בשביל להגיע למנה המושלמת יצאו עבס וגפן לבירת לוב בישראל, נתניה, בכדי להכין טבחה בסלק עם הגברת הראשונה של התאטרון הלובי, יהודית אנושי. לאחר מכן הגיעו השניים למומחה הבוריטו הגדול, אנדרס ויטרון ואיתו הכינו טורטייה מקסיקנית טרייה ולמדו את רזי גלגול הבוריטו.

טבוחיטו – בוריטו טריפוליטאי (צילום: עמרי ברזילי, טעם גן עדן עם עבס וגפן)
טבוחיטו – בוריטו טריפוליטאי|צילום: עמרי ברזילי, טעם גן עדן עם עבס וגפן

מתכון לטבחה בסלק של יהודית אנושי

טבחה בסלק היא היהלום שבכתר של המטבח הלובי. הסוד טמון בעלי המנגולד. רק בישול נכון שלהם יביא לטעם המושלם. הקוקלה היא הפינוק של הטריפוליטאים. מדובר בקציצת סולת ושומן טעימה להפליא ומטעמי קלוריות יש כאלו שיוותרו עליה. אומרים שטריפוליטאים אמיתיים לא יוותרו עליה לעולם.

חומרים לטבחה (ל-6 אנשים):
2 חבילות מנגולד (משתמשים בעלים בלבד - לאחר שנשטפו היטב ואז יובשו)
2 בצלים גדולים קצוצים
350-400 גרם שעועית לבנה קטנה שהושרתה במים במשך לילה.
חצי כוס שמן קנולה 
חצי חבילה כוסברה קצוצה
7 שיני שום שלמות
6 חתיכות יפות של בשר צוואר שומני שהורתח כ-5 דקות ונשטף
קורט בהרט (חררת')
קורט כורכום
4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים.

מצרכים להכנת קוקלה:
3 ביצים
מעט שומן לב (או כף שמן)
חצי כוס סולת
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
פפריקה
בהרט

אופן הכנה:

1. מכינים את מחית הסלק/מנגולד: מטגנים את עלי המנגולד בשמן. מקפידים לערבב כדי שלא יישרפו, עד שהעלים הופכים למעין מחית שחורה. במצב הזה מומלץ לטחון את המחית עם בלנדר כדי לקבל מרקם אחיד.

2. מכינים את הטבחה: מטגנים בשמן בצל קצוץ, שעועית, כוסברה, כף עד כף וחצי מחית מנגולד ושיני שום. מוסיפים את הבשר.

3. מוסיפים לסיר 3-4 כוסות מים, כך שיכסו את המצרכים שבסיר ומוסיפים תבלינים. בשלב זה מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים לשעה וחצי של בישול איטי.חשוב לבדוק מדי פעם מה מצב המים ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך (להשתדל שלא לערבב).

4. בינתיים מכינים את הקוקלות: מערבבים את כל המרכיבים בתוך קערה ומכינים ממנה קציצות.

5. לאחר שעה וחצי של בישול פותחים את סיר הטבחה, ומוסיפים את הקוקלות ותפוחי האדמה לתבשיל. מוסיפים מלח, פלפל שחור לפי הטעם וקורט כורכום.מבשלים כחצי שעה נוספת, או שמשאירים על אש קטנה עד שמגיעים למרקם הטבחה האהוב עליכם.

6. רגע לפני שהתבשיל מוכן, נשאר רק להוסיף קורט בהרט מלמעלה, לתת לו לנוח עם הטבחה כמה דקות -   וקיבלתם טבחה בסלק.

* רוצים להכין עכשיו בוריטו טריפוליטאי? לוקחים טורטייה גדולה, מורחים צ'ירשי, מסדרים מעל יפה אורז לבן, טבחה בסלק, סלט עגבניות שרי עם פלפל חריף ירוק, פטרוזיליה וכוסברה. מגלגלים הכל כמו בסרטון, חותכים באמצע וזוללים.

תודה מיוחדת ליהודית אנושי ואנדרס ויטרון

טבחה מוכנה (צילום: עמרי ברזילי, טעם גן עדן עם עבס וגפן)
טבחה מוכנה|צילום: עמרי ברזילי, טעם גן עדן עם עבס וגפן
טעם גן עדן: טבוחיטו – בוריטו טריפוליטאי (צילום: עמרי ברזילי, טעם גן עדן עם עבס וגפן)
טעם גן עדן: טבוחיטו – בוריטו טריפוליטאי|צילום: עמרי ברזילי, טעם גן עדן עם עבס וגפן



יוצר ומפיק ראשי: עומר בן סימון | מפיק שותף: עומר גפן | כתיבה: עומר בן סימון | במאים: עומר בן סימון ועומר גפן | הפקה: זהר נבו | צילום וצבע: עמרי ברזילי | עריכה: אמיר ג'ורג'י | הפקת השלמות: יונתן סימלגור | עריכה מוזיקלית ועיצוב גרפי: עומר גפן | הקלטה ומיקס סאונד: עמרי מורל | תאורה: רותם פדידה וגלעד בלייכר | ע. תאורה: אודיה אדווה עוגן | בתפקיד המאפיונר: עמר שיינפלד | בתפקיד עצמו: גיא גפן | תודות נוספות: מיכל גפן, אלה בוסק, פבל איידלמן ועדי דרוקר | שיר "טבוחיטו חם": מילים - עומר גפן;  שירה – גפן ועבס; הפקה - עמרי מורל ועומר גפן; הקלטה ומיקס – עמרי מורל | תודה למפעל הפיס על התמיכה