פלפלים וירקות בשוק (צילום: Bruce Block, Istock)
הפלפלים האלה נאים בעיניכם? תכף תדעו|צילום: Bruce Block, Istock

ירקות

מלפפון
החבר הכי פופולרי (לפחות בארץ) ממשפחת הדלועיים צריך להיות בצבע ירוק כהה, נוקשה למגע, בלי אזורים רכים. עדיף לבחור מלפפונים בגודל בינוני ומטה, מכיוון שמלפפונים גדולים מדי נוטים להיות בעלי טעם מימי. עדות למלפפון ממש טרי היא שאריות של פרח – אם אתם מאתרים עלים בצבע צהוב, הרי שרק לאחרונה המלפפון נפרד מן הצמח ולכן נמצא בשיא טעמו ומרקמו.

עגבנייה
את נסיכת המטבח בוחרים כשהיא בצבע אדום בוהק, נוקשה יחסית למגע ובעלת ריח אדמתי. לא חייבים לקחת עגבניות שבאות על האשכול. אם אתם קונים את העגבניות ורוצים להשתמש בהן לאחר מספר ימים, עדיף לבחור כאלו שאינן בצבע אדום מלא, ולתת להן להבשיל בטמפרטורת החדר. כל עוד העגבנייה אינה בשלה לחלוטין, מומלץ בחום שלא לאחסן אותה במקרר.

המווווון אוכל טעים מחכה לכם בפייסבוק שלנו 

פלפל
הפלפל המושלם (בין אם הוא אדום, ירוק, צהוב או כתום) יהיה קשיח ולא אלסטי. כשאתם מחליטים אילו פלפלים להכניס לעגלה, הקפידו להימנע מפלפלים עם פגיעות בשטח הפנים או עיוותים כלשהם –מכיוון שלאלו חיי מדף קצרים יותר.

קישואים
למרות שלקישוא עשרות זנים, שנבדלים זה מזה בגודל ובצבע (ירוק בהיר של הקישוא הרגיל לעומת ירוק כהה של הזוקיני האיטלקי), אותם כללים חלים על בחירתם. קישוא צריך להיות חלק, מוצק מאוד ונטול פגמים. קישואים גדולים יותר יתאימו להכנת מרקים, בזמן שהקטנים אידיאלים למוקפצים וסלטים.

עוד באוכל טוב:

 

חצילים

החציל האידיאלי ירגיש קל יחסית לגודלו, וזוהי אינדיקציה לכך שהוא מכיל פחות זרעים ומים ויותר בשר. גוון החציל צריך להיות שחור ולא אדמדם סגול, ועורו צריך להיות מתוח ובוהק.

חסה
עלי החסה, על שלל זניה (ערבית, אייסברג, עגולה, צבעונית), צריכים להיות פריכים ורעננים לכל האורך. אם העלים נראים נפולים ונבולים, ותרו עליה. כלל זה נכון גם לגבי בחירת מנגולד.

סלק
למרות שלסלקים חיי מדף ארוכים, עדיין ישנם מספר כללים לרכישתם. ראשית, הסלק צריך להיות מוצק לחלוטין למגע ועליו להיראות מתוח ולא מידלדל. הסלק צריך להיות מנוקה ככל הניתן מגבעולים (אלו צומחים לעלים לאחר זמן מה ומקטינים את שורש הסלק) ולהיות בצבע סגול כולו, ללא אזורים שחורים.

לקניית פירות וירקות במושבניק

עוגת בננה הפוכה - הבננות בתבנית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
באיזה צבע צריכה להיות הקליפה של הבננות?|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פירות

בננות
חייבים להגיד את זה: הבננות שמוכרים לכם בסופר אינן מוכנות לאכילה. ככל שהבננה מתקרבת לבשלות האופטימלית שלה, כך קליפתה משחירה והיא נהיית פחות ופחות מושכת לעין (ולכן לא תמוקם על המדפים), אבל הטעם מפצה על כך. חשוב לבחון את אשכול הבננות טרם הבחירה, ולוודא שאין בו חבלות או פגיעות.

מלון
כשבוחרים מלון חשוב לסרוק את קליפתו מכל הכיוונים, ולוודא שאין בה חבלות או פגיעות. מלונים פצועים מתקלקלים הרבה יותר מהר. המלון צריך להיות קשה למגע, בלי אזורים רכים.

אפרסק ונקטרינה
בהנחה שאתם לא הולכים לאכול אותם באותו יום, חשוב לבחור אפרסקים ונקטרינות בעודם קשים, ולתת להם להבשיל בבית (בקערה מחוץ למקרר) בקצב שלהם. בתהליך ההבשלה דופנות התאים מתרככות, מה שהופך את הסוכר שבפרי ליותר מורגש על הלשון.

אננס
ישנן שתי אינדיקציות לאננס מושלם: ראשית, הריח שלו חזק ומתקתק (בקיצור, אל תהססו להסניף), שנית, העלים העליונים שלו מתנתקים במשיכה קלה. כמו במקרה של המלון, חשוב לסרוק היטב את שטח האננס, ולהימנע מפירות עם אזורים חבוטים או פצועים.

ענבים
הענבים, שזה עתה החלו לבצבץ בשווקים, אידיאליים לרכישה כאשר האשכול שלהם ירוק לחלוטין. חשוב להציץ גם בתחתית הסלסלה ולוודא שגם האשכולות בתחתית ירוקים. כמו כן, הפירות צריכים להיראות חלקים ובוהקים, ללא סימנים לצימוק. אל תתביישו לדגום ענב אחד, כדי לוודא שהענבים ברמת המתיקות והחמיצות שאתם אוהבים.

לבלוג של עז תלם

>> בחנו את עצמכם: האם אתם יודעים איך הירקות שלכם גדלים?

>> לא חשוב איפה הם גדלים, פירות וירקות קונים באתר מושבניק