הראשונים בכל שבלולייה שמכבדת את עצמה: שבלולי פיצה שאומנם לא מכינים ב-5 דקות (כן כן, אנחנו מצפים מכם להכין בצק שמרים פה) - אבל בתמורה יזכו אתכם בהילת כבוד שהשבלולים הקנויים יכולים רק לחלום עליה. למתכון: שבלולי פיצה שמרים
והנה אחד לאלה שרוצים להכין שבלולי פיצה אבל ממש לא מתכוונים להקדיש לזה חצי יום. למתכון: שבלולי פיצה מהירים

והנה עוד אחד מהקלאסיים, שהוא יותר ממשפחת הבורקס: שבלול פילו אחד גדול, שבתוכו תערובת גבינות נחמדה שמכינים ממש שיש בבית. למתכון: שבלול פילו במילוי גבינות

חפצים במשהו מתוק דווקא? את שבלולי הקינמון האלה מתקתקים מ-4 מרכיבים. למתכון: שבלולי קינמון פריכים

ואם כבר יש לכם בצק עלים במקרר, הנה שבלולים מלוחים מצוינים ששווה לתקתק עם השאריות. למתכון: שבלולי בצק עלים מלוחים

מכינים בצק רגיל, מכינים בצק עם אבקה להכנת שוקו, מגלגלים אותם ביחד והופ - תראו איזה יופי יוצא. למתכון: עוגיות שבלול בשחור-לבן

עד כאן התקתוקים. עכשיו אנחנו מפנים את הבמה לשבלולי השמרים המתוקים, שמגיעים בשלל טעמים שאחד מהם יותר מגרה מהשני, בתבנית או בבודדים. דורשים השקעה אבל מחזירים אהבה.



ושניים אחרונים: לחמים משובללים, אחד במילוי של תרד (מתכון של ארז קומרובסקי, לא סתם) והשני במלית פטריות. שבת שלום.

