1. שוקי עוף ביין לבן עם קלמטה, שומר ותימין
משחימים 8 שוקיים בסיר עם שמן זית מכל הצדדים 5-3 דקות ומוציאים לצלחת. מוסיפים לסיר פרוסות של בצל ו-2 פקעות שומר, חופן זיתי קלמטה מגולענים ו-5 שיני שום חצויות ומטגנים 5 דקות לריכוך. מחזירים את השוקיים, מוסיפים תימין, מלח ופלפל שחור גרוס ו-1/2 בקבוק יין לבן יבש. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות עד שמוכן. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על להבה בינונית 10 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

אין תמונה
גליון נובמבר 2011 של על השולחן

2. שוקי עוף ביין אדום עם פטריות וירקות שורש
משחימים 8 שוקיים בסיר עם שמן זית מכל הצדדים 5-3 דקות ומוציאים לצלחת. מוסיפים לסיר בצל, גזר, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי חתוכים גס, 6 שיני שום קלופות וחופן פטריות שמפיניון קטנות שלמות ומטגנים 8 דקות עד שהפטריות משחימות. מחזירים את השוקיים, מוסיפים 2 עלי דפנה וכמה גבעולי תימין, מלח ופלפל שחור גרוס ו-1/2 בקבוק יין אדום איכותי. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על להבה בינונית 10 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

3. שוקי עוף בדבש עם גזר וצימוקי אוכמניות
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית 8 שוקי עוף, 8-6 גזרים קטנים שלמים קלופים, חופן צימוקי אוכמניות ו-5 שיני שום קלופות. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהראט ומזלפים 1/3 כוס דבש. מערבבים ואופים שעה עד שהעוף שחום ומוכן. מדי פעם מזלפים על העוף והירקות מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.

שוקי עוף צלויות במייפל עם ראשי שום ושורשי פטרוזילי (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
שוקי עוף צלויות במייפל עם ראשי שום ושורשי פטרוזיליה |צילום: דניה ויינר, על השולחן

4. שוקי עוף צלויות במייפל עם ראשי שום ושורשי פטרוזיליה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית 8 שוקי עוף, 4-3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לאורך, 2 ראשי שום חצויים לרוחב ו-3 מקלות קינמון. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומזלפים 1/3 כוס מייפל. מערבבים ואופים שעה עד שהעוף שחום ומוכן. מדי פעם מזלפים על העוף והירקות מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.

5. שוקי עוף ביין לבן עם צלפים ולימון
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית 8 שוקי עוף, פרוסות של לימון קטן, חופן קטן של צלפים ו-4 שיני שום קלופות. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ותימין טרי ומוסיפים 1/2 כוס יין לבן יבש. מערבבים ואופים שעה עד שהעוף שחום ומוכן. מדי פעם מזלפים על העוף מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.

6. שוקי עוף בעגבניות, אנשובי, פלפל חריף ורוזמרין
משחימים 8 שוקיים בסיר עם שמן זית מכל הצדדים 5-3 דקות ומוציאים לצלחת. מוסיפים לסיר בצל פרוס, פלפל אדום חריף חצוי, 6 שיני שום קלופות ומעוכות ו-5 פילטים של אנשובי ומטגנים 3-2 דקות עד שהאנשובי נמס. מוסיפים 4 עגבניות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות ו-3 כפות רסק עגבניות מרוכז ומערבבים. מתבלים במלח ו-2 ענפי רוזמרין. מחזירים את השוקיים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.

אין תמונה
גם חלב קוקוס הולך

7. קארי שוקי עוף עם בטטה וחלב קוקוס
מטגנים 2 בצלי שאלוט פרוסים בסיר רחב עם מעט שמן 3-2 דקות לריכוך. מוסיפים בטטה חתוכה לקוביות גדולות ומטגנים 5 דקות. מוסיפים 1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ וכף-שתיים משחת קארי ירוקה ומערבבים. מוסיפים 8 שוקי עוף ללא עור, מערבבים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים כף רוטב דגים, 2 כפיות סוכר חום ופחית חלב קוקוס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45-35 דקות או עד שהעוף מוכן והרוטב מסמיך מעט.

8. שוקי עוף בסויה, ג'ינג'ר, מירין וסאקה
מחממים בסיר כוס סאקה, 1/3 כוס סויה ו-1/3 כוס מירין. מוסיפים כפית ג'ינג'ר טרי מגורר וכפית שום כתוש ומערבבים. מוסיפים 8 שוקי עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים 45-35 דקות או עד שהעוף מוכן והרוטב מצטמצם מעט. אם רוצים, מוסיפים חופן עלי תרד או מנגולד, מערבבים דקה ומגישים עם אורז.

 

9. שוקי עוף מעושנות עם מרווה, בייקון וחמאה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית 8 שוקי עוף, 8 פרוסות בייקון מעושן, 3-2 גבעולי מרווה ו-30 גרם קוביות חמאה. אופים שעה עד שהעוף שחום ומוכן. מדי פעם מזלפים על העוף מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.

שוקיים נאות (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
שוקי עוף. יקבלו באהבה כל טעם ותיבול שתתנו להן|צילום: דניה ויינר, על השולחן

10. שוקי עוף מבושמות בגאראם מסאלה, ג'ינג'ר וסילאן
מחממים תנור ל-180 מעלות. טוחנים במעבד מזון בצל גדול, 4 שיני שום קלופות, 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף, כף גאראם מסאלה ו-1/3 כוס סילאן. מערבבים עם 8 שוקי עוף. מסדרים בתבנית משומנת ואופים כשעה עד שהעוף שחום ומוכן. מדי פעם מזלפים על העוף מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.

מתכונים וסגנון: אוריה גבע
גיליון נובמבר 2011 של על השולחן

אהבתם את הרעיונות? שתפו אותם

>> חורף חם: מרק כתום אקסטרה בריא
>> לא הבחושה הרגילה: עוגת דבש ופסיפלורה