יש אנשים (וגם אנשים מסוג ילדים, אלה הכי מכעיסים) שחייבים את האוכל שלהם טרי. שניצל מהיום? נהדר! שניצל מאתמול? תמצאו מישהו אחר שיסכים לקלוט אותו. ואנחנו לא מדברים איתכם על קהל סולדי החימום במיקרו, אותם אנחנו יכולים להבין, אלא על אלה שחייבים שהאוכל שלהם יהיה טרי, בכל יום, בכל ארוחה מחדש. לא בושל עכשיו - לא אוכלים. אפשר פשוט לקרוא לזה מפונקים.
כאן נכנסות לתמונה כמה מנות שיוצרות עבור אותה אוכלוסייה מהפסקה למעלה פרדוקס משעשע. אלה הם המאכלים שטעימים, באופן קבוע וללא יוצא מן הכלל, דווקא יום אחרי שמכינים אותם, ולא ביום ההכנה עצמו. מה יעשו אז? האם יאותו לחמם מנה מאתמול או שיעדיפו לאכול אותה בעודה טרייה, ולוותר על רובדי הטעם שישביחו אותה ב-24 השעות הבאות? זאת כבר סוגיה עמוקה מדי בשבילנו. אנחנו רק רוצים לספר לכם על המאכלים האלה, כדי שאם אתם חולקים את החיים עם מפונק שכזה (או שאתם עצמכם כאלה) - אולי יימצא לכם פתרון.
בולונז
רוטב בולונז מעולה צריך זמן, וזה נכון גם לבישול שלו וגם להמתנה אחרי. בישול של בולונז אמיתי ועמוק טעמים חייב להיות ממושך, ומוטב מאוד לתת לו לילה במקרר לפני שמגישים אותו על פסטה.
סלט ביצים
יש המון דרכים להכין ביצים, ורבות מהן מחייבות לזלול את התוצר - חביתה למשל - מיד, ללא המתנה. אבל בסלט ביצים המצב קצת אחר; סלט ביצים ומיונז ייהנה מאוד משהייה של לילה במקרר, שתאפשר לכל המרכיבים שלו להשפיע מטעמם אלה על אלה. נוסף לזה, הזמן יאפשר למיונז לחלחל מעט לתוך הביצה, ובכך לרכך אותה. למעשה, יש מדע שלם מאחורי שאריות מזון שמשנות את טעמן עם הזמן, ודווקא לטובה.
סלט טונה (ע"ע סלט ביצים)
לזניה
לזניה שזה עתה יצאה מהתנור היא מאכל מדהים. לזניה שהוכנה אתמול ויצאה עכשיו מחימום היא כבר מושלמת לגמרי. כאן ישנו עניין הטעם, של המרכיבים שהספיקו להתחבר וליצור פרופיל טעם עשיר ועמוק יותר, אבל ישנו גם עניין המרקם; לזניה טרייה בדרך כלל לא נחתכת באופן נקי ויפה אלא נוטה להישפך לכל הכיוונים. לזניה בחימום חוזר, לעומת זאת, היא כבר מוצקה ואיתנה יותר.
>> הדלקנו אתכם על לזניה? תכינו את זאת
מוסקה
כמו במקרה הלזניה, גם מוסקה תרוויח מלילה של שהייה במקרר לפני ההגשה. השכבה של הבשר תיעשה עשירה יותר בזמן הזה, ושכבת החצילים תספוג יותר טעמים.
תבשילי קדרה ונזידים
אחד ממאפייני תבשיל הקדרה זה שהוא כולל מגוון רחב של מרכיבים, נגיד בשר, 2-3 ירקות, יין, תבלינים ונוזל כמו מים או ציר. כשיש כל כך הרבה מרכיבים, מומלץ לתת לתבשיל זמן שיאפשר לכל טעמים להתערבב אלה עם אלה, והעובדה שמדובר בתבשיל רטוב (בניגוד לאורז, למשל) מבטיח גם שהלילה במקרר לא יגרום לו להתייבש, כך שבכלל אין מה לחשוש.
>> המנה שבתמונה: קדרת בשר ראש וחומוס
קארי
נכון תבשיל קדרה? אז קארי על אחת כמה וכמה, עם כל התבלינים העוצמתיים ורובדי הטעם שבו. מדען המזון של אוניברסיטת אוקספורד הסביר לאתר ה-mirror את הסיבה: "כשקארי נשאר לילה במקרר הטעמים שלו מתפזרים בצורה אחידה יותר. הוא יכול לכלול עשרות תבלינים, והרעיון הוא לתת להם להתמזג כך ששום אלמנט בודד לא יהיה ניתן לזיהוי כשלעצמו. נוסף לזה, ככל שהבשר יהיה במגע עם הרוטב זמן רב יותר, כך הוא יקבל יותר מהטעמים הטובים שלו".
טירמיסו
במקרה של טירמיסו הכל מתחיל ונגמר בעוגיות שבתחתית. האקטרה לילה במקרר מאפשר להן לספוג עוד קצת מהנוזל שבו נטבלו, ומבטיח שיהיו רכות ומענגות ושחלילה לא תפגשו ביס פריך.
>> המדריך השלם לטירמיסו המושלם
בראוניז
אם אתם אוהבים את הבראוניז שלכם במרקם פאדג'י, הכנה יום מראש תגדיל מאוד את הסיכויים שתצליחו בזה. השאלה היא רק איך תצליחו להניח להם לנפשם ללילה שלם.
>> מתכון לבראוניז להרוג בשבילם
בתיאבון!