עוגת לימון ואוכמניות
אחרי שבשבוע שעבר שברנו את ההתקמצנות הרגילה וקנינו אוכמניות מדהימות (הכל טוב, אפשר כמובן להשתמש גם בקפואות), נזכרנו עמה העוגה הזאת טעימה ונהדרת. מי שרוצה גרסה פרווה - יש הסבר בסוף המתכון.
>> למתכון: עוגת לימון ואוכמניות
עוגיות טחינה
הן כל כך קלות להכנה, שכמעט ראוי להכין אותן עם עוד קינוח, כזה שמצריך טיפה יותר עבודה. אל תיבהלו אם הן נראות לכם רכות מדי בהתחלה, זה בסדר.
>> למתכון: עוגיות טחינה ברבע שעה
קרמבו
הממתק הזה כל כך אהוב, שלא חסרים לו מתכונים (רק באתר הזה תמצאו לפחות 7 מתכונים לקרמבו) - אבל ציפור קטנה לחשה לנו שהיום אתם לא בקטע של סיבוכים ומרנגים, ולכן הרשו לנו להציג בפניכם את מתכון הקרמבו הפשוט מכולם: התחתית היא עוגיית אוראו והקרם - שמנת מוקצפת עם פודינג וניל. שום ביצים ושום כלום.
פונדו שוקולד
קלאסיקה נהדרת וכיפית מאין כמוה, בעיקר כשיושבים עם הרבה חברים (או משפחה) סביב השולחן. התערובת לטבילה היא קלילה בטירוף להכנה, ואת הנטבלים אתם יכולים לגוון כפי רצונכם: מפירות חתוכים לקוביות, דרך מרשמלו שקניתם בסופר (טעים!) ועד שאריות עוגה בחושה, ביתית או קנויה.
עוגת שוקולד חמה
לא כולם יודו בזה, אבל את החדווה של עוגת שוקולד חמה שמוגשת עם גלידה וקצפת - תענוג ניינטיזי ידוע - אין הרבה קינוחים עכשוויים שמצליחים לשחזר. אם גם אתם משוועים לקינוח הנוסטלגי הזה כמונו, אנחנו ממליצים לכם לאמץ את המתכון הזה בדיוק. הכי מחמם בנשמה.
ברד פודינג
מדובר בכלל בדרך לנצל שאריות של לחם - רק שעל הדרך מתקבלת מנה מתוקה נהדרת, בעיקר בחורף, שמשרה על הגוף ועל הנפש רוגע גדול. הלחם (הכי לבן, הכי רגיל, דיר באלאק), החמאה, הצימוקים, השמנת המתוקה - כל אלה משתלבים לתבנית שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש ממנה.
פודינג אורז
קינוח סמיך וכבד בטירוף, שמורכב מ-4 מצרכים בסיסיים (אורז, חלב, מים, סוכר) ומתובל בווניל, קליפת תפוז וקינמון. התוצאה היא סוג של דייסת אורז מתוקה, שמחממת את הבנאדם מבפנים ומציפה זכרונות רחוקים. המתכון לקוח מהבלוג המשובח פתיתים.
סחלב ביתי
לכל אורך נעורינו חשבנו שסחלב מכינים רק מתערובת מוכנה שקונים בסופר, כי זה הרבה יותר מדי מסובך להכין את זה בבית מאפס. איזה מזל שגילינו, בזכות הבלוג CooknBake, שמדובר באחד המתכונים הכי פשוטים שיש - מאוד דומה למלבי, רק בגרסה חורפית (או במילים שגם עצלנים יבינו: אפילו לא צריך לצנן את התערובת).
חטיפי שוקולד מטוגנים
טוב, כאן אנחנו מגיעים למתכון שאנחנו יודעים שיקומם עלינו את הציבור, שלא לומר את משרד הבריאות, ובכל זאת אנחנו מציגים אותו בפניכם - תבחרו אתם אם לקלל אותנו או ללכת למטבח להכין. בגדול מדובר בחטיפי שוקולד (מרס, סניקרס, כאלה) שמשופדים על מקל, נטבלים בבלילה ומשם עוברים לשמן עמוק. אין בזה שום דבר בריא, ואנחנו חלילה לא ממליצים לכם לקנח בזה ארוחה, אז איך אומרים - אנחנו רק נניח את זה פה.
>> למתכון: חטיפי שוקולד מטוגנים
עוגיות אוראו מטוגנות בבלילה
ועוד אחד אחרון ממשפחת ה"למה שלא ניקח משהו שהוא לא בריא אבל טעים אש, נצפה אותו בבצק ונטגן בשמן עמוק". הפעם זוהי עוגיית אוראו שמסתתרת מתחת לציפוי, ושוב, אנחנו יודעים שמדובר בפשע גדול. יודעים, ובכל זאת מעשירים את השכלתכם באופציה הזו.
>> למתכון: עוגיות אוראו מטוגנות
כנאפה של יפו תל אביב
ההכנה של הכנאפה הזו - הכנאפה המוש-ל-מת של חיים כהן ממסעדת יפו תל אביב - היא טיפה פחות פשוטה משל מנות אחרות כאן, אבל היא עדיין רחוקה מלהיות אתגר גדול. תוהים מאיפה תשיגו את הגבינות המתאימות? אל חשש, במתכון הזה משתמשים בגבינות שיש בכל סופר. חורף, גבינה חמה, גבינה חמה, חורף - נשמע לנו כמו שילוב מושלם.
שבקייה
כמעט אחרון חביב - הקינוח שאין מרוקאי שלא מכיר מקרוב, שלא לומר מכיר ואוהב עד עמקי נשמתו: עוגיות מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק. מודים, את אלה כבר יותר מורכב להכין, אבל אם אתם מרוקאים כנראה יש לכם את זה בדם, ואם אתם לא - הרי בכל מקרה לא תדעו מה אתם מפסידים.
עוגת מייפל במיקרו
ולסיום סיומת הקינוח הכי הכי קל שיש, שמוכן תוך דקה-דקה וחצי במיקרוגל. את גרסת השוקולד אולי כבר הכרתם - אז זה הזמן להכיר את גרסת המייפל.