אוכל
mako אוכל
14.03.19

8 מתכוני חובה לסוף החורף

שלא תעזו לתת לחורף להיגמר בלי שהכנתם את המנות האלה

צילום: joannawnuk, ShutterStock
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אם עדיין לא הכנתם קדירה החורף - כזאת קלאסית, עם קוביות בשר בקר ושעועית לבנה, לגמרי הגיע הזמן לתקן את זה, עם מתכון של ג'קי אזולאי. למתכון: קדירת בשר ושעועית

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תום פרנץ הצליח לפצח את הנוסחה ההונגרית לגולאש מנצח, ואומנם כבר הכנו אותו כמה פעמים החורף, אבל השבת נעשה את זה שוב, כדי להיפרד כמו שצריך. למתכון: גולאש

צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אתם לא חושבים להכין מנה שקוראים לה נזיד כשהחורף מראה סימנים של פרידה, נכון? אז עכשיו זה בדיוק הזמן. למתכון: נזיד עדשים

צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

למתכון הזה נחשפנו לפני כמה שנים טובות ומאז אנחנו מכינים אותו שוב ושוב, בכל פעם שאנחנו רוצים להיזכר כמה חורף זה כיף. למתכון: לחם ממולא גבינת ברי

צילום: joannawnuk, ShutterStock

סמל החורפיות הטעימה והנהנתנית - מרק בצל עם חמאה ויין לבן, שמוגש עם צנימים של בגט וטונות של גבינה איכותית. אם לא עכשיו אימתי. למתכון: מרק בצל צרפתי

צילום: Natasha Breen, Shutterstock

אי אפשר להעביר את השבת החורפית הכנראה-אחרונה בלי סרט טוב בטלוויזיה וספל של שוקו חם, אבל אמיתי. איך מכינים? המתכונים הכי שווים לשוקו חם

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אמא של אינס שילת ינאי קוראת לעוגה הזאת "עוגת חורף", ואנחנו מתכוונים להכין אותה ממש הסופ"ש. וחוץ מזה, עוגת שמרים בלי לישה - צריך עוד סיבות? למתכון: עוגת חורף

צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים

אם ניתן לחורף להסתיים בלי שהכנו פונדו שוקולד אפילו פעם אחת - אנחנו נראה את זה ככישלון אישי. למתכון: פונדו שוקולד