למרות שנהוג לחשוב שאבקת אפייה היא משהו שנשמר שנים בארון מאחר שאין בו שום דבר שיכול להתקלקל, זה לא בהכרח נכון. אחסון לא נכון, אריזות פתוחות ופשוט יושן של המוצר גורמים לאבקה לאבד מיכולת ההתפחה שלה, מה שיכול להרוס כל עוגה בחושה תמימה שהכנסתם לתנור.
האתר Chow מציע דרך מעולה לבדוק את אבקת האפייה שלכם: הכניסו רבע כפית אבקת אפייה לתוך כלי עם מים חמים מאוד או רותחים. אם היא מבעבעת מיד - היא עדיין טובה, אם היא לא מבעבעת, או מבעבעת ממש מעט - זרקו אותה לפח. אז אם יש לכם אבקת אפייה ישנה נושנה בארון שאתם לא בטוחים אם היא עדיין טובה - ערכו את הבדיקה, ותימנעו מפדיחת אפייה מיותרת.
גם לכם יצאה עוגה דחוסה בגלל אבקת אפייה מקולקלת? שתפו את הטיפ