אבל לא סתם דייסה, אלא משודרגת, צבעונית, עם תוספות מעניינות ובשילוב טעמים מיוחדים. אמנם השפית עמית דונסקוי עדיין לא סבתא, אבל הדייסות שלה הן פינוק כיפי בימים קרירים, וגם סתם כשמתחשק קינוח זמין, מהיר וביתי. נוסטלגיה מתוקה
עמית דונסקוי | דרך האוכל | פורסם 14:37 18.04.13
דייסת טפיוקה עם פירות יער. שימו לב, צריך להשרות את הטפיוקה|צילום: כפיר חרבי, דרך האוכל
דייסת טפיוקה עם פירות יער
זמן הכנה: 40 דקות זמן השריה: 60 דקות רמת קושי: קל כשר חלבי
מבשלים את כל החומרים במשך 20 דקות עד קבלת ריבה סמיכה.
דייסת הטפיוקה:
1. משרים את גרגירי הטפיוקה ב-2 כוסות מים במשך שעה ומסננים.
2 .מניחים בסיר את גרגירי הטפיוקה, החלב, המים, חלב הקוקוס והסוכר ומבשלים על אש נמוכה במשך 15-10 דקות עד שגרגירי הטפיוקה שקופים. מערבבים בעדינות ונזהרים לא לחרוך את תחתית הסיר. אם הדייסה סמיכה וצמיגית אפשר להוסיף מעט נוזלים.
3. מגישים חם או קר עם ריבת פירות היער.
דייסת קורנפלור שוקולד-תפוז
זמן הכנה: 15 דקות רמת קושי: קל כשר חלבי
החומרים (4 מנות): לדייסה: 3 כוסות חלב 1 כוס מים 6 כפות סוכר 2 כפות אבקת קקאו (שומרים מעט לקישוט) 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס מים 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (שומרים מעט לקישוט) 1 כפית קליפת תפוז, מגוררת
דייסת קורנפלור שוקולד-תפוז. פינוק מושלם|צילום: כפיר חרבי, דרך האוכל
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר את החלב, המים, הסוכר ואבקת הקקאו.
2. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים במטרפה עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים. כשהנוזלים בסיר רותחים מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים ללא הפסקה. מבשלים במשך 5 דקות עד הסמכת הדייסה, מוסיפים את קוביות השוקולד ואת קליפת התפוז המגוררת ומערבבים עד המסת השוקולד.
3. מגישים חם בספלים גדולים וזורים מעל אבקת קקאו ושוקולד מריר מגורר.
* אפשר להוסיף לדייסה 1 כף ליקר תפוזים משובח לשדרוג.
לדייסה: ½2 כוסות חלב (או מים) 2 כוסות מים 3 כפות סוכר חום 3 כפות סוכר לבן קורט מלח 1 כוס שיבולת שועל קורט קינמון מעט קוקוס (לא חובה)
דייסת קוואקר עם בננות וקרמל. שדרוג פסיכי ללדייסה הרגילה|צילום: כפיר חרבי, דרך האוכל
אופן ההכנה:
הבננות:
ממסים את הסוכר בסיר כבד עד קבלת קרמל זהוב. מוסיפים את הקינמון והבננות המיובשות ומכבים מיד את האש. מערבבים היטב עד שכל הבננות מצופות בקרמל.
הדייסה:
1. מרתיחים בסיר את החלב, המים, שני סוגי הסוכר והמלח. מוסיפים את שיבולת השועל ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות. מוסיפים את הקינמון ומערבבים כל הזמן עד קבלת דייסה סמיכה.
2. יוצקים את הדייסה לספלים או לקערות, מניחים מעל את הבננות המקורמלות ומעט מהקרמל המומס ומגישים חם. אפשר להוסיף מעט קוקוס.
דייסת קוסקוס מתקתקה. אילו ניחוחות, אלוהים|צילום: כפיר חרבי, דרך האוכל
אופן ההכנה:
הפירות המיובשים:
ממסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפירות המיובשים, הדבש, הקינמון, הציפורן ואבקת הג'ינג'ר ומערבבים בעדינות על אש נמוכה במשך 5 דקות. מכבים ומוסיפים את השקדים והאגוזים. מניחים בצד לצינון.
הדייסה
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן, אך מוסיפים חמאה במקום שמן ורק קורט של מלח.
3. מוסיפים לסיר את הקוסקוס המבושל ומערבבים על אש נמוכה במשך 8 דקות עד הסמכת הדייסה וספיגת הנוזלים. מכבים ומוציאים את מקל הקינמון ומקל הווניל.
4. יוצקים את הדייסה לספלים, מניחים מעל כל ספל כף גדושה מתבשיל הפירות המיובשים ומגישים חם.
דייסת סולת וניל עם ריבת תות שדה ביתית
זמן הכנה: 90 דקות רמת קושי: קל כשר חלבי
ריבת תות שדה היא חובה בכל בית, ומומלץ להכינה ברגע שבו יורדים מעט מחירי התות. זוהי ריבה שמעבירה כל כאב במתיקות וחמיצות מושלמת. כשמשלבים בינה ובין דייסה חמה ועשירה ההנאה כפולה ומובטחת.
החומרים (4 מנות): לריבת תות שדה: 1 ק"ג תות שדה נקי 3 כוסות סוכר 1 לימון, סחוט (לשמור את הקליפה)
דייסת סולת וניל עם ריבת תות שדה. עוד לא הכנתם ריבת תות? למה אתם מחכים?|צילום: כפיר חרבי, דרך האוכל
אופן ההכנה:
ריבת תות השדה:
מבשלים בסיר גדול על אש קטנה את תות השדה, הסוכר ומיץ הלימון במשך שעה. מוסיפים את קליפת הלימון ומבשלים במשך 30 דקות נוספות. מכבים, מוציאים את קליפת הלימון ומעבירים את הריבה לכלי סגור. אפשר לשמור את הריבה במקרר במשך 3 חודשים.
הדייסה:
1. מבשלים בסיר את החלב, המים וחצי מקל הווניל במשך 2 דקות.
2. מוסיפים את הסוכר, המלח והסולת, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות עד הסמכה. מוסיפים את החמאה ומערבבים. אם הדייסה סמיכה מדי אפשר להוסיף נוזלים.
3. יוצקים את הדייסה לספלים או לקערות ומניחים מעל כל מנה כף של ריבת תות ומגישים.
דייסת אורז מתוק עם שוקולד. הכי הכי שווה|צילום: כפיר חרבי, דרך האוכל
דייסת אורז מתוק עם שוקולד
זמן הכנה: 60 דקות רמת קושי: קל כשר חלבי
מכל הדייסות, זו אהובה עליי במיוחד. אורז מתוק הוא מאכל חובה בתאילנד, שם אוכלים אותו דווקא בימים חמים, עם גלידה. אפשר להכין את דייסת האורז בגרסה אסייתית עם חלב קוקוס (ראו הסבר), ואפשר לדבוק בסגנון הסבתות הקלאסי עם חלב פשוט. שתי הגרסאות נפלאות.
2. מוסיפים לסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והמלח ומבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים מים במידת הצורך (אני אוהבת את הדייסה דלילה ולכן מוסיפה לה תמיד עוד מים).
3. ממסים את השוקולד והחמאה.
4. מעבירים את הדייסה לקעריות, מניחים מעל כל מנה כף מתערובת השוקולד ומגישים חם.
* לגרסה האסייתית מחליפים את החלב בחלב אורז ואת השמנת בחלב קוקוס.
הכנה וסטיילינג: שפית עמית דונסקוי
הכתבה התפרסמה באתר allmag לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן