תבשיל חומוס וירוקים עם קציצות בשר

מצרכים:
1 אורז בסמטי
חצי ק"ג חומוס מושרה מראש/3 פחיות חומוס מבושל
3 בצל, קצוץ
2 ראשי שום חצויים
2 בצל ירוק, קצוץ
2 חבילות סלרי, קצוץ
נענע יבשה
נענע טרייה
2 צרורות שמיר, קצוץ
3 צרורות מנגולד, קצוץ
בהרט
4 כפות קמח מצה
2 ביצים
4 לימונים
1 ק״ג בשר טחון
מים

אופן הכנה:

1. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר עם מעט שמן זית בצל וראש שום חצוי, מתבלים במלח ובהרט. מוסיפים את הירוקים: סלרי, נענע, מנגולד, מעט מים ונותנים לרוטב להסמיך.

2. מכינים את הקציצות: משרים חצי קילו חומוס יום מראש עם אבקת אפייה או סודה לשתייה. משרים אורז חצי שעה במים ומסננים. מוסיפים לבשר הטחון בצל קצוץ, כוסברה, בצל ירוק ושמיר. מתבלים עם מלח ומעט בהרט.

3. שמים את הכל בקערה ומערבבים עם האורז המושרה. מוסיפים ביצים וקמח מצה. מכדררים את הכדורים עם האורז ומשחימים קלות. כשכל הקציצות שחומות, מוסיפים מים שיכסו את כל הקציצות ונותנים לתבשיל אחרי רתיחה לפחות חצי שעה על אש קטנה.