חלת שום נתלשת
כמה אפינו השנה, אה? בלי סוף אפינו, ועד שיגיעו החיסונים יש מצב שנספיק להוריד עוד איזה 5-10 קילו קמח לכל משק בית. כשיש עודף זמן בבית ורעב תמידי, התמכרות לאפייה היא אך הגיונית. אחת הכוכבות הראשיות של מתקפת הפחמימות הקרויה 2020 הייתה חלה, אבל לא סתם חלה אלא חלת שום, ולא סתם חלת שום אלא חלת שום נתלשת, בסגנון לחם קופים. יותר מ-60 אלף מכם ביקרו במתכון הזה, של רון יוחננוב, והאמת, אחרי שניסינו בעצמנו אנחנו לגמרי מבינים למה.
רוזלך לוטוס
אמרנו מתקפת פחמימות - אמרנו קרן אגם. הרוזלך האלה הם הנציגות הראשונה שלה ברשימה (יהיו עוד), והיא נציגות כל כך כל כך מוצלחת שאנחנו עצמנו כבר חרשנו על המתכון הזה שלוש פעמים לפחות, והיד נטויה. רוזלך ידועים לרובנו כקינוח מבית רשת לנדוור, אבל בזכות קרן גילינו שאפשר ליהנות מהם גם בסתם ערב בבית, ואפילו בלי יותר מדי מאמץ. מכיוון שמדובר בבצק שמרים הקינוח הזה כן מצריך היערכות מראש, אבל תאמינו לנו - זה באמת קלי קלות. אפשר למלא בלוטוס, כמו במתכון, אפשר בממרח שוקולד או נוטלה ואפשר בכל ממרח מתוק אחר.
שניצלונים משודרגים של אהרוני
השיעורים הפרטיים שקיבלנו מאהרוני במהלך הסגרים בתוכנית "ישראל מבשלת יחד" הכניסו לחיינו כמה מתכונים-כוכבים, שהתאקלמו בשגרה שלנו חיש מהר והפכו אצל הרבה מאיתנו לחלק קבוע מהתפריט. הראשון שבהם הוא מתכון השניצלונים המשודרגים (אגב, כל מתכוני חזה העוף של אהרוני זכו להצלחה אדירה), שהם ספק שניצלים ספק נאגטס, בזכות העובדה שהם מטוגנים בבלילה (אבל גם בפירורי לחם!).
צ'יפס קריספי בתנור
תראו את התמונה הזאת - האם הייתם מנחשים שמדובר בצ'יפס אפוי ולא מטוגן? אנחנו לא, והאמת היא שאפילו הטעם לא מסגיר את העובדה שהתפודים האלה מעולם לא ראו סיר מבפנים. מתכון מהבלוג שמח במטבח של רות אופק, שהוא אומנם רב שלבי ואומנם לא ממועט שמן - אבל היי, בכל זאת צ'יפס.
בורקס תרד וגבינות עם טריק
וזה מתכון של רויטל פדרבוש מהבלוג "מטבח לייט", שהלהיב אותנו (ומתברר שגם אתכם) בעיקר בגלל הטריק שמפחית ממנו חצי מכמות הקלוריות. לא נהרוס לכם את המתח, רק נרמוז שביצה יכולה להחליף שומן בצורה לא רעה בכלל, ושמבחינת פריכות - הבורקס שלכם רק יצא נשכר מהשינוי.
>> למתכון: בורקס תרד וגבינות עם טריק
עוגיות אמסטרדם
העוגיות האלה הן ללא ספק שליטות המאפים המתוקים של השנה החולפת, ולא מעט בזכות רון יוחננוב שלנו, שהצליח להנגיש אותן לכל אופה ולכל מטבח - ואומנם מאז שעלה לאוויר בתחילת השנה המתכון שלו זכה ליותר מחצי מיליון כניסות. במקור מדובר בעוגיות הולנדיות שנמכרות - הן ורק הן! - בקונדיטוריה קטנה באמסטרדם בשם Van Stapele, היום כבר אין חובב אפייה שלא תוחב לתנור מפעם לפעם תבנית של היפות האלה, עם הבצק השוקולדי ומלית השוקולד הלבן הרכה.
למרות שמדובר במתכון פשוט (נשבעים!), גילינו שרבים מסתבכים איתו מכל מיני סיבות, ולכן תנו לנו לעוץ לכם כמה עצות, בתור בעלי ניסיון: 1. אם אין לכם פרלינים מוכנים של שוקולד לבן, עדיף למלא את הבצק בקוביות של שוקולד לבן פשוט ולא בפצפוצי שוקולד לבן, שנוטים לא להתמוסס ולכן לא ממלאים את תפקידם נאמנה במתכון הזה. 2. הבצק המתקבל הוא דביק, אין מה לעשות נגד זה. כלומר יש: לצנן אותו היטב לפני העבודה, ולהרטיב טיפה את כפות הידיים לפני שמגלגלים ממנו כדורים. טיפ 3 ואחרון: לא. לאפות. יותר. מדי.
ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג
לפי ההתלהבות שעורר המתכון הזה לרגע חשבנו שכולנו גדלנו אצל אותה סבתא נהדרת, שכמעט בכל שישי הכינה תבנית יפה של העוגה האל-זמנית הזאת. ואולי אלה פשוט כל הסבתות? אחרי שהכנו בעצמנו את העוגה הזאת (לא באמת חשבתם שנתאפק, נכון?) אנחנו יכולים לדווח שאומנם מדובר בביס מהמם, שזרק אותנו אחורה בזמן, אבל באופן הכי נעים וטעים שיש. כמו כן אנחנו רוצים לציין לטובה את הלימוניות הקוקוסית של המרנג ואת נוכחות השקדים בבצק הפריך, שמזכירים לנו שאנחנו בכל זאת במאה ה-21.
>> למתכון: ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג
סלט סלק
מה מיוחד בסלט הסלק הזה? האמת, שום דבר! מדובר בסלט סלק קלאסי שבקלאסיים, כמו שאפשר למצוא בהרבה ארוחות שישי בבתים של אנשים שטובים בסלטים. וזה בעצם כל העניין: עשרות פעמים הכנו סלט סלק בבית, ובאף אחד מהן לא הרגשנו שיש לנו את זה בדיוק, פשוט כי אנחנו לא חזקים בסלטים. מודים. המתכון הזה פתר לנו (וכנראה לעוד הרבה אחרים) את הבעיה הזאת: מדריך מפורט להכנת סלט הסלק המושלם, שמגיע עד הפרטים הקטנים ביותר.
צ'יפס מתנפח בטעמים
נציגות שלישית ואחרונה לרון יוחננוב בעשירייה - והפעם עם צ'יפס מופלא ונהדר, מסוג אלה שמגישים בפלאפליות ("הכתר של הפלאפל") ואיש מעולם לא דמיין שאפשר להכין אותם בבית. אז כן, אפשר בהחלט, ואפילו די בקלות אם אתם מאלה ששמן עמוק לא מאיים עליהם. בגדול מדובר בתפוחי אדמה שנטבלים בבלילה מתובלת לפני הטיגון, אבל גם את זה צריך לדעת לעשות.
עוגת וניל דנית מהחלומות
הדנים קוראים לעוגה הזאת dream cake, ואחרי שהכנו אותה - אנחנו יכולים להבין למה. למעשה מדובר בעוגה בחושה ונילית פשוטה (לא חלילה שיש לנו משהו נגד עוגות בחושות), אבל הציפוי, הציפוי נותן שם עבודה נהדרת, עם נוכחות יפה של חמאה וקוקוס, וכמובן סוכר שהופך במחי 10 דקות בתנור לקרמל מרהיב.