יום העצמאות נחשב לאחד מהאירועים האהובים ביותר על הישראלים - הזדמנות לקבוע על האש עם כל בני המשפחה והחברים, בין אם במרפסת הביתית או בחורשת היער הקרובה, לשלוף את המנגל התורן, הנפנף ולצלות כל מה שבא ליד.

אבל מה עושים כשלמנגל מצטרפים חברים שאינם חסידים גדולים של בשר? שיפודי ירקות זה טוב ונחמד, אך השנה הגיעה העת לחשוב מחוץ לקופסה: מנות אנטיפסטי, המבורגר חלומי, עראיס גבינות, תירס צלוי מוקרם ותפוחי אדמה מעושנים הן רק חלק מהמנות שהיינו רוצים לפגוש בתפריט החגיגי - והפעם זה קל מהרגיל.

הגבינות המבעבעות כבר הפכו לטרנד רותח במיוחד, תרתי משמע, במטבחי אגן הים התיכון ויוון בפרט, ולרגל יום העצמאות הקרב ובא מחלבות גד מציגה מגוון רחב שיהפוך כל מפגש לחגיגה ישראלית אמיתית - מחלומי צלוי דרך גבינות השמנת ועד המוצרלה המעושנת. ספקנים? נסו את המתכונים הבאים ותודו לנו אחר כך:

 

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

עראיס גבינות (צילום: יחסי ציבור, מחלבות גד)
אפילו בתמונה בא לנו לנגוס. עראיס גבינות|צילום: יחסי ציבור, מחלבות גד

חומרים ל-8-4 מנות:

4 פיתות קטנות חצויות או 2 פיתות רגילות, חתוכות לרבעים

שמן זית להברשה

למלית:

200 גרם גבינת חלומי של גד, מגוררת

1 גביע גבינת שמנת ניו יורק 30% של גד

1 בצל סגול, קצוץ דק-דק

2 שיני שום, כתושות

3 כפות תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה ונענע), קצוצים

מעט פלפל שאטה או צ'ילי קצוץ

1 כפית בהרט

מלח ופלפל לבן

להגשה:

סלט ירקות קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי המלית.

2. ממלאים את רבעי או חצאי הפיתות במלית.

3. מברישים את הפיתות מבחוץ בשמן זית וקולים על הגריל עד להשחמה. בבית אפשר במחבת גריל או בטוסטר.

4. מגישים חם עם סלט.

 

סגנאקי

נתחי חלומי מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומטית.

סגנאקי (צילום: יחסי ציבור, מחלבות גד)
אתם תודו לנו אחר כך. סגנאקי|צילום: יחסי ציבור, מחלבות גד

חומרים ל-4 מנות:

1 חבילת פרוסות חלומי אורגנו של גד

שמן זית

לסלסה:

2 עגבניות קצוצות דק-דק

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 כפות שמן זית

1 שן שום, כתושה

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הסלסה, מתבלים ושומרים עד להגשה.

2. מברישים את פרוסות הגבינה בשמן זית וצולים על הגריל או במחבת גריל במשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. לחילופין אפשר לצלות על מחבת גריל משומנת.

3. מפזרים את הסלסה על פרוסות החלומי הצלויות ומגישים מיד.

פרוסות חלומי אורגנו (צילום: יחסי ציבור, מחלבות גד)
בהמבורגר או על שיפוד. פרוסות חלומי אורגנו|צילום: יחסי ציבור, מחלבות גד

המבורגר חלומי וירקות

את קציצת הבשר מחליף נתח עסיסי של חלומי עמוס בטעמי אומאמי נפלאים.

חומרים ל-3 מנות:

1 חבילת חלומי של גד, פרוסה ל-3 פרוסות שמהן קורצים עיגולים

3 לחמניות המבורגר

3 כפות גבינת שמנת ניו יורק 30% שום שמיר של גד

3 עלי חסה

6 פרוסות עגבנייה

6 טבעות בצל

אופן ההכנה:

1. קולים את הלחמניות בחלקן הפנימי, מורחים בגבינת שמנת ומניחים חסה ופרוסות עגבנייה ובצל.

2. צולים את החלומי, מניחים בלחמנייה, מגישים מיד!