אוכל
מערכת mako אוכל
14.07.24

מתכונים לצפייה בגמר יורו

מארחים היום את הצפייה בגמר היורו? הנה 11 מתכונים לכיבוד מושלם

צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

טוב, בצפייה כזאת חייבים פופקורן, השאלה היא רק איזה סוג. כאן תמצאו כמה וכמה טעימים במיוחד - מפופקורן מקורמל, דרך פופקורן בטעמים מעושנים ועד פופקורן חריף. מתכונים לפופקורן משודרג

צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה

והאמת שגם זה מתחסל כמו פופקורן (אפשר לטגן ואפשר לאפות). למתכון: צ'יקן נאגטס

צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

החטיף הזה צריך לבוא עם אזהרה, כי הוא ממכר בטירוף. שקדים ופקאנים בתיבול מתוק פיקנטי (צ'ילי ומייפל), אידיאליים לנשנוש ברגעי המתח הגדולים. למתכון: שקדים ואגוזים מתובלים 

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לצד החטיפים חייבים גם איזה בצק, משהו שאפשר לתפוס ביד ולחסל בכמה ביסים. מילוי של חומוס מתובל, ויש לכם סמבוסק מהחלומות. רק תחליטו על מטבל. למתכון: סמבוסק מנצח

צילום: בבושקה הפקות

ואם כבר חטיף שלוקחים ביד ומחסלים מול מסך הטלוויזיה, אז בורקס. ולא סתם, בורקס גבינות עם פרמזן ומוצרלה. שעה ויש לכם מגש שלם. למתכון: בורקס גבינה מבצק יוגורט

צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

נשתמש בכל תירוץ שיזרקו לנו כדי לזלול קלחי תירס, אבל אירוע חגיגי דורש טיפה יותר השקעה. את קלחי התירס האלה חורכים ומוסיפים להם רוטב, גבינה ושבבי צ'ילי. למתכון: תירס מקסיקני

צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

זאת לא סתם עוד פיצה-פיתה. זאת פיצה בתוך פיתה שמכינים לבד בחצי שעה וב-5 מרכיבים, זה כל הסיפור. מה בפנים? פטריות, זיתים, בצל, עשבי תיבול או כל מה שבא לכם באותו הרגע. למתכון: פיצה בתוך פיתה

צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

בלי להגיד שום דבר שלילי על חטיפים ישראליים, כי רובם מהממים, הנה חטיף לא פחות ממכר שמכינים לבד. למתכון: חטיף חומוס מתוק, חריף ומלוח

צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פירה הוא מראש משהו ללכת איתו על בטוח, אבל פחות מתאים לאכול פירה בצפייה במשחק כדורגל, לא? הפתרון: עושים ממנו נשיקות. למתכון: נשיקות תפוחי אדמה אפויות

צילום: ענת אלישע, mako אוכל

ויש גם גרסה ביתית לתפוצ'יפס למי שפחות בעניין של פירה. למתכון: תפוצ'יפס הום מייד

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ונסיים עם נשנוש שאולי עושה פירורים, אבל עם כל המתח של המשחק לא שמים לב לבלגן. למתכון: שומשומיות ב-3 מרכיבים