סידור מקרר הוא משימה שמעמידה את סולם הערכים שלנו במבחן מעניין: מה עומד לנגד עינינו - נוחות או בטיחות? אנחנו ממש לא רוצים את האוכל שלנו מקולקל (וגם לא סתם יבש או עם טעם של מקרר), ואנחנו גם לא רוצים לשבור את הגב בכל פעם שאנחנו זקוקים לחלב (בחישוב מהיר: שתי קעריות קורנפלקס לילדים, ארבע כוסות נס קפה לנו ועוד פעם-פעמיים לבישול ואפייה, לא מעט). במקרה הזה התשובה הנכונה היחידה היא גם וגם. ככה עושים את זה כמו שצריך:

סידור מדפים

ברוב המקררים המדף העליון הוא המקום הקר ביותר, אם כי ככל שהמקרר שלכם חדיש ומשוכלל יותר – הטמפרטורה בכל חלקיו אחידה יותר, הודות למערכות סירקולציה מתקדמות. בכל זאת, לסדר המדפים יש משמעות.

במקררים של מסעדות נהוג לסדר את המוצרים לפי רמת הסיכוי שלהם לזהם מוצרים אחרים במידה שיתקלקלו. אז מה זה אומר? אוכל מוכן לאכילה או מבושל ימוקם מעל מוצרים כמו בשר נא או עוף. הרעיון הוא למנוע מצב שבו נוזלים העלולים להכיל בקטריה יטפטפו ויזהמו את מוצרי המזון שבמדפים התחתונים. אנחנו ממליצים לאמץ את הכיוון הכללי ולמקם בשר, עוף ודגים לא מבושלים במדפים התחתונים. אפשר גם לנקוט משנה זהירות ולהניח אותם במגירה ייעודית אם יש כזו, או במכל פלסטיק אטום למניעת נזילות.

 

מקרר של סמסונג (צילום: יח
לסדר המדפים יש משמעות|צילום: יח"צ סמסונג

מעבר לכך, גם הנוחות צריכה להילקח בחשבון: אתם לא רוצים להתכופף לעבר מוצרים הנמצאים בשימוש תדיר, לכן כדאי להחזיק אותם במדפים הנמצאים בגובה יד-עין. הכל תלוי כמובן גם במידת המודולריות של המקרר שלכם: במקררים "של פעם" המקפיא למעלה והמדפים אחידים בגודלם, ואפשר לשחק עם המרווחים. במקררים חדשים יותר המקפיא כבר עבר למטה, כך שיש פחות לאן להתכופף ואלה תמיד חדשות טובות. החדשות היותר טובות הן שגם המודולריות עשתה קפיצת מדרגה ובמקררים החדישים תוכלו לשלב מגירות ומדפים לפי מה שנוח, ואפילו לקפל מדף לחצי – כך תוכלו למשל לפנות מקום לסיר גדול או לבקבוקי יין לפני ארוחה משפחתית חגיגית.

סידור מגירות

כולם יודעים שמגירות זה לירקות ולפירות. זה נכון, והסיבה היא שהמגירות שומרות על לחות גבוהה שמסייעת בשמירה על הירקות, ולא פעם הן גם מצוידות בטכנולוגיה המאפשרת טמפרטורה גבוהה יותר (ירקות ופירות נשמרים בצורה אופטימלית בטמפרטורה של כ-10 מעלות, בעוד שאת שאר המוצרים אתם רוצים לשמור בטמפרטורה של 1-4 מעלות). גם בתחום הזה יש חידושים והמצאות, למשל מקרר עם 4 דלתות (2 לקירור ו-2 להקפאה במצב רגיל, אבל גם זה ניתן לשינוי), שבו אתם יכולים להקדיש דלת אחת לירקות, פירות ומוצרים שלא זקוקים לקירור מאסיבי, ודלת אחרת למוצרי חלב, ביצים ובשר, למשל. הטמפרטורה והלחות נקבעות עבור כל דלת בנפרד.

דלת המקרר

דלת המקרר היא המקום הכי חם במקרר. המוצרים שאתם שומרים במדפיה נחשפים לאוויר חם בכל פעם שאתם פותחים את המקרר, ולכן רצוי לא לשמור בה ביצים וחלב. אז מה כן? שתייה קלה, יין, רטבים ומטבלים כמו קטשופ, חרדל ומיונז, תבלינים, ירקות מוחמצים ומשומרים בצנצנות וגם עשבי תיבול טריים עטופים בנייר מגבת.

סמסונג מקררים (צילום: יח
המקום הכי חם במקרר|צילום: יח"צ סמסונג

טיפים כלליים חשובים

כדי לשמור על האוכל במקרר בצורה אופטימלית , יש עוד כמה דברים שכדאי לעשות:

1. הכירו את המקרר שלכם ודעו איפה שמתם כל דבר, כך לא תשתהו מול המקרר בדלת פתוחה, ועל הדרך תמנעו מצב של מוצרים שנשכחים במעמקי המקרר לנצח (או עד שאתם מנקים אותו).

2. הגנו על המוצרים שעשויים להתקלקל מפני בקטריות: שמרו על טמפרטורה מתאימה של 1-4 מעלות, סגרו אוכל מבושל היטב בקופסאות והקפידו לא לשמור מאכלים מעבר לפרק הזמן המתאים להם. במקררים חדשים מסוימים קיימת טכנולוגיה חדשנית וייחודית שמשתמשת בחלקיקי כסף (מתכת שידועה ביכולות שלה למנוע היווצרות והתפתחות חיידקים ובקטריות). אם אין לכם מקרר כזה – גם השיטה של הסבתות, ששמו כפית כסף במקרר, לא תזיק.

3. התאימו את הסידור לתזונה, להרגלים ולאורח החיים שלכם. מילות המפתח הן מודולריות והתאמה אישית – מגובה המדפים וגודלם, דרך מספר המגירות ועד הקדשת דלתות שונות למוצרים שונים. לפני ארוחה משפחתית גדולה יתכן שתזדקקו ליותר תאי קירור בלחות גבוהה, לפני נסיעה לחו"ל תעדיפו יותר אפשרויות הקפאה (כן, זה אפשרי! במקררים של היום אפשר להגדיר עבור תא אם להיות מקפיא או מקרר). ככל שהמקרר מתקדם יותר – השליטה שלכם גדולה יותר.

4. אל תעמיסו יותר מדי על המקרר שלכם ושמרו על מרווח הגיוני בין המוצרים, כזה שיאפשר מעבר של אוויר וימנע התחממות של אזורים עמוסים. מקררים איכותיים היום עשויים בטכנולוגיות בידוד חדשניות שמאפשרות יותר שטח אחסון באותו גודל מקרר.

סדרת מקררי digital inverter החדשה של SAMSUNG מתגאה בטכנולוגיה חסכונית המספקת יעילות אנרגטית גבוהה ועשר שנות אחריותטכנולוגיית ה-SpaceMax מאפשרת לייצר את המקררים עם דפנות דקות יותר בלי לאבד מעוצמת הבידוד, וכך מתקבל מקרר במידות סטנדרטיות מבחוץ אך בעל נפח אחסון גדול יותר ב-20 אחוז.

ומה לגבי שמירה על איכות המזון? מקררי 4 הדלתות של SAMSUNG מתהדרים בטכנולוגיה נוספת - טכנולוגיית SilverNano, הפועלת בזכות חלקיקי כסף קטנים המפוזרים בתוך גוף המקרר ועוזרים במניעת עובש, בקטריות וחיידקים, תוך שהם מרחיקים ריחות לא נעימים. בנוסף, פונקציות הקיימות במקררים החדשים מאפשרות לנו לקבוע איזה מהתאים יהיה הקפאה ואיזה יהיה קירור, כך שניתן לשלוט בסוגי המוצרים שאנחנו מקפיאים או מפשירים, הכל למען אחסון נכון ושמירה על טריות.