מצרכים:
תחתית
- 100 גרם חמאה מומסת (30-20 שניות במיקרוגל)
- 200 גרם פתי בר
- קורט מלח
- קורט סוכר
תערובת גבינה
- 3 ביצים M
- 675 גרם גבינת שמנת 30%
- 225 גרם סוכר
- 240 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- 240 גרם שמנת מתוקה
ציפוי שמנת
- 330 גרם שמנת חמוצה 15%
- 30 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מדליקים תנור על 130 מעלות (טורבו).
- מניחים במעבד מזון מלח, סוכר ופתי בר וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גס. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת וטוחנים ב 3-2 פולסים נוספים.
- מתיזים שמן על חלקו הפנימי של רינג בקוטר 24 ס"מ (גובה 5 ס"מ) ומניחים על גבי נייר אפייה. משטחים את הבצק בתוך הרינג לעובי ½ עד 1 ס"מ.
- בקערה טורפים גבינה, סוכר וביצים למסה חלקה.
- בקערה נוספת שמים שוקולד לבן ושמנת, ממיסים במיקרוגל 30 שניות עד דקה אחת ליצירת נוזל חלק.
- מערבבים יחד את תכולת שתי הקערות ויוצקים לתוך הרינג.
- מניחים במרכז התנור ואופים בסה"כ בין 70-60 דקות. (הערה: אם לאחר 40 דקות נראה התרוממות בצדדים, יש לפתוח את דלת התנור (או לכבות) לכמה דקות כדי שירדו בחזרה (5 דקות), ואז להמשיך לאפות).
- העוגה מוכנה כאשר היא יציבה אך עדיין מעט נוזלית במרכז. אין להמשיך לאפות!
- מוציאים את העוגה ומאפשרים לה להצטנן מספר דקות. מגבירים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.
- טורפים יחד שמנת חמוצה ואבקת סוכר, יוצקים למרכז העוגה ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים ומקררים ל24 שעות לפני ההגשה (מינימום 4-5 שעות).
- מגישים עם ריבת חלב (מזלפים מעל העוגה או מגישים ליד).
מתכון לריבת חלב
מצרכים ריבת חלב:
- גולות לכיסוי תחתית הסיר
- 2 ליטר חלב
- 1 + ¼ כוסות סוכר
- 1 מקל וניל חצוי
- כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מסדרים גולות בשכבה אחידה. שופכים פנימה חלב, סוכר ומקל וניל. מביאים לרתיחה מבלי שיגלוש. מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד לסמיכות הרצוייה. מקררים.
הגולות מורידות את הצורך לעירבוב מתמיד ומונעות שריפה של הריבה.
מתכונים: השפים אודי ברקן ואושר אידלמן
לעוד מתכונים מעולים, כנסו לאתר של פאם