קובה חמוסטה הוא האח הפחות חתיך של קובה סלק, אבל עם הטעמים החמצמצים ושפע הירוקים - לטעמנו מדובר במרק קובה שאין לו תחרות. 

קובה חמוסטה

מרק עדשים ירוקות ואטריות (צילום: רחלי קרוט)
מרק עדשים ירוקות ואטריות|צילום: רחלי קרוט

בימים כמו היום היינו שמחים להתחבא בתוך קערה של מרק עדשים כזה. ואם לא להתחבא אז לפחות להזין בו את הגוף (עדשים) וגם קצת את הנפש (אטריות).

מרק עדשים ירוקות ואטריות

שורבה של ענת אלישע (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
שורבה של ענת אלישע|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

ואם בנחמה עסקינן - מרק שורבה טריפולאי חריף, עם הפסטה, הפלפל והשום, יכול להיות התשובה.

מרק שורבה

מרק ראמן (צילום: בועז לביא, ifeel)
מרק ראמן|צילום: בועז לביא, ifeel

להכין מרק ראמן כמו שצריך בבית זה בלגן רציני, אבל את הראמן הזה, המקוצר והמפושט, כל אחד יכול להכין. גם אתם. 

מרק ראמן

מרק בצל חום (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
מרק בצל חום |צילום: דניה ויינר, על השולחן

מרק בצל חמאתי וטוב הוא אחת ההנאות היותר גדולות של החורף, והיופי הוא שלא באמת צריך עוד משהו אחריו. עם כל הלחם והגבינה שאיתם הוא מוגש - לא באמת אפשר לחשוב על אוכל כשמסיימים את הקערה.

מרק בצל חום

מרק צ'ורבה (צילום: אילן נחום,
מתוך האוצר של על השולחן|צילום: אילן נחום, "האוצר", על השולחן

עם תפוחי אדמה, קציצות ואפילו צלעות טלה בפנים, הגרסה הזאת של מרק הצ'ורבה הרומני מחזיקה לא ארוחה אחת אלא שתיים.

מרק צ’ורבה

מרק חומוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מרק חומוס ומנגולד|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

והנה אחד צמחוני, כדי להתאושש מהצ'ורבה: האלמנט המשביע במרק הזה הוא החומוס, אבל לצידו משתכשכים עוד שלל ירקות טעימים, ויש גם שיבולת שועל, שמסמיכה אותו וגורמת לו להתיישב טוב טוב בבטן. והתיבול? לא רוצים להעיד על עיסתנו, אבל התיבול של המרק הזה פשוט מרתק.

מרק חומוס ומנגולד

גונדי (צילום: דן פרץ. סגנון: נורית קריב)
גונדי|צילום: דן פרץ. סגנון: נורית קריב

כשזה מגיע לאוכל פרסי מבחינתנו רותם ליברזון היא הסמכות העליונה, ולכן מתכון הגונדי שלה הוא נר לרגלינו. לא מתחברים לקונספט של הקציצה הממולאת? שום בעיה, ותרו על המילוי. עדיין תקבלו מרק מזהיר עם כופתאות גדולות וטעימות טעימות, שיחזיקו אתכם שבעים לכמה שעות טובות.

מרק גונדי

מרק מינסטרונה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מרק מינסטרונה|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

כשאוכלים מינסטרונה, לא צריך אפילו פרוסת לחם ליד - יש בתוך המרק הזה כבר פחמימה בילט אין - פסטה. ועדיף קונכיות. חוץ מהפחמימה יש במינסטרונה כל טוב: ירקות, קטניות ואפילו קצת פרמזן. 

מרק מינסטרונה

מרק רגל, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
מרק רגל, יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

פה דווקא לחוח או סאלוף בצד יבואו ממש טוב: מרק רגל טעים טעים, קלאסיקה תימנית במיטבה. אם עוד לא ניסיתם, החורף הזה הוא הזמן המושלם לעשות זאת. 

מרק רגל תימני

קובה סלק של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קובה סלק של רון יוחננוב|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב דאג לנו למתכון לקובה סלק עם הסברים מפורטים. מה זה אומר? שלא צריך רסק עגבניות, וגם לא פפריקה בשביל צבע אדום עז.

מרק קובה סלק

מרק פו ויינטאמי (צילום: מתן כץ, mako אוכל)
מרק פו ויינטאמי|צילום: מתן כץ, mako אוכל

מרקים אסייתיים מהבילים הם לרוב התירוץ המנצח שלנו לאכול בחוץ, הרי מי מסוגל להכין יצירה כזאת בבית? ובכן, תתפלאו, אבל בכתבה הבאה תמצאו לא פחות מ-5 מתכונים שונים למרקים אסייתיים מנצחים שלגמרי אפשר להכין לבד. אולי תצטרכו להצטייד לפני כן בחנות שמייבאת מוצרים מהמזרח הרחוק, אבל זה יהיה שווה את זה. תבחרו: ראמן, פו וייטנאמי, לקסה מלזי, טום סום או נאו טון.

>> 5 מרקים אסייתיים שגם אתם יכולים להכין

מרק חומוס יווני מהספר
מרק חומוס יווני מהספר "גרקו, מטבח יווני"|צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

מהמזרח הרחוק נעשה מעבר חד למזרח התיכון עם מרק יווני של מסעדת גרקו, שיש לו בכלל אופי של חמין בבישול איטי וארוך. 

מרק חומוס יווני

מרק ירקות ובשר (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מרק ירקות ובשר|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

אם מרק שיש בו הכל הוא העניין שלכם, אפשר לעצור כאן. מתכון למרק של תום פרנץ עם ירקות (אפשר כמעט כל ירק שאוהבים), גריסים, שעועית וקוביות בשר (ואפשר גם בלי בשר, רק צריך להוסיף עוד בצל מטוגן).

מרק ירקות, קטניות ובשר

חרירה (צילום: PicsWay, ShutterStock)
חרירה|צילום: PicsWay, ShutterStock

נחתום עם המרק שהוא ברירת המחדל שלנו ברגע שהתחזית מתמלאת באיורים חמודים של עננים: מרק חרירה עשיר עם טעמים חמצמצים. 

מרק חרירה אמיתי

הכתבה עלתה לראשונה במאי 2020