>> מתכונים לפסח

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

עוף בתנור. ה-מנה שאי אפשר להגיד לה לא, ואם היא מגיעה עם תפוחי אדמה, ששתו ממיציו הטובים של העוף, אז בכלל. כאן ספציפית יש גם קוביות בטטה, כדי שלא יחסר, וכמובן את השילוב המקודש של רוטב סויה, ג'ינג'ר וסילאן. 

>> למתכון: עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה

המתכונים הקודמים:

אתמול נפטרנו משאריות הפתיתים, היום אנחנו עושים את אותו הדבר לשקית הפסטה שעדיין מחכה לנו במזווה. מתכון מגרה בטירוף של בני סיידא, שיש בו את כל מה שהגוף והנפש של הבנאדם צריכים: פחמימה, ירקות וגבינות, שמקרימות את הכל.

>> למתכון: פשטידת פסטה ופטריות

מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות (צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן )
מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות|צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

היום, חברים, נדאג לרוקן את המזווה שלכם מפתיתים לקראת פסח, ונעשה את זה בעזרת מתכון של עומר מילר לעוף מתובל בסגנון מרוקאי, שיש בו ראס אל חנות וגם אפונה ועוד ירקות. תבשיל ביתי יד ראשונה משף.

>> למתכון: שוקי עוף עם פתיתים

שוקי עוף בפתיתים (צילום: רונן מנגן)
שוקי עוף בפתיתים|צילום: רונן מנגן

הנה סיר שיונית צוקרמן מעמידה לפחות פעם בשבועיים (כשהיא לא מכינה קציצות): כרעיים או שוקיים, איזה חלק שאתם אוהבים, ברוטב אדום טעים טעים עם שומר ואפונה. והכי חשוב - להעמיד גם סיר אורז ליד. 

>> למתכון: עוף באפונה ושומר

עוף באפונה ושומר (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
עוף באפונה ושומר|צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

המתכון הזה הוא של תום פרנץ, שזו כבר תעודת אחריות רצינית, וחוץ מזה, אחרי שהכנו אותו בעצמנו אנחנו יודעים לומר לכם שמדובר באמת במנה מצוינת. אותנו מה שהכי הפתיע זה שאפשר להגיע לטעמים ממש כמו של חריימה, בלי לערב דג בתהליך.

>> למתכון: עוף עם פתיתים ברוטב חריימה

עוף עם פתיתים ברוטב חריימה (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
עוף עם פתיתים ברוטב חריימה|צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

הדבר הרע היחיד שיש לנו לומר על המתכון הזה הוא שצריך להתחיל להכין אותו שעה-שעתיים מראש. אתם יודעים, לא משהו רציני, רק לתקתק את המרינדה (3 מרכיבים, אם תהיתם). מרגע שעברתם את המשוכה הזאת - אתם כפסע ממנת צהריים נפלאה.

>> למתכון: תבשיל פרגיות מהיר

תבשיל פרגיות מהיר (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
תבשיל פרגיות מהיר|צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אם יש דבר שאנחנו בטוחים שהצטיידתם בו זה בשר טחון, ואם יש לכם בשר טחון בבית אנחנו ממש מפצירים בכם להשתמש בו בתבונה ולהכין צ'ילי קון קרנה. אפשר להגיש על אורז, על תפוח אדמה צלוי ואפילו על פסטה, כמין בולונז דרום אמריקאי. אין לכם שימורים של שעועית שחורה? שימו של שעועית לבנה. אין של שעועית לבנה? השתמשו בשעועית קפואה, רק תנו לה בישול טוב קודם.

>> למתכון: צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה על תפוח אדמה אפוי (צילום: Joe Gough, Istock)
צ'ילי קון קרנה על תפוח אדמה אפוי|צילום: Joe Gough, Istock

אמרתם בית - אמרתם שעועית לבנה מבושלת ברוטב אדום, שמוגשת על אורז לבן טרי וחם. אין לכם שעועית מושרית ולא רוצים לחכות למחר? שעועית מוקפאת תעשה פה עבודה מצוינת.

>> למתכון: אורז עם שעועית ברוטב אדום

שעועית לבנה וגזר ברוטב עגבניות  (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
שעועית לבנה וגזר ברוטב עגבניות |צילום: אסף רונן, אוכל טוב

את ארוחת הצהריים של היום אנחנו מגישים בתוך שבלולים של בצק פילו, והיא כוללת תערובת טעימה טעימה של בשר טחון, פטריות ותבלינים. בשביל תבנית מלאה ויפה כזו, שמספיקה לכל המשפחה ויותר, תצטרכו להשקיע בערך חצי שעה מזמנכם. אנחנו חושבים שזאת עסקה מעולה.

>> למתכון: בורקס בשר

9 בורקס בשר בתבנית (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
בורקס בשר משפחתי|צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

פסטה וקציצות הם שניים מהמאכלים הכי ביתיים שיש, מאלה שהכי כיף לראות על השולחן כשחוזרים הביתה (בזמנים שבהם עוד היינו חוזרים הביתה ולא נמצאים בו מבוקר עד ליל). אז כאן השניים האלה משתכשכים זה בחברתו של זה, באופן שמחמיא להפליא לשניהם: ספגטי, קציצות מטוגנת, רוטב עגבניות - הכל ביחד.

>> למתכון: ספגטי עם קציצות

ספגטי קציצות בשר רכות רכות (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
ספגטי קציצות בשר רכות רכות|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

כשלהסתובב ברחוב ולעצור לשווארמה מרגיש כמו חלום רחוק, אין כמו לתקתק שווארמה ביתית ולהבין שתכלס, גם זה יותר טעים בבית. מתכון של בני סיידא, שאנחנו כבר הכנו אינספור פעמים והיד עוד נטויה. וסוד קטן: אם אין לכם את כל התבלינים, תבלין לשווארמה אחד יעשה עבודה נהדרת.

>> למתכון: שווארמה פרגיות ביתית

שווארמה פרגיות (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
שווארמה פרגיות|צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

הממולאים של ג'קי הם לא סתם עוד ממולאים. הם הממולאים הכי אהובים כאן באוכל טוב, שזוכים לתגובות מצוינות מקיר לקיר עוד שנים אחרי שהמתכון שלהם עלה לאוויר. זה, וזה בדיוק, מה שאנחנו מאחלים לכם היום. צהריים של פלפלים ממולאים ביתיים, מספקים וטעימים עד אין קץ.

>> למתכון: פלפלים ממולאים של ג'קי אזולאי

פלפלים ממולאים (צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח)
פלפלים ממולאים|צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח

אם היו שואלים הורה, כל הורה, מהם אבות המזון בעיניו, בטוח שקציצות היו חלק מהתשובה. מעוף או מבקר, מטוגנות, מבושלות או גם וגם, עם או בלי ירקות - עולם כל כך רחב של סוגים וטעמים יש למאכל הזה, שתמיד אפשר למצוא לאיזה כיוון לקחת אותו, ואיך להפוך אותו לאפילו יותר מוצלח ממה שחשבתם שהוא יכול להיות. אבל אלה, אלה באמת הקציצות הכי טעימות.

>> למתכון: קציצות מושלמות לילדים

קציצות צלויות או מטוגנות (צילום: הילה קריב, ביסים קטנים, כתר)
קציצות מושלמות לילדים|צילום: הילה קריב, ביסים קטנים, כתר

כמו חמין מקרוני, אבל כזה שלא מבלה לילה שלם בתנור אלא רק שעתיים, בקטנה, פלוס טיגון קצר בהתחלה. אבל הקסם האמיתי הוא שיש פה ממש מעט מרכיבים שביחד, עם הזמן בתנור, יוצרים שלם שעולה בהרבה על סך חלקיו. יופי של סיר לצהריים.

>> למתכון: עוף וספגטי בסיר אחד

עוף וספגטי בסיר אחד (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
עוף וספגטי בסיר אחד|צילום: רעות עזר, אוכל טוב

אם אתמול חשבנו שהחיים שלנו בנקודת שפל, היום אנחנו מבינים שאתמול היה כלום, ומי יודע מה יהיה מחר. ואתם יודעים מה האדם צריך כשתחושות כאלה ממלאות אותו: רק פחמימה, ורצוי כזאת שיוצאים ממנה אדים. אז את הפחמימה שלנו היום נצרוך בצורת מאפה בצק עלים, במילוי של תרד וגבינות. אל חשש, גם הילדים יעופו.

>> למתכון: מאפה בצק עלים עם תרד וגבינות

מאפה תרד וגבינות (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מאפה תרד וגבינות|צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מרק הירקות שאנחנו מכינים היום הוא לא סתם מרק ירקות, הוא ריפוד חם ונעים לבטן. כי חוץ מהירקות מלאי הנוכחות שיש בו (מתפוחי אדמה עד כרובית, מבטטה עד זוקיני) - הוא מכיל גם גריסים, שמתרככים טוב טוב בבישול והופכים לסוג של שמיכת פוך לנשמה. אין לכם את כל הירקות בבית? המתכון הזה כל כך עשיר, שבכיף אפשר לוותר על מרכיב-שניים ולא יקרה כלום.

>> למתכון: מרק ירקות וגריסים

מרק גריסים וירקות (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מרק גריסים וירקות|צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

הנחמה שבאוכל מטוגן - אבל בקציצות שבכלל נאפו בתנור. את המתכון היומי אנחנו מקדישים לקציצות - מנה שכולם אוהבים, עם שדרוגון שיבטיח שגם הילדים יהיו מרוצים. ומה עם הפסטה שליד? תקתקו בדקה אחת את הרוטב הזה, לא תצטערו.

>> למתכון: קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה |צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

קלאסיקה לארוחת צהריים, שגם משתמשת בטליאטלה, סלסילות הפסטה, בצורה מגניבה ממש: משתמשים בהן כמו קן לכדורי הבשר והתוצאה היא קציצות ופסטה בילט אין בסיר אחד. נסו פעם אחת והיא לא תהיה האחרונה. 

> למתכון: קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

לא, זה לא רק לילדים. נכון שהפתיתים ידברו אליהם במיוחד, אבל אל מי לא? ובמיוחד בכזאת מנה, שבה הפתיתים הם לא רק התוספת, אלא חלק מהמנה עצמה עם בשר וירקות. והכל מוכן בחצי שעה גג.

>> למתכון: פתיתים עם ירקות ובשר טחון

פתיתים עם ירקות (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פתיתים עם ירקות |צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוף בלימון הוא אולי הדרך הכי כיפית לאכול עוף, ובגרסה המקוצרת הזאת אפשר להכין מנה כזאת בבית בפחות מחצי שעה. אז לא, אין ציפוי פריך כמו במסעדות אסייתיות, אבל יש ג'ינג'ר ומרווה שמוסיפים טעמים נהדרים. 

>> למתכון: עוף בלימון וג'ינג'ר

עוף בלימון וג'ינג'ר (צילום: עידית נרקיס כ
עוף בלימון וג'ינג'ר|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

כן, זאת כביכול פשטידה סטנדרטית שמסתכלים עליה וחושבים "מה מיוחד בה?". אז אולי לא היינו מכינים אותה לביקור של המלכה, אבל מדובר בפשטידה סופר טעימה, פשוטה ודיאטטית. וואללה, אפשר לאכול פרוסה שלישית בלי לחשוב פעמיים. אם זאת לא סיבה מספיק טובה להכין אותה כבר מחר, אנחנו לא יודעים מה יספיק לכם.

>> למתכון: פשטידת זוקיני מעולה

פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחה|צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

גם כשאין גשם קר לנו בשבועות האחרונים. מפזר החום ותנור הסלילים הפכו לחברינו הטובים ביותר והיציאה מחיק הפוך הופכת קשה מרגע לרגע. אחד הדברים שיכולים לעזור עם זה הוא מרק טוב, כמו המרק הזה, עם המרקם הסמיך ושפע הבריאות. קערה כזאת לצהריים זה אחלה של דבר.

>> למתכון: מרק שעועית מש

מרק מאש (צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב)
מרק מאש|צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב

לא להיבהל, לזניה לא חייבת להפוך לפרויקט. לא מוכרחים לטרוח על רוטב בשמל ולבשל עלי לזניה טריים, יש המון קיצורי דרך וגרסאות, והנה גרסה חלבית מצוינת שילדים וגם מבוגרים יזללו בתאווה. 

>> למתכון: לזניית שלוש גבינות שילדים אוהבים

לזניית שלוש גבינות (צילום: בני גם זו לטובה, מועצת החלב)
לזניית שלוש גבינות |צילום: בני גם זו לטובה, מועצת החלב

תבשיל עוף בתיבול פיקנטי עם מלא ירקות - ארוחת צהריים צבעונית וטעימה בסטייל ספרדי. זה נראה לשנייה כמו פאייה, אבל זה ממש ממש לא. 

>> למתכון: תבשיל בסגנון ספרדי

בניגוד לקמח לבן, כשאוכלים גרגירי חיטה מרוויחים יופי של ערכים תזונתיים. בתבשיל הזה מוסיפים לחיטה מגוון ירקות ותיבול מינימלי, ומקבלים ארוחה מאוזנת, משביעה ומזינה. 

>> למתכון: תבשיל חיטה וירקות

תבשיל חיטה וירקות (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
תבשיל חיטה וירקות|צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

ולסיום, מנה קלאסית לצהריים - חזות עוף עסיסיים בתנור. שימו לב לטיפ החשוב במתכון: השגיחו על העוף ומדי כמה זמן הרטיבו אותו בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית, שלא יתייבש לכם. ואל תוותרו על השום והתימין. 

>> למתכון: חזה עוף בחרדל ודבש

חזה עוף בחרדל ודבש (צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב)
חזה עוף בחרדל ודבש|צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב