כרובית מוקרמת

אין כמו מנת אייטיז טובה כשבחוץ הטמפרטורות צונחות, לא ככה? תתנשאו כמה שתרצו, אבל המנה הזאת תהיה הראשונה להתחסל בארוחת הערב שלכם, באחריות.

מתכון: כרובית מוקרמת

סטייק כרובית פיצה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
זאת תוספת הירק שלנו להיום, תודה|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

סטייק כרובית פיצה

בשנים האחרונות כולנו גילינו את חדוות הכרובית הצלויה בתנור, אבל רון יוחננוב, כהרגלו, לקח את זה שלב אחד קדימה: את הכרובית הצלויה הוא הופך למצע לפיצה. במילים אחרות: ככה מכינים פיצה מושחתת שבאמת אפשר להגיד עליה שהיא בסך הכל מנת ירק.

מתכון: סטייק כרובית פיצה

כרובית אפויה בטחינה (צילום: טליה הדר , אשת סטייל)
כרובית בטחינה (עוד משלב האפייה!)|צילום: טליה הדר , אשת סטייל

כרובית אפויה בטחינה

עוד שדרוג לכרובית הרגילה בתנור - והפעם כזה שנותן לה ניחוח של סינייה, רק בלי כל הכובד. 

מתכון: כרובית אפויה בטחינה

מעדיפים את הכרובית המטוגנת הרגילה, שמוגשת עם טחינה במסעדות מזרחיות? גם את זה יש: מתכון: כרובית מטוגנת בטחינה

מאפה כרובית וירקות שורש (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
מאפה כרובית וירקות שורש. חתיכת מנה|צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל


מאפה כרובית וירקות שורש

המאפה הזה כבר לוקח את הכרובית בתנור והופך אותה למנה מנה, ולא רק נשנוש שבדרך כלל מתחסל עוד בטרם הגיע לשולחן. עם תוספת של גזר, שורש סלרי, לימון וחמאה (וכמובן פירורי פנקו, כי מה זאת אומרת בלי) - אנחנו כבר מוכנים לקרוא לזה ארוחה.

מתכון: מאפה כרובית וירקות שורש

כרובית ביוגורט (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
נסיכה. כרובית ביוגורט וזעתר|צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

כרובית ביוגורט וזעתר

את המנה שזכתה לכינוי כרובית אייל שני אתם בטוח מכירים. כאן היא משתדרגת עם שתי תוספות זעירות, שעושות הבדל משמעותי. תראו איזו נסיכה!

מתכון: כרובית ביוגורט וזעתר

כרובית בציפוי חרדל (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
אייל שני לילדים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

כרובית שלמה אפויה בציפוי פריך 

אחרונה במשפחת כרוביות-אייל-שני להפעם, והפעם גרסה שילדים נוטים להעדיף, שיש בה גם חרדל, תבלינים ופירורי לחם פריכים.

מתכון: כרובית אפויה בציפוי פריך

לביבות כרובית מטריפות (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב)
לביבות כרובית. טוחנים, מטגנים|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב

 

לביבות כרובית

בגזרת לביבות הכרובית יש לנו שני פייבוריטים בולטים. הראשון הוא המתכון הזה, של רותם ליברזון, שעלה אצלנו בחנוכה ושבה לנו את הלב (גם בגלל הטעם וגם כי איזה כיף זה לטחון את כל המצרכים במעבד מזון, בלי אידוי מקדים ובלי כלום).

מתכון: לביבות כרובית של רותם ליברזון

קציצות כרובית ב-3 מרכיבים - במחבת (צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב)
עם המלח זה שלושה מרכיבים!|צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב

לביבות כרובית ב-3 מרכיבים

וזה הפייבוריט השני שלנו - שאומנם מצריך אידוי מקדים של הכרובית, אבל לא מצריך כמעט שום דבר אחר. כרובית, קמח חומוס, שמן לטיגון, סלמאת (טוב נהיה כנים איתכם, גם מלח יש שם).

מתכון: לביבות כרובית ב-3 מרכיבים

קציצות עדשים כתומות וכרובית (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
תפסיקו לשקר לעצמכם ותאכלו לפחות חצי בריא|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

קציצות עדשים כתומות וכרובית

אמרנו שני פייבוריטים? התכוונו שלושה. אבל אנחנו מזהירים - כאן כבר יש קצת יותר עבודה. מתכון של הבלוג לא על החסה לבדה.

מתכון: קציצות עדשים וכרובית

מקלובה כרובית (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
לחפור עם הכף ישר לתוך הסיר. או לסדר יפה על צלחת|צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

מקלובה כרובית

במקלובה הזאת אין בשר, אבל יש בה כרובית. המון כרובית. מספיק כרובית כדי לגרום לכם להרגיש כאילו אתם לועסים בשר. היא יפה כמו עוגה, טעימה להפליא והכי בריאה שיש. אנחנו באופן אישי היינו לוקחים כף גדולה וחופרים בה ככה, ישר מתוך הסיר, אבל אתם יכולים גם לסדר אותה יפה על צלחת הגשה. אם עד כדי כך חשוב לכם. 

מתכון: מקלובה כרובית

פופקורן כרובית

זה אולי נראה לכם כמו חיקוי זול ובריא עד מיאוס של הדבר האמיתי, אבל לעולם אל תמעיטו בכוחו הממכר של פופקורן כרובית. בהתחלה תגידו לעצמכם: נו טוב, בסך הכל פרחי כרובים אפויים בתנור, כמה טוב זה כבר יכול להיות. אבל מבלי שתשימו לב - הופ, חיסלתם כרובית שלמה. בעצם, מה זה משנה? תחסלו גם שתיים. אומרים שזה בריא. 

מתכון: פופקורן כרובית

פופקורן כרובית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
התמכרות בריאה. פופקורן כרובית|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

כרובית ממולאת

אתם תקראו לזה מפרום כרובית, אנחנו נקרא לזה כרובית ממולאת, והאמת - זה ממש לא משנה איך קוראים לזה, העיקר שמכינים את זה. אחד המאכלים האהובים עלינו הוא כרובית ממולאת בבשר ומבושלת ברוטב עגבניות. זו מנה שהיא ארוחה שלמה, שמוכיחה שוב שכרובית היא גיבורת העל של הירקות. פשוט אפשר להכין ממנה הכל. 

מתכון: כרובית ממולאת

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה

יש כרובית מטוגנת ויש מטבוחה, ואנחנו לא מכירים הרבה אנשים שלא אוהבים את שתיהן. אז למה לא לאחד אותן? זו יכולה להיות תוספת מקורית לארוחת שישי, או סתם ארוחת ערב קלילה בפני עצמה. אז הנה, הרווחתם שני מתכונים במכה. ועוד של אבי לוי.

מתכון: כרובית מטוגנת עם מטבוחה

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
לאחד שני מתכונים אהובים. כרובית במטבוחה|צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

פיצה עם בסיס כרובית

אתם רגישים לגלוטן, לא אוכלים חמץ בפסח, סלואו פודיסטים קיצוניים או כל דבר אחר שגורם לכם להרחיק מעליכם את מתנת המהפכה החקלאית לאדם - הלחם? אז זה בשבילכם. יודעים מה, גם אם אתם אוהבים לחם זה בשבילכם. בסיס כרובית לפיצה שמחליף את הבצק הרגיל הוא טרנד קולינרי שכבר מחזיק שנים, ואם לא תנסו לעולם לא תבינו למה. אנחנו מוכנים בכל זאת לגלות לכם את התשובה - זה פשוט ממש טעים.

מתכון: פיצה עם בסיס כרובית

פיצה כרובית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
אחד הטרנדים הקולינריים החמים. פיצה כרובית|צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים

הוא צבעוני. הוא טעים. הוא בריא. הוא משביע. יש לו מרקם מדהים. מה למען השם אפשר עוד לבקש מסלט? 

מתכון: סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים

סלט כרובית, בצל וארוגולה (צילום: קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים)
סלט כרובית חם (גם הבצל מקבל צלייה)|צילום: קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים

סלט כרובית, בצל וארוגולה

והנה עוד אחד, דומה ושונה, שאנחנו אוהבים להוסיף לארוחות השבת שלנו על תקן סלט מבושל.

מתכון: סלט כרובית, בצל וארוגולה

מרק כרובית (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מרק כרובית. מתכון של נסיך הכרובית עז תלם|צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

מרק כרובית מנצח

אנחנו יודעים שמרק כרובית נשמע כמו משהו חלבי, חמאתי ושמן בטירוף. אז לא המרק הזה. יש בו ארבעה מרכיבים בלבד: כרובית, מלח, שמן זית ומים. והו, כמה שזה טעים. בדיוק כמו שמרק כרובית צריך להיות.

מתכון: מרק כרובית

בתיאבון!