אוכל

בלינצ'ס של סימה ביטון

במילוי מתוק של גבינת ריקוטה, פירות יער ושקדים

סימה ביטון | יופי של יום | פורסם 28/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 ביצים
2 כוסות חלב
2 כפות סוכר
קליפת לימון מגוררת
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח (ועוד חצי כוס, ליתר ביטחון)
מעט שמן או 50 גרם חמאה מומסת

למילוי:

500 גרם גבינת ריקוטה (ללא מלח)
1/2 כוס אבקת סוכר
חצי כפית הל
כפית קינמון
2 כפות תערובת פירות יער
3 כפות קיווי מיובש
2 כפות שבבי שקדים מולבנים
אם אופים אותם לקבלת קריספיות 2 חלמונים

לקישוט:

2-3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת מיקסר את שתי הביצים ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 2. מוסיפים תוך כדי הקצפה את החלב, קליפת הלימון ותמצית הוניל. 3. מוסיפים בהדרגה את הקמח. התערובת המתקבלת צריכה להיות במרקם של שמנת. אם דלילה מדי, הוסיפו עוד קמח. 4. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, עד לקבלת תערובת אחידה ומקררים. 5. משמנים מחבת .בעזרת מצקת שופכים שכבה בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ. כשהשוליים משחימים הופכים אותה וכשהעלה מוכן מעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עד להכנת כל העלים. 6. פורשים עלה על משטח העבודה, מניחים עליו כך נדיבה של מילוי ומגלגלים לגליל. שמים בתבנית משומנת קלות. חוזרים על הפעולה עד לסיום המלית או העלים. 7. אפשר להגיש את המנה כמו שהיא ואפשר גם להעביר לתנור שחומם ל-180 מעלות במצב גריל לכמה דקות, עד שהעלים מקבלים גוון זהוב ומרקם מעט קריספי.