בחודש האחרון בא לנו פשוט להפוך לארטיק, ולעבור להתגורר במקום הקסום הזה שנקרא המקפיא. בחלומותינו אנחנו ארטיק שווה כזה עם ציפוי שוקולד עשיר וגלידה איכותית, בדיוק כמו שמתאים לנו, אבל מסתבר שבעוד אנחנו חולמים - יש כאלה שגם עושים: צלם האוכל בני גם זו לטובה העביר את החודשים האחרונים במחשבה, יצירה וצילום של ארטיקים בשלל ציפויים יצירתיים, חלקם אכילים וחלקם פחות, חלקם מעוררי תיאבון וחלקם מעוררי מחשבה - אבל כולם עשויים בצורה מדויקת ומרשימה, וביחד יוצרים גלריה מרהיבה על מקל.
הרעיון לפרויקט הקריר נולד כשגם זו לטובה נתקל בצילום של חטיף גרנולה אותו זיהה בטעות כארטיק בשר. גם אחרי שהבין את הטעות, הרעיון המשיך להתרוצץ במוחו. "למדתי במקצוע שלי כצלם מזון שלא כל טעות שאני עושה - אני צריך לשכוח ממנה. אמרתי לעצמי שארטיק מבשר טחון זה דווקא ממש מגניב מבחינה ויזואלית, למרות שלגבי הטעם אני בספק, והחלטתי ברגע אחד, שאני רוצה לעשות צילום של ארטיק כזה".
מרגע שהחליט - עוד ועוד רעיונות לארטיקים צצו במוחו והפרויקט יצא לדרך. "קניתי תבנית סיליקון ליצירת ארטיקים, ואיתה הכנתי תבניות מגבס בצורה של מגנום ועם מקל של מגנום", הוא מספר. "לקח לי בערך חודש לחשוב על רעיונות מקוריים, מוזרים, מעניינים ואפילו מעוררי תיאבון, וכמובן על איך בכלל אני יכול ליצור גלידות כאלו".
תהליך העבודה כלל פירוק, הרכבה, הדבקה, ניסיונות עם חומרי גלם שונים - עבודת נמלים על כל ארטיק ובסופה - הצילום כמובן. את העבודה עצמה, שארכה כשלושה חודשים וכללה כמה ימי צילום, ניתן לראות בסרטון. "הפרויקט הזה לימד אותי עד כמה יצירתיות משמעותית בצילום מזון, וגרם לי להבין עד כמה מספק הוא תהליך של יצירה, שאותה אני חווה מדי יום במקצועי כצלם", הוא מסכם.
אז איזה ארטיק הייתם שמחים למצוא במקרר שלכם?