עמוקים, שהוויסקי מחמיא להם".

The Macallan Old Fashioned (צילום: דימה ירושצקי)
The Macallan Old Fashioned|צילום: דימה ירושצקי

ולא נסיים בלי איזה קוקטייל: The Macallan Old Fashioned

המרכיבים:
45 מ"ל מקאלן טריפל קאסק 12 שנים
10 מ"ל מי סוכר (מערבבים סוכר ומים רותחים בכמות שווה)
3 טיפות של אנגוסטורה ביטרס
קליפת אשכולית אדומה, לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הרכיבים בכוס עם קרח ומקשטים בקליפת אשכולית אדומה.