חצילים מטוגנים
לכל עדה יש את מאכלי החצילים שלה, אבל חצילים מטוגנים - ככה, כמו שהם, בלי רוטב עגבניות או חומץ, בלי שום דבר בעצם - הם מאכל של כווולם. ואם כבר חצילים מטוגנים, אנחנו בעד ללכת עד הסוף ולהכין את הטופ של הטופ - החצילים המטוגנים של הקוסם. כן, יש לנו מתכון.
גרסה לעצלנים: פורסים חציל, מנגבים בנייר מגבת ומטגנים בשמן עמוק או רדוד עד הזהבה יפה. סופגים עודפי שומן בנייר מגבת.
ויש גם חצילים בתנור עם טעם של מטוגנים, שזה הכי win win.
פלאפל של הקוסם
אם כבר יום העצמאות, ואם כבר הקוסם, אי אפשר בלי מתכון טוב לפלאפל מאותו בית יוצר.
גרסה לעצלנים: פשוט לכו לקוסם, זה מה שאנחנו עושים.
וגרסה ביתית: מתכון לפלאפל של רעות זומר, שכל מה שהכנו שלה הצליח ממש.
פתיתים עם ובלי בצל
אלוהים, כמה קרבות ניטשו בסוגיה הזו - האם הדרך הנכונה לאכול פתיתים היא בנטורל או עם בצל מטוגן. כמה קרבות - ועדיין אין הכרעה. אז אנחנו לא פה כדי ליישב את המחלוקת, אלא כדי לתת לכל אחד מהצדדים את מה שהוא צריך.
>> והנה מתכון לפתיתים שתמיד תמיד יוצאים אחד אחד
גרסה לעצלנים: סליחה, אבל יותר לעצלנים מזה אין.
שקשוקה
אם אתם לא אוהבים שקשוקה אתם כנראה לא מפה, ואם אתם לא בטוחים שהשקשוקה שלכם היא הטעימה ביותר שנוצרה - יש לכם עוד לאן להשתפר במדד הישראליות. במתכון הזה, של אייל שני, יש מעט מרכיבים, אבל תסמכו עליו שלא צריך יותר.
גרסה לעצלנים: אותו הדבר, רק בלי פלפל חריף ובלי לקלף את העגבניות.
בורקס
איך אנחנו אוהבים בצק עלים, יא אללה. לא משנה מה דוחפים פנימה - כשזה יוצא מהתנור זה ריחני ומרשים ובדרך כלל גם טעים רצח, כמו שרק פחמימות ריקות עם שומן צמחי יכולות להיות.
גרסה לעצלנים: לא מתעסקים עם הבצק, לא מתעסקים עם המלית: קונים בצק עלים חתוך לריבועים, מניחים במרכז כל ריבוע תערובת של גבינות שיש בבית, סוגרים למשולשים, מורחים ביצה ושולחים לתנור.
גרסה משפחתית, שהיא עוד סוג של גרסה לעצלנים: מכינים בורקס אחד ענק בתבנית, ואז חותכים לריבועים.
>> זה הבורקס המשפחתי של קרן אגם
>> וזה הבורקס המשפחתי של רון יוחננוב
>> והנה בורקס משפחתי בשרי
חומוס
אנחנו יודעים שחומוס הוא המאכל הישראלי מכולם, אבל דוגרי, ובבקשה לא לסקול אותנו באבנים - לא כזה כיף להכין חומוס בבית. כלומר ברור שזה כיף, זה פשוט אף פעם לא יוצא כמו בחומוסייה, הטעמים אף פעם לא באמת מאוזנים ובלאו הכי אחרי יום כבר צריך לזרוק אותו לפח. אבל אנחנו ישראלים גאים, ולכן אנחנו לא מוותרים על מתכון לחומוס - בטח מאז שהשגנו את זה של עז תלם, שהוא הטוב ביותר שיצא לנו לנסות (ויצא).
גרסה לעצלנים: קונים גרגירי חומוס מושרים ומבושלים שנמכרים במרכולים בוואקום, וממשיכים משם (לא נעים לומר, אבל זה יוצא אפילו יותר טעים ככה).
מתכוני "ארוחה בסיר אחד"
זה לא שאין לנו כבוד לאוכל שלנו, יש לנו בטונות, אבל גם יש לנו משרה לתחזק, ילדים שצריך להעסיק איכשהו ובאופן כללי חיים שלא משאירים הרבה פנאי לשום דבר, ובטח שלא למלא חצילונים או ללטף ניוקי אחד אחד. אז מה עושים? דוחפים לסיר חלבון, פחמימה וירקות ביחד, ומקבלים ארוחה דשנה ויפה במינימום של המינימום של עבודה. יש לנו המון, אבל המון מתכונים כאלה.
גרסה לעצלנים: די נו.
עוגת שוקולית
כשאתה ישראלי, הנוכחות של שוקולד בעוגות שוקולד הופכת לרשות בלבד, כי באמת, מה רע בקקאו? עוגת השוקולית הזו היא פשוט עוגת יום ההולדת המושלמת, ולא משנה כמה אנחנו מנסים לגוון אותה לאורך השנים - בסוף אנחנו תמיד חוזרים לאותו המתכון.
גרסה לעצלנים: אם אתם באמת חסרי תקנה, במקום ציפוי פזרו אבקת סוכר.
מגולגלות תמרים
זוכרים את בצק שק"ם המפורסם - שמנת-קמח-מרגרינה? אז היום תודה לאל הוא כבר משודרג עם שלל עידונים ושינויים, ובדרך כלל לא תמצאו בו מרגרינה - אבל העיקרון אותו עיקרון. את הבצק הזה ממלאים בממרח תמרים ואגוזים קצוצים - ומקבלים רולדות מבוקעות (אין מה לעשות, זה חלק מהחן שלהן) שכל בית צריך בצנצנת על השיש.
גרסה לעצלנים: חוזרים לבצק השק"ם המקורי, מוטב עם חמאה במקום מרגרינה.
גרסה למשקיענים (אבל רק טיפ טיפה): עוגיות בצק פריך מגולגלות של קרן אגם.
ובונוס: צ'יפס של פלאפליות
הצ'יפס הכי ישראלי שיש בכלל פרוס לעיגולים ולא למקלות, ומתהדר בציפוי דקיק ומתובל שמתנפח בטיגון. טעים יותר מזה אין.
>> מתכון: צ'יפס מתנפח של פלאפליות
גרסה לעצלנים: להיות סופר נחמדים לאיש מהפלאפל, שימכור לכם את הצ'יפס בנפרד.